Здравейте!
Има ли някаква съществена разлика между тези модели SAMSUNG UE-75DU8072 UHD SAMSUNG UE-75DU8572 UHD? Кой да предпочета?
И има ли друг модел който за бюджет около 1800 лв. е по-добър избор?
Здравейте!
Има ли някаква съществена разлика между тези модели SAMSUNG UE-75DU8072 UHD SAMSUNG UE-75DU8572 UHD? Кой да предпочета?
И има ли друг модел който за бюджет около 1800 лв. е по-добър избор?
https://www.emag.bg/televizor-panaso.../pd/DT97TLMBM/
800 лв 55 инча с доставка от: eMAG
DU8002 - две отделни крачета + DVB-T/T2/C (ефирен + кабелен тунер)
DU8072 - две отделни крачета + DVB-T/T2/C/S/S2 (ефирен + кабелен + сателитен тунер)
DU8502 - централна стойка + DVB-T/T2/C (ефирен + кабелен тунер)
DU8572 - централна стойка + DVB-T/T2/C/S/S2 (ефирен + кабелен + сателитен тунер)
https://www.lcd-compare.com/index.ph...5DU8505KXXC=on
Не знам цените към момента,но по време на черния петък познат си взе 65" HiU6KQ за около 800 лв.За парите си отлично,но 65" U7KQ бе 1200.Така погледнато разликата в проценти и цена е голяма,но тв- р се гледа средно поне 10 години,дори и ако след 3 до 5 стане не основен...Така,че на негово место не бих пестил точно от тв-р.
Ама парите са си негови.
Къде ги тия телевизори дето издържат поне 10 години? Предпоследното Sony вкъщи сгъна на четвъртата година (не беше евтин модел). А и не малък процент хора вече ги сменят като телефоните - през 2, максимум 3 години (някои и всяка година, с излизането на новия модел). И преди да почнеш да ми пишеш някакви дитирамби и басни, не се заяждам. Това са елементарни статистики. Ако на някой не му харесват, това вече си е лично негов проблем.
Да чукна на дърво - нямам предал богу дух тв (освен едно скорошно ЛГ дето му сменяха панела 4 пъти гаранционно и им го върнах ) - дори първия ми Самсунг 37R81 работи още по цял ден в един офис. Повечето ми бачкат или са бачкали до скоро по 12ч. (поне) на ден..., така че - не е толкова черно положението.
п.п. мога да проверя най-лесно на Панасоник-а колко е наработил, ама трябва да видя кое какво означаваше
Минало бешело. В началото на 90-те бащата донесе от щатите японско JVC. Изкара около 25 години. Горе дадох пример с едно Sony, което беше от първите 4К модели. Взехме го 2015 и сгъна 2019/2020. Едни и същи неща ги дъвчеме. Всичко се прави за да изкара гаранцията и до там. А и ние вече сами го търсиме това, ако може всяка година да се сменя всичко
На късмет си е донякъде - моето 2015 още си бичи по цял ден
п.п. ей го от Панасоник-а, който му се занимава да смята колко е работил
Този пост е редактиран от svetlio1; 18-12-24 в 23:14.
Мойто Сони XE80 от 2017г. го продадох наскоро, без да е давало дефекти, а работеше по 12/15 часа на ден. По- скоро е до бройка или серия. Имах едно LG на него му изгърмя подсветката още на третата година, тази серия в последствие се оказа че така я произвеждат.
Здравейте колеги,
Обмислям покупка на 55" телевизор, но изпуснах всякакви там черни петъци и оферти. Бюджетът е до 1200/300 лв. Ползваме 10 г. LG39LA620S, работи си, но вече малее.
Четох темите, гледах и на живо доста модели от този ценови диапазон, но всичко бюджетно за около 1000/1300 лв. (Samsung, ТCL, Hisence, Panaonic, Philips) е основно с VA матрица и не е вариант, тъй като ще се гледа леко под ъгъл и ще е по-зле от сегашния телевизор. Заради страничната видимост държа да е IPS, игри не играем, ТВ ще се ползва с CAM модул или A1XPloreTV.
Бях се спрял на LG LED 55QNED85T3C (в момента най-евтин е в Емаг - 1199 лв.), но преди малко, пак в Емаг, ми се появи ваучер за LG LED 55UT91006LA и се връзва на цена 850 лв.
Струва ли си покупката на този модел на тази цена? Чета, че по-бюджетните LG серии имат проблеми с неравномерна и кофти подсветка.
Имате ли впечатления от този конкретен модел - 55UT91006LА? Как би се справил и представил спрямо 55QNED85T3C и струва ли си компромиса срещу икономията от 250 лв.?
Всякакви съвети за този или други подходящи 55" модели са добре дошли!
Гледамехме ги работещите стари над 10 години, ама като смарт за нищо не стават или трябва с кутия, затова пратих панасоника в мазето. Там ще си прави компания с модулите на Техникс. Нали са Мацушита
Всичко с времето си.
Този пост е редактиран от brotzki; 19-12-24 в 11:14.
за смарт си има компир, лапатоп.
Смарт простотията няма край то не са хладилници, климатици, печки. Абсолютно безсмислени функции.
Наскоро разбрах че и 15г ми щори били умни щот мога с копче да ги спускам/вдигам. Толкова съм го ползвал че батериите са още ОРИГИНАЛНИ. И климатика ми е така - 10г с оригиналните батерии. Е как да не е така като се ползва точно 2 пъти в годината