Страница 635 от 641 ПърваПърва ... 585625633634635636637 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,511 до 9,525 от общо 9609
Like Tree2462Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018
    Живее в
    Бургас

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    Щом, ще работи за фон, и е близо до прозорец, тогава разгледай по-горе mini led телевизорите.
    Няма смисъл да се взема скъп ТВ, примерно, ако не се използват възможностите му на макс:
    примерно да се пуска качествено съдържание (UHD 2160p, HDR10, DV).
    Здравейте, благодаря още веднъж за за съветите. От вчера съм собственик на SAMSUNG Neo QLED 55QN95D.
    Предполагам, че Oled телевизорите са на друго ниво, но и с този получих осезаема разлика в качеството на картината и яркостта в сравнение със стария 12 годишен самсунг и това ме устройва. Все пак ще спомена и неща, които на мен лично не ми харесват:
    - монтажната стойка за шкаф към телевизора. Въпреки че е флагманска серия няма въртяща стойка към телевизора. Единия от старите ми телевизори – шеста серия(c650) е с такава стойка, която ползвах досега да въртя телевизора, когато се местим от масата на дивана, но това явно ще трябва да го преглътна.
    - дистанционното. Вероятно тези универсални малки дистанционни на много хора им се нравят, но на мен лично (поне засега) ми липсва по-големия набор от бутони и съответно по-бърз достъп до някои менюта.
    Да спомена и с добро нещо, което първоначално мислех за безполезно. Към телевизора има и мини камера( full HD), която лесно и бързо се монтира в горния край на телевизора. Децата ми бързо и намериха обаче приложение, да разучават танци от видеоклипове( екрана може да се раздели на две – едната половина да се гледаш, другата да възпроизвежда избран клип от yotube примерно). Сина ми даже каза, че ще му е удобно упражнява кати така с разделен екран.

Благодаря още веднъж на всички отзовали се. Доволен съм засега, надявам се и живота на новия телевизор не се окаже доста по-къс от на предшественника му (12+ години).

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

- Относно стойката - почти няма вече въртящи се - трябва да се примириш .
    - За дистанционното - родителите ми и те не свикнаха , така , че им взех едно дистанционно от технотата - има специално за самсунг и го заместват напълно.
    stoyanovbs одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2016

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Не е последна бройка, явно имат доста останали количества защото им е в брошурата. Дойде преди 15 мин, отворих го пред куриера, явно е че е чисто нов, не е разопакован, оставих го да се климатизирана за 2 часа и след това ще го тествам и ще да първи впечатления, но пак казвам за 740 лв, HISENSE 55U7KQ е QLED с мини лед подсветка и диминг зони.. не мога да се сетя за по добро решение с тези или близки параметри.
    Имаш предвид 55U6KQ? И как е - имате ли вече първи впечатления?

5. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Не е последна бройка, явно имат доста останали количества защото им е в брошурата. Дойде преди 15 мин, отворих го пред куриера, явно е че е чисто нов, не е разопакован, оставих го да се климатизирана за 2 часа и след това ще го тествам и ще да първи впечатления, но пак казвам за 740 лв, HISENSE 55U7KQ е QLED с мини лед подсветка и диминг зони.. не мога да се сетя за по добро решение с тези или близки параметри.

На бързо да пусна коментар за ТВ-то!

Имах около час да го почовъркам. Първо, нещата които не ми харесват, но бях наясно с тях още преди да го вземем:

• Личи си, че процесора е различен от по-големите му братя U7K и U8K, защото не е от най-бързите. Операционната система VIDAA все още е дървена, а ъгълът на виждане му е сравнително лош. Знам, че е VA панел, но съм виждал VA панели, които се справят по-добре.

Сега, нещата които ми харесват:

• С малко пипане по настройките може да си докараш много прилична картина, дори малко повече от прилична. Достатъчно ярък е, не е нещо WOW, но не мога да кажа, че му липсва такава, просто е... ОК. Винаги съм се впечатлявал от скоростта на реакция и работата при гласовите команди на VIDAA, и тук не е по-различно.

За звука нищо конкретно не мога да кажа, тъй като ТВ-то е на дивана, а говорителите му сочат надолу. Когато дойде стойката за стена и го монтираме, ще го тествам още.

На кратко, ТВ-то е добро за бюджета си. Получаваш това, за което си плащаш, дори малко повече от това, защото диминг зоните, макар и малко на брой (120), правят разлика при повечето сцени. Единствената проблемна точка за момента е VIDAA, която ми идва много дървена и липсват някои важни приложения, с които лично съм свикнал. Мислех, че през последните години ще я развива малко или ще подобри нещо, но освен някои промени по UI-а, работи по същия начин отпреди 3-4 години.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 20-12-24 в 15:31.
    Gena_bs и iwan33 харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

За последната бройка го прочетох в твой пост. Освен, ако не съм разбрал правилно.
    Благодаря за коментара!
    Подозирах, че усилено Hisense си плащат за реклама от всякакви източници.
    Сега съм 100% сигурен в това.
    Бих се радвал някой колега с U7 или U8 да ме опровергае, ама надали.

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз мнение за 55U7KQ съм писал вече - получаваш това, за което плащаш най-общо казано + малко в повече хардуер.
    Видаа-та не знам какво толкова и се търси, освен разбира се липсващи приложения - работи еднакво леко на моя Хайсенс и на най-евтини 32" СтарЛайт.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Аз мнение за 55U7KQ съм писал вече - получаваш това, за което плащаш най-общо казано + малко в повече хардуер.
    Видаа-та не знам какво толкова и се търси, освен разбира се липсващи приложения - работи еднакво леко на моя Хайсенс и на най-евтини 32" СтарЛайт.
    При видата как е с тубата. Придърпва ли 4к на 60? Я пусни клипчето с влака.

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Не съм забелязал проблеми, кой е клипа? Сега основно го ползвам в спалнята с ЕОН приложението - работи добре, макар, че ми е доста странна реализацията на някои елементарни функции в самото приложение.
    Гледал съм и Ябълка тв + приложението и там няма проблем.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2022

Здравейте, днес бях в един техно магазин и консултант ме носочи към SONY Bravia XR OLED XR55A80L, 55. Въпроса е къде стои спрямо LG C4,C3 евентуално и G серията и Samsung oled S90C, S95C, S90D.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Така малко на ангро говорим. Какво точно се търси? Какво съдържание ще се гледа, светло ли е помещението или ще се ползва предимно вечер? G серията на LG и споменатите модели на Samsung със сигурност са по-добре от останалите. Ако избора е м-у A80L и LG C серията, аз бих взел Sony-то.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

[QUOTE=svetlio1;1078767]Не съм забелязал проблеми, кой е клипа? Сега основно го ползвам в спалнята с ЕОН приложението - работи добре, макар, че ми е доста странна реализацията на някои елементарни функции в самото приложение.

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Не съм забелязал проблеми, кой е клипа? Сега основно го ползвам в спалнята с ЕОН приложението - работи добре, макар, че ми е доста странна реализацията на някои елементарни функции в самото приложение.
    Гледал съм и Ябълка тв + приложението и там няма проблем.
    И вие гледате телевизия, колкото да заспите с ЕОН приложението на до 4мбпс.

Ето го. Изберете 2160p60 и загледай малко по-дълго дали придърпва "чергата"

Този пост е редактиран от brotzki; 20-12-24 в 19:24.

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

ОК, ще пробвам.
    Телевизия през тунера си е по-добре, но ми писна да местя карти/модули
    За мен най-сериозния проблем (освен евтиния панел с 4 домейна и малък ъгъл) е настройките за плавност - така и не намерих прилична за общо ползване и повечето активирани/настроени добавят сериозни дублирания/артефакти при определено движение на камерата/кадри при мачове примерно.

Затова и съм писал, че на "китайчетата" още им е трудно да се доближат в някои области до "старите" марки въпреки сериозно по-добрият използван хардуер.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2022

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Така малко на ангро говорим. Какво точно се търси? Какво съдържание ще се гледа, светло ли е помещението или ще се ползва предимно вечер? G серията на LG и споменатите модели на Samsung със сигурност са по-добре от останалите. Ако избора е м-у A80L и LG C серията, аз бих взел Sony-то.
    За спорт основно, филми. Няма да има игри.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Ако бюджета позволява G серията, аз бих заложил на нея. По-добра обрабтока на картината и поддръжка на всички формати. За сметка на това, при Samsung има по-висока яркост, което в светло помещение си е фактор. Там лиспва поддръжка на DV. Sony-то също не е лош вариант, там имате Android + поддръжка на всички формати.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2022

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Ако бюджета позволява G серията, аз бих заложил на нея. По-добра обрабтока на картината и поддръжка на всички формати. За сметка на това, при Samsung има по-висока яркост, което в светло помещение си е фактор. Там лиспва поддръжка на DV. Sony-то също не е лош вариант, там имате Android + поддръжка на всички формати.
    Мисля да изключа Samsung паради това, че прекалено тънки са. Тв ще бъде на шкаф, който е ясно, че ще трябва и да се чисти т.е може да се наложи да се премести телевизора. Lg G4 ми се видя, че е със солидно тяло, но е над бюджета и ще помисля. Sony като конструкция също ме удовлетворява. Имам предвид и LG C4, който ми се видя не чак толкова тънък, като Samsung. Sony мисля е с подобни характеристики, като LG C4?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе