Този пост е редактиран от AntrAcsA; 26-11-24 в 17:34.
2025 Samsung и TCL телевизори с по-широки зрителни ъгли
https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1732607133
На 4-5 метра разстояние, 65" може и да ти малее !! Q70D... e OK телевизор, не е лош но 1750 лв е лоша цена (ако сравним какво конкурентите предлагат а в момента май само TCL са им по значителен конкурент), но TCL C805 e по добър и в еМАГ 65" е 1300 лв.
Ако търсим нещо по голямо, примерно 75" то тогава трябват компромиси, ако ще е Самсунг трябва някой по базов модел като SAMSUNG UE-75DU8072 или LG 75UT80003LA . Да, това са супер базови модели, но са 1700 лв, в еМАГ миналогодишния модел от същата серия на Самсунг за 1399 лв 75CU8072 .
Тук пак TCL предлага малко по добър телевизор, най малкото защото е QLED и по висока яркост : TCL 75C61B/C655
Много благодаря за насоките!
Това са най-продаваните телевизионни марки от 2003 г. до 2024 г. въз основа на годишния пазарен дял. Последните числа от 2008 г. нататък са лесно достъпни от Statista и Wall Street Journal, докато предишните числа идват от изследователски компании като iSuppli. Въпреки че числата варират напред-назад за всяка компания, те се движат в обща посока. Друга бележка е, че много китайски компании предлагат бели версии (OEM Manufacturer)на собствените си телевизори на по-големи компании, така че те може да изглеждат малки и да не се показват в това видео, но всъщност може да продават повече от по-големите компании.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-11-24 в 19:43.
Здарвейте на всички!
Благодарение на вашите насоки и дълго четене във форума преди години, успях да се ориентирам успешно в покупката си на телевизор. Родителите ми имат нужда от нов телевизор и се обърнаха за съдействие към мен, а аз отново към вас
Максималния възможен размер е 55", или 130см широчина. Холчето е сравнително тъмно, телевизора се гледа 90% вечерно време. Гледа се ip телевизия през приложения EoN или Bbox App, също така и Hbo Max и YouTube. Бюджета е около 2000лв. От години ползват Android TV и работят лесно с нея, а cast-ването на семейни снимки и клипове по време на вечеря е задължително - тук свивам избора до Sony, Philips и TCL. Иска ми се модела да не е по-стар от 2023 година.
Често срещам предложения за C845 и погледа ми сериозно се е спрявал върху него заради атрактивната цена и добрите показатели на хартия.
До колкото разбирам в този бюджет мога да взема и добро Sony, но много трябва да взимавам с точния модел.
За Philips срещнах много позитивни коментари за пъргавия процесор, който ползват.
Ще съм ви много благадарен за предложения с модели и комнтари по казуса ми
Philips ги забравяш!
Телевизор SONY XR-55X90L 4K Ultra HD LED SMART TV, ANDROID TV, 55.0 ", 139.0 см (technopolis.bg)
Телевизор SONY KD-55X85L 4K Ultra HD LED SMART TV, ANDROID TV, 55.0 ", 139.0 см (technopolis.bg)
Телевизор TCL 55MQLED80 4K Ultra HD MINI LED SMART TV, GOOGLE TV, 55.0 ", 139.0 см (technopolis.bg)
C845 е със стария процесор, вероятно. Не Pentonic 700.
Какво гледат в момента?
Намират се и модели на Сони под 2000лв, макар че в момента не са на най-ниските си цени
https://www.emag.bg/televizor-sony-b...pd/D03488MBM/?
https://www.emag.bg/televizor-sony-b.../pd/DK3488MBM/
TCL-а е може би по-добре да гледате по-новите модели (855,865, че и 805/809)... ма Сони няма да стане
За Sony минимум e посоченият от мен X85. Другото надолу е само цена и марка.
TCL C855 / C865 започват от 65". QD-Mini LED 4K TV 98/85/75/65 inches - C855 - TCL Europe
Може би мамалигите са ги скрили, че не ги виждам?
C805/ 809 уж са = MQLED80.
Телевизор TCL MiniLed 55C805, 55" (139 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100 Hz, Клас G (модел 2023) - eMAG.bg
Телевизор TCL 55C809 (zora.bg)
Просто сме писали по едно и също време, аз бях отворил поста и докато гледах по разни места какво се намира си ги пуснал и ти
Нещо се "чупят" линковете към мамалигите при мен , иначе 55Х80 си е добър тв на лоша цена
А 55Ъ505/809 до преди няколко дни беше към 1000лв, което си е правилната цена за модела
Не съм видял такива цени, иначе щях да отнеса един за 1000.
Мамалигите не са ми вариант и никога не са били!
55MQLED беше 1200 в предната промоция на ТП, а по-предната - на една цена с 55C845 - 1300, ако не ме лъже паметта.
Вече не пазя по 2 предишни брошури на компа, както правех до преди 3-4 месеца...
Можеш да преглеждаш брошури, дори и да са излезли преди години. Само пишеш в търсачката на този сайт за коя верига ти трябва. Ето за ТМ:
https://www.promooferti.com/tag/%D1%...3%D1%80%D0%B0/
Благодаря!
Знам го сайта, но вече ми мина меракът!
Здравейте,
Харесах си телевизор от Технополис. При поръчката в магазина уточнявахме доставката и ме информираха, че преди да изпратят телевизора, ще го отворят и тестват в магазина.
Това стандартна практика ли е? Има ли причини за опасения?
Преди 5-6 години купихме телевизор и при проба вкъщи се оказа с дефект. Върнахме го в магазина и на място отвориха новата бройка, за да проверим дали всичко е наред.
В този случай щеше да е добре, ако бяхме направили пробата на място.