Здравейте, благодаря още веднъж за за съветите. От вчера съм собственик на SAMSUNG Neo QLED 55QN95D.
Предполагам, че Oled телевизорите са на друго ниво, но и с този получих осезаема разлика в качеството на картината и яркостта в сравнение със стария 12 годишен самсунг и това ме устройва. Все пак ще спомена и неща, които на мен лично не ми харесват:
- монтажната стойка за шкаф към телевизора. Въпреки че е флагманска серия няма въртяща стойка към телевизора. Единия от старите ми телевизори – шеста серия(c650) е с такава стойка, която ползвах досега да въртя телевизора, когато се местим от масата на дивана, но това явно ще трябва да го преглътна.
- дистанционното. Вероятно тези универсални малки дистанционни на много хора им се нравят, но на мен лично (поне засега) ми липсва по-големия набор от бутони и съответно по-бърз достъп до някои менюта.
Да спомена и с добро нещо, което първоначално мислех за безполезно. Към телевизора има и мини камера( full HD), която лесно и бързо се монтира в горния край на телевизора. Децата ми бързо и намериха обаче приложение, да разучават танци от видеоклипове( екрана може да се раздели на две – едната половина да се гледаш, другата да възпроизвежда избран клип от yotube примерно). Сина ми даже каза, че ще му е удобно упражнява кати така с разделен екран.
Благодаря още веднъж на всички отзовали се. Доволен съм засега, надявам се и живота на новия телевизор не се окаже доста по-къс от на предшественника му (12+ години).