Благодаря. Точно там се рових половин ден и всичкото, дето си бях отбелязал, се оказа с VA матрица. Затова се обърнах към вас, спецовете, за помощ.
Благодаря. Точно там се рових половин ден и всичкото, дето си бях отбелязал, се оказа с VA матрица. Затова се обърнах към вас, спецовете, за помощ.
[ATTACH=CONFIIMG_20241121_145757.jpgG]42265[/ATTACH]IMG_20241121_145843.jpg
Здравейте, току що забелязах тази хоризонтална линия по екрана, понеже протектора не съм го махнал мислех че е от него, но като изкоча твто линията изчезва, няква идея какво е, TCL 765 е модела
Имаш вариант, тогава да поспестиш и да преминеш директно на OLED.
Sony ,или Philips (някой модели)
LG-то имат хубави OLED моделчета. B4.Но не са с Google TV.
https://plesio.bg/televizori-c-69980...?orderSource=1
Това лесно с поправя с едно боксче, като nokia 8010, за около 100$.
П..П.стойката ако има възможност и за ъгъл нагоре и долу, освен на ляво и дясно ще позиционираш ТВ по лесно.
Сега пуснах лаптопа чрез HDMI кабел, и там е има тази чертаIMG_20241121_155754.jpg
Този пост е редактиран от Don; 21-11-24 в 17:06.
В кашона и в магазина обратно.
Ако е online покупката, направо го връщай.
Иначе - разправии с магазина, сервиза... Най-вероятно матрицата е за смяна.
Откъде си го купил, ако не е тайна и колко инча е?
Аз също съм се насочил към този модел, но 55" - нямам повече място.
Сигурно от мага на 1049. Кой знае кое 5-то качество са.
Препоръчайте ТВ 50 или 55 за около 700лв макс, нещо от TCL, Hisense, за пенсионер човек непретенциозен който ще гледа ТВ и някой друг сериал по МАX?
Да от мага в вторник дойде и днес в готов в кашона за връщане,направо ще взимам самсунга qn90c, модела е c765 55 инча, но наистина не ми допада
Матрицата е:
43x75wl и 55x75wl -IPS - по "цветничко" и добри цветове, glow и лошо черно.
50x75wl - VA - добро черно. По-лоши ъгли на видимост
И двата модела изглежда са със Edge LED подсветка. Което също е негатив.
При по-високата серия 80 е DirectLED
П.П. За различните хора възприятието е различно.
Този пост е редактиран от brotzki; 21-11-24 в 21:33.
Не ми допадна че е китайска марка, но реших да направя компромис въпреки вашите коментари че не са много читаво, картината не ми допада че лагва от време на време, цветовете много неравномерни ми се струват, да 90c e на друга цена, можех да си го позволя но и четох че и при самсунгите се получават дефекти и всичко е до късмет и тъй като бяха с близки параметри реших да взема китайското а разликата в цената е 700 лв, и явно китайското наистина са големи Боклуци или просто лош късмет с тая черта по екрана
Явно, поради липсата на добра алтернатива на VA матрица при 50 инчовите тв, ще трябва да си пия ракиятав холната част на дневната, където няма проблем със страничен ъгъл.
OLED-а е решение, но първо не съм се нарадвал още на С805, второ - няма къде да го сложа , ако реша да го заменям. Вариант с продажба не ме кефи.
Благодаря на всички взели отношение.