Здравейте!
Има ли някаква съществена разлика между тези модели SAMSUNG UE-75DU8072 UHD SAMSUNG UE-75DU8572 UHD? Кой да предпочета?
И има ли друг модел който за бюджет около 1800 лв. е по-добър избор?
Здравейте!
Има ли някаква съществена разлика между тези модели SAMSUNG UE-75DU8072 UHD SAMSUNG UE-75DU8572 UHD? Кой да предпочета?
И има ли друг модел който за бюджет около 1800 лв. е по-добър избор?
https://www.emag.bg/televizor-panaso.../pd/DT97TLMBM/
800 лв 55 инча с доставка от: eMAG![]()
DU8002 - две отделни крачета + DVB-T/T2/C (ефирен + кабелен тунер)
DU8072 - две отделни крачета + DVB-T/T2/C/S/S2 (ефирен + кабелен + сателитен тунер)
DU8502 - централна стойка + DVB-T/T2/C (ефирен + кабелен тунер)
DU8572 - централна стойка + DVB-T/T2/C/S/S2 (ефирен + кабелен + сателитен тунер)
https://www.lcd-compare.com/index.ph...5DU8505KXXC=on
Не знам цените към момента,но по време на черния петък познат си взе 65" HiU6KQ за около 800 лв.За парите си отлично,но 65" U7KQ бе 1200.Така погледнато разликата в проценти и цена е голяма,но тв- р се гледа средно поне 10 години,дори и ако след 3 до 5 стане не основен...Така,че на негово место не бих пестил точно от тв-р.
Ама парите са си негови.
Къде ги тия телевизори дето издържат поне 10 години? Предпоследното Sony вкъщи сгъна на четвъртата година (не беше евтин модел). А и не малък процент хора вече ги сменят като телефоните - през 2, максимум 3 години (някои и всяка година, с излизането на новия модел). И преди да почнеш да ми пишеш някакви дитирамби и басни, не се заяждам. Това са елементарни статистики. Ако на някой не му харесват, това вече си е лично негов проблем.
Да чукна на дърво - нямам предал богу дух тв (освен едно скорошно ЛГ дето му сменяха панела 4 пъти гаранционно и им го върнах) - дори първия ми Самсунг 37R81 работи още по цял ден в един офис. Повечето ми бачкат или са бачкали до скоро по 12ч. (поне) на ден..., така че - не е толкова черно положението.
п.п. мога да проверя най-лесно на Панасоник-а колко е наработил, ама трябва да видя кое какво означаваше
Минало бешело. В началото на 90-те бащата донесе от щатите японско JVC. Изкара около 25 години. Горе дадох пример с едно Sony, което беше от първите 4К модели. Взехме го 2015 и сгъна 2019/2020. Едни и същи неща ги дъвчеме. Всичко се прави за да изкара гаранцията и до там. А и ние вече сами го търсиме това, ако може всяка година да се сменя всичко
![]()
На късмет си е донякъде - моето 2015 още си бичи по цял ден
п.п. ей го от Панасоник-а, който му се занимава да смята колко е работил
![]()
Този пост е редактиран от svetlio1; 18-12-24 в 23:14.
Мойто Сони XE80 от 2017г. го продадох наскоро, без да е давало дефекти, а работеше по 12/15 часа на ден. По- скоро е до бройка или серия. Имах едно LG на него му изгърмя подсветката още на третата година, тази серия в последствие се оказа че така я произвеждат.
Здравейте колеги,
Обмислям покупка на 55" телевизор, но изпуснах всякакви там черни петъци и оферти. Бюджетът е до 1200/300 лв. Ползваме 10 г. LG39LA620S, работи си, но вече малее.
Четох темите, гледах и на живо доста модели от този ценови диапазон, но всичко бюджетно за около 1000/1300 лв. (Samsung, ТCL, Hisence, Panaonic, Philips) е основно с VA матрица и не е вариант, тъй като ще се гледа леко под ъгъл и ще е по-зле от сегашния телевизор. Заради страничната видимост държа да е IPS, игри не играем, ТВ ще се ползва с CAM модул или A1XPloreTV.
Бях се спрял на LG LED 55QNED85T3C (в момента най-евтин е в Емаг - 1199 лв.), но преди малко, пак в Емаг, ми се появи ваучер за LG LED 55UT91006LA и се връзва на цена 850 лв.
Струва ли си покупката на този модел на тази цена? Чета, че по-бюджетните LG серии имат проблеми с неравномерна и кофти подсветка.
Имате ли впечатления от този конкретен модел - 55UT91006LА? Как би се справил и представил спрямо 55QNED85T3C и струва ли си компромиса срещу икономията от 250 лв.?
Всякакви съвети за този или други подходящи 55" модели са добре дошли!![]()
Гледамехме ги работещите стари над 10 години, ама като смарт за нищо не стават или трябва с кутия, затова пратих панасоника в мазето.Там ще си прави компания с модулите на Техникс. Нали са Мацушита
Всичко с времето си.
Този пост е редактиран от brotzki; 19-12-24 в 11:14.
за смарт си има компир, лапатоп.
Смарт простотията няма край то не са хладилници, климатици, печки. Абсолютно безсмислени функции.
Наскоро разбрах че и 15г ми щори били умни щот мога с копче да ги спускам/вдигам. Толкова съм го ползвал че батериите са още ОРИГИНАЛНИ. И климатика ми е така - 10г с оригиналните батерии. Е как да не е така като се ползва точно 2 пъти в годината