Страница 626 от 651 ПърваПърва ... 576616624625626627628636 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,376 до 9,390 от общо 9755
Like Tree2493Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Sep 2022

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Препоръчайте 43" и 55" телевизор.
    Източник IPTV.
    Бюджет 43" - 600/700,55" - 800-1000 лева.
    Гледах SAMSUNG UE-43/55 DU8572 или SAMSUNG UE-43CU8572.
    Напрежението е нестабилно - какъв предпазител бихте препоръчали,ползвах експериментално SONО,но прекъсва сигнала при проблем със захранването често и продължително.Има ли ефективен начин за опазване на техниката?
    Този пост е редактиран от tiket; 24-11-24 в 20:01.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Какво имаш предвид под "напрежението е нестабилно"?
    Кратковременно прекъсване, кратки пикове и спадове, флуктуации според натоварването/ часовете от денонощието, или нещо друго?
    На сайта на SONO е описано подробно от какво защитава. Те не произвеждат стабилизатори, а още по-малко UPS.
    С последните има допълнителни нюанси.

На последния въпрос отговорът е - възстановяване на захранването в нормативните граници.
    След откриване на причината/-те за проблемите и нейното отстраняване.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

tiket
    Добре е, да направиш замерване, за да знаем какво се случва.
    Последните 30 години поради липса на адекватно управление и стратегия за развитие, ЕСО и ЕРП-тата не инвестираха в подмяна на подстанции и трафопостове с цел подобряване на захранването.
    С течение на годините, потребителите си накупиха куп електроуреди и така вдигнаха консумацията.
    Плюс, наглите строителни компании, уплътниха всяка свободна площ в градовете със застрояване, но без да поемат строежа на нови трафопостове и така натовариха вече съществуващите такива. Това доведе до колебания в напрежението + прегряване и изключване на трансформаторите. Като ефект, общините намалиха разрешителните за строеж, поради липса на свободни мощности на ЕРП-тата.
    DU8572 и CU8572 са еднакви хардуерно, разликата е в годината на пускане на пазара.

5. Novice
    Тук е от
    Sep 2022

Вилна зона на гр.Априлци.Напрежението играе 180-250 v.
    Инвестиции с цел подобряване на захранването не се очакват.Сложих на хладилника и един малък TV комбиниран предпазител от нестандартно (ниско или високо) напрежение с микрокомпютърен контрол на sono,обаче и има защитен интервал преди повторно включване,което за хладилника е добре,но ТВ-то е загубило две минути от предаването и като го направи два-три пъти за един час като се натовари мрежата....Въпросът е дали с друг тип предпазител телевизорите ще оцелеят и ще може да се гледа предаването,то ясно че генерално проблема следва да се реши по друг начин,но все пак някакво решение?
    Има ли смисъл от по новите модели или дори софтуерно не ги пипат ?!

- - - - - - - - - -

Инвестиции с цел подобряване на захранването не се очакват.Сложих на хладилника и един малък TV комбиниран предпазител от нестандартно (ниско или високо) напрежение с микрокомпютърен контрол на sono,обаче и има защитен интервал преди повторно включване,което за хладилника е добре,но ТВ-то е загубило две минути от предаването и като го направи два-три пъти за един час като се натовари мрежата....Въпросът е дали с друг тип предпазител телевизорите ще оцелеят и ще може да се гледа предаването,то ясно че генерално проблема следва да се реши по друг начин,но все пак някакво решение?
    Има ли смисъл от по новите модели или дори софтуерно не ги пипат

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2016

Горната граница (250V) не е проблем за уредите - и в градовете варира 220-250, в зависимост от натоварването на мрежата, обикновено рано сутрин е най-високо. В моето село съм измервал даже 255V сутрин. Но долната ти граница на вариация е проблем. Един UPS ще свърши работа за телевизора, евентуално и за хладилника. По принцип, когато се включва хладилника, пусковият ток на компресора е по-голям моментно, поради което трябва да се прецезират параметрите на UPS-a преди да се закупи. Но ако хладилника не е някой стар дранголник от новобранската на баща ми, не би трябвало да има проблем със съвременните маломощни компресори. UPS 850-1000VA предполагам ще е ОК, например този: Turbo-X UPS 850 VA Line Interactive LCD Не знам обаче как стои въпроса със симулираната синусоида на Line Interactive UPS-ите и компресорите в хладилниците... Моделите с чиста (пълна) синусоида са по-скъпи... Иначе за телевизори, компютри и пр. устройства, Line Interactive UPS-ите вършат чудесна работа.
    Този пост е редактиран от kompira; 24-11-24 в 11:11.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Don Виж публикацията
    Не ми допадна че е китайска марка, но реших да направя компромис въпреки вашите коментари че не са много читаво, картината не ми допада че лагва от време на време, цветовете много неравномерни ми се струват, да 90c e на друга цена, можех да си го позволя но и четох че и при самсунгите се получават дефекти и всичко е до късмет и тъй като бяха с близки параметри реших да взема китайското а разликата в цената е 700 лв, и явно китайското наистина са големи Боклуци или просто лош късмет с тая черта по екрана

В Мага 90С сега е на 1849 лв

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

Здравейте, доста изчетох в темите. Колебая се между Samsung 55Q80C и Philips 55PUS8818. Бюджета ми е до 1400 - 1500 лв. Какво бихте ме посъветвали ? Благодаря предварително.

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2015

Ако отидеш в магазина да ги сравниш няма ли да можеш да решиш по-лесно?
    Филю е с по-добър процесор и изглежда по-добрият избор, докато не го видиш на живо
    Суню ще ти се стори с много по-живи цветове според мен. Но всеки има различни възприятия. Отиди и ги виж на живо!

11. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от ar80 Виж публикацията
    Здравейте, доста изчетох в темите. Колебая се между Samsung 55Q80C и Philips 55PUS8818. Бюджета ми е до 1400 - 1500 лв. Какво бихте ме посъветвали ? Благодаря предварително.
    Samsung 55Q80C и Philips 55PUS8818
    И двата модела с IPS матрица. Което е минус. Липсва добро черно.Но, ъглите на видимост трябва да са адекватни.
    Друго предимството на Philips-a e ОС: Google TV

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

И мен това ме притеснява, че са с IPS. А за тези пари какво бих могъл да взема, ще се гледа Iptv с приемник?

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    И двата модела с IPS матрица. Което е минус. Липсва добро черно.Но, ъглите на видимост трябва да са адекватни.
    Няма такова нещо. QE e чист VA
    QE55Q80CATXXH.
    Дори в Мага има коментар за лоши ъгли.
    tek одобрява това.

14.  

15. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Няма такова нещо. QE e чист VA
    QE55Q80CATXXH.
    Дори в Мага има коментар за лоши ъгли.
    Ок. явно инфото е грешно в сайта по-горе
    Тук го дават VA.
    Но, все пак трябва да се провери за всекли случай.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от tiket Виж публикацията
    Има ли смисъл от по новите модели или дори софтуерно не ги пипат ������?!

- - - - - - - - - -

Има ли смисъл от по новите модели или дори софтуерно не ги пипат
    трябва ти такова устройство, задължително със сервомотор и максимално колкото може да си позволиш мощно
    https://vikiwat.com/ac-ac-stabilizat...bsD2wwrkjxpfAG

17. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    Q80C е значително по добър от 8818 поне що се отнася до панел ! QLED, VA е и е близо два пъти ярък от 8818, има диминг зони 4 х 2.1 HDMI входа, по добър звук, предимството на Philips в случая е единствено Андроида, Амбилайда и може би процесора ,но съм склонен е мисля че Q80C също е с много добър процесор най малко заради SoC-а и 4-те 2.1 порта, при тези шасита Самсунг ползва по добрите си чипове.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Здравейте. Препоръчайте ми телевизор до 43 инча (няма повече място) с цена около 900 - 1000 лева. До сега съм с два 40 инчови телевизора Sony и Panasonic на около осем години. За съжаление сонито изгоря за втори път (подсветка) и не искам да го правя.
    Ще се гледа предимно цифрова кабелна и филми.
    По принцип от панасоника съм по доволен не заради това че сонито се чупи два пъти а заради картината която има, въпреки че и двата бяха в един ценови диапазон когато ги купувах преди време.
    Благодаря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе