Страница 634 от 649 ПърваПърва ... 584624632633634635636644 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,496 до 9,510 от общо 9725
Like Tree2487Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Здравейте, Интересувам се от покупка на 83 инчов ОЛЕД ТВ и се надявам пак на Вашата помощ. Ще се гледа от 5.5-6м в сравнително светла стая. Главно за IPTV, филми и малко игри. За сега съм спрял на LG 83C4 и Samsung 83s90D. Кой от двата бихте ми препоръчали? Също ме интересува, кой от двата отделя по-малко топлина, защото ще бъде разположен в "секция" където охлаждането не е много добро. Не успях да намеря информация, кой "грее" по-малко".

2.  

3. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от vlst Виж публикацията
    Имате ли впечатления от този конкретен модел - 55UT91006LА? Как би се справил и представил спрямо 55QNED85T3C и струва ли си компромиса срещу икономията от 250 лв.?
    Всякакви съвети за този или други подходящи 55" модели са добре дошли!
    IPS, моделите телевизори имат доста по лошо черно, от VA моделите. Както и други недостатъци.
    И двата модела на, които си се спрял са със подсветка по краищата Еdge LED.
    Погледни за модели със Direct LED/FALD.

Съвета ми е да отидеш в някой магазин и да сравниш модел със VA, и IPS.
    Защото, не всички VA модели (от средния клас) имат толкова лоши ъгли на видимост.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    IPS, моделите телевизори имат доста по лошо черно, от VA моделите. Както и други недостатъци.
    И двата модела на, които си се спрял са със подсветка по краищата Еdge LED.
    Погледни за модели със Direct LED/FALD.

Съвета ми е да отидеш в някой магазин и да сравниш модел със VA, и IPS.
    Защото, не всички VA модели (от средния клас) имат толкова лоши ъгли на видимост.
    Благодаря, колега. Можеш ли да препоръчаш конкретен модел.
    По-малките диагонали на LG са с VA и на живо картината е кошмарна. На живо, примерно, HISENSE 55U7KQ, с рекламните клипчета беше топ, ама на ТВ вкъщи

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Цитат Първоначално публикувано от Kiki777 Виж публикацията
    Здравейте, Интересувам се от покупка на 83 инчов ОЛЕД ТВ и се надявам пак на Вашата помощ. Ще се гледа от 5.5-6м в сравнително светла стая. Главно за IPTV, филми и малко игри. За сега съм спрял на LG 83C4 и Samsung 83s90D. Кой от двата бихте ми препоръчали? Също ме интересува, кой от двата отделя по-малко топлина, защото ще бъде разположен в "секция" където охлаждането не е много добро. Не успях да намеря информация, кой "грее" по-малко".
    И двата модела са без heat sink, следователно и двата ще излъчват топлина. А това, че определеното място е в секция = още повече топлина. Ако търсите модел с heat sink в този размер доста ще трябва да вдигнете бюджета. G серията на LG или някое Sony. При тях не помня дали само най-високия клас бяха с heat sink или и по-ниските серии имат.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

То и тия ЛГ-та не е много сигурно дали не са с VA панели, а в ниските серии обикновено ползват най-евтините и калпави такива с по 4 домейна. От наблюденията ми досега май само TCL плющят добри VA панели (с 8 домейна) в тв-та си дори и в ниски серии.
    Най-добре първо провери споменатите ЛГ-та на живо в някое "техно", че да няма изненади... или поръчвайте онлайн и после връщате ако не е с IPS/ADS

Ниската серия на Самсунг (DU7000) май също беше с ADS

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    TCL плющят добри VA панели (с 8 домейна) в тв-та си дори и в ниски серии.
    Tcl c765 май е с 8 такива, но малко да мръднеш от център и нещата се развалят. Е, освен ако не гладаш колко да заспиш
    Все пак е бюджетен модел и слагат базови VA екрани.

8.  

9. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Аз не бих взел последна бройка от магазините на Прасчо!

Не е последна бройка, явно имат доста останали количества защото им е в брошурата. Дойде преди 15 мин, отворих го пред куриера, явно е че е чисто нов, не е разопакован, оставих го да се климатизирана за 2 часа и след това ще го тествам и ще да първи впечатления, но пак казвам за 740 лв, HISENSE 55U7KQ е QLED с мини лед подсветка и диминг зони.. не мога да се сетя за по добро решение с тези или близки параметри.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 19-12-24 в 16:37.

10. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

По-малките диагонали на LG са с VA и на живо картината е кошмарна. На живо, примерно, HISENSE 55U7KQ, с рекламните клипчета беше топ, ама на ТВ вкъщи
    Досега щом си гледал 1080p TV, като преминеш на 4K телевизор, качеството на картината на нашите кабеларки, ще ти се струва доста стар по зле сравнено със стария ТВ. Защото новия ще разпъва екрана.
    За VA, освен посочения модел на Hisence, погледни ,TCL C765, TCL C805, QLED 55T8B.В този ред.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

поне не си дал много пари, че и ТВ-та за 4-5к лева са същата боза. Мааалко по добре, но пак не стават
    Ама нормално от смотан сдр сигнал че и много компресиран макс 2-3к инфо и на 100к тв да го гледаш все ще е лайно.
    Даже на по-големите и уж по убави повече личи. Струват си само за 20+ГБ свалени филми, донякъде нетфликс. Поне до 2030 ще чакаме за 4к сигнал без зверска компресия
    brotzki одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Абсолютно! За мен 55-65" е оптималното към днешна дата (даже пак е зле на гадния SDR). Освен ако не се позлва наистина само за супер качествено съдържание и в 40+ квадрата помещение.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Досега щом си гледал 1080p TV, като преминеш на 4K телевизор, качеството на картината на нашите кабеларки, ще ти се струва доста стар по зле сравнено със стария ТВ. Защото новия ще разпъва екрана.
    За VA, освен посочения модел на Hisence, погледни ,TCL C765, TCL C805, QLED 55T8B.В този ред.
    Благодаря, колега. Днес се въроъжих със старото дистанционно и един MiTV Sitck 1080p с А1XploreTV. В един от големите магазини бяха доста разбрани и ме оставиха да тествам 3 ТВ:
    55UR91003LA, на FHD каналите всичко е що-годе прилично, има детайлност и става за гледане, на SD - зле. Оказа се, че е с VA матрица и цветовете бяха по-зле от на 10 г. ми LG.
    55NANO81T3A, IPS - очудващо за мен, при този по-евтин ТВ всичко беше доста по-добре от горния, цветове, детайлност на FHD, а дори и на SD картината беше приемлива.
    55QNED80T3A, IPS, подсветката беше равномерна на бял фон, картината беше доста ясна и ярка.
    Явно VA панелите при бюджетние LG са зле.
    Не можах да тествам TCL, имаше само нещо 65" за 2000 лв. и нямах дистанционно

В реални условия, от къде би била по-добра картината - при ползване на Кам модул или инсталираното в ТВ приложение A1XploreTV? Дали ще е по-добре от тази на архаичния стик с 1 ГБ рам

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2008

най-добра е картината през ТВ тунера (по коакс. кабел с декодиращ модул)
    brotzki одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

.
    Не съм съгласен за кабеларкате и сателитките. Качеството е най-добро при тях. Разбира се, има много качествени иптв приложения и плейлисти, но не са на родните мобилните оператори.

Онзи ден сравнявам какво некачеството е при ЕОН приложението на Вивакон. За нищо не става! A1 също не са цвете.

55 инчов и всички филтри за шумопотискане са изключени.
    Каква хубава тревица вади кабелчето и детайл. Какво ли замазване ще бъде на 65 и 75 , а пък на ОЛЕД е като анимация.

Кабелна Net1 1080

ЕОН 1080

Кабелна Net1 1080

ЕОН 1080

Кабелна Net1 1080

ЕОН 1080
    Този пост е редактиран от brotzki; 20-12-24 в 10:55.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2010

И какво не ти харесва на ЕОН?Които програми са с добро качество,си е супер картината.Примерно БТВ на живи предавания.

18. Don
    Don е на линия
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Здравейте, кой от двата е по добър самсунг qn90c или този, нов модел е https://www.samsung.com/bg/tvs/qled-...e55qnx1datxxh/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе