Страница 637 от 641 ПърваПърва ... 587627635636637638639 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,541 до 9,555 от общо 9609
Like Tree2462Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от Valex Виж публикацията
    В rtings е посочено, че 55 инчовия също е с QD-OLED панел.
    Рейтингс е американски сайт, съответно представените модели там са американския пазар. Европейските версии са различни и както Христослав ви каза, само 65" са с qd-oled. Пропуснал съм момента, че се търси 55". В такъв случай гледайте C4 и А80L (ако бюджета не позволява LG G серията).

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2022

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Рейтингс е американски сайт, съответно представените модели там са американския пазар. Европейските версии са различни и както Христослав ви каза, само 65" са с qd-oled. Пропуснал съм момента, че се търси 55". В такъв случай гледайте C4 и А80L (ако бюджета не позволява LG G серията).
    Важно уточнение. Благодарство!
    CubanLinx одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

@Alexandars,
    Напиши за какъв размер става въпрос. Както и за какво ще се ползва?
    Предпочитана операционна система?
    Иначе в този бюджет има сносни 55" модели на Google TV, примерно.
    120Hz, QD-Mini LED TCL 4K 144HZ QD-Mini LED C765 TV | TCL Europe
    https://www.google.com/url?sa=t&rct=...E&opi=89978449
    Телевизор TCL MiniLed 55C765, 55" (139 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100Hz, Клас F (Модел 2024) - eMAG.bg
    Миналогодишните 55C805/ C809 в Зора:
    Телевизор TCL 55C809 (zora.bg)
    Или "братчето" им 55MQLED80:
    Телевизор TCL 55MQLED80 4K Ultra HD MINI LED SMART TV, GOOGLE TV, 55.0 ", 139.0 см (technopolis.bg)
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 21-12-24 в 19:50.
    Aleksandars одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2022

Човек, колкото повече се интересува толкова повече търси информация. За C4 прочетох, че при странично гледане т.е. при по голям ъгъл имал зелен оттенък. Собственици на модела може би най точно ще кажат дали е така?

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    hristoslav2 , благодаря. Мъжагата е на 13 години, така че няма нужда от защити и т.н. Но разнообразието от модели направо ме втрещи и затова прибягнах до въпрос тук. Именно от теб очаквах да ми дадеш някакви предложения. Предполагам има значение и бюджета - да кажем, че за нещо което реално остарява технологично с дни - 1000 ~ 1500 лв. не знам, честно...
    Предполагам, че ще се рови в ютуб, но ползва ли конзола за игри или геймърски компютър ?
    Samsung QE55Q70DAT
    TCL 55C805 / 809
    Metz 55MQE8000Z
    с 5 години гаранция
    https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/11546
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-12-24 в 19:51.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Конзола за игри не, компютър да... колкото до тубата, то е ясно... За размера, не знам дали ще има място за повече от 43...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Цитат Първоначално публикувано от Valex Виж публикацията
    Човек, колкото повече се интересува толкова повече търси информация. За C4 прочетох, че при странично гледане т.е. при по голям ъгъл имал зелен оттенък. Собственици на модела може би най точно ще кажат дали е така?
    При oled дисплеите си е лотария малко или много. Може да ви се падне чист екран, аз не бих се съобразявал с това. Преди имаше слухове, че Sony подбират от LG най-качествените панели. Ако толкова ви е страх, заложете на А80L. Аз поне така бих направил ако избора е м-у двата модела. На хартия C4 е малко по-добър (с по-висока яркост).

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

За размера, не знам дали ще има място за повече от 43...
    55C765: Product size (WxHxD) 1224 / 770 /300 mm
    55C805/ C809: Product size (WxHxD) 1225 / 771 /316 mm

Добавяш поне 100мм над дисплея и по 50мм отстрани за охлаждане и си готов.
    Хубавото е, че е с една централна стойка и не е нужно масата/ шкафът да е широк.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Конзола за игри не, компютър да... колкото до тубата, то е ясно... За размера, не знам дали ще има място за повече от 43...
    SAMSUNG QE-43QN90D

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Благодаря!

13. Novice
    Тук е от
    Dec 2024

Здравейте, в момента съм с телевизор LG 42LB700 , работи перфектно вече 10 години. Замислям се за смяна с TCL модел 43C69B или samsung QE43Q67DAUXXH . Какво мислите за тези два бюджетни модела. Гледам че са с QLED подсветка. Основната причина е че Smarta е много стар и HBO MAX не тръгва.

Може да предложите и друг модел.
    Благодаря.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2022

При oled дисплеите си е лотария малко или много. Може да ви се падне чист екран, аз не бих се съобразявал с това. Преди имаше слухове, че Sony подбират от LG най-качествените панели. Ако толкова ви е страх, заложете на А80L. Аз поне така бих направил ако избора е м-у двата модела. На хартия C4 е малко по-добър (с по-висока яркост).
    Днес отново минах през техно магазин. Разглеждах 55-тици по скъпи и по бюджетни варианти. За консултант-продавача най доброто до 3000 лв. е Sony k-55xr80, като твърдеше, че е qd oled. LG G4 го изключвам,тъй-като се предлага само със стенна стойка. За C4 не беше много позитивен, макар че е вариант за мен. За бюджетен вариант предложението беше най вече за Samsung qe-55q80d. Тъй-като ползвам за източник приемник на мобилен оператор /засега/, при който доста програми са с неособено добро качество още е дилема дали oled,mini leg - neo qled или предложения или друг бюджетен вариант. Ще се гледа основно спорт и филми, без игри. Тв ще бъде поставен в секция, стаята е светла, но все пак ще бъде в секция. Ако може едно обобщение от спецовете относно критериите, които съм посочил, като включва по бюджетен, среден и по-скъп вариант/и/.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2017

На този продавач толкова му разбира главата. Единствените qd oled модели на Sony са A95K (вече с изчерпана наличност) и A95L. Там обаче цената е много солена, а Sony не са по намаленията, та този модел се купува предимно от хардкор феновете им. C4 си е много добър телевизор, но както вече коментирахме, аз като фен на Sony бих избрал A80L. На G4 може да се купи стойка за шкаф по принцип. Аз освен oled не бих погледнал друго (вкъщи сме с 3 броя). Останалите потребители могат да се включат с мнения за другите варианти.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 22-12-24 в 14:39.
    Swon и tek харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2022

На този продавач толкова му разбира главата. Единствените qd oled модели на Sony са A95K (вече с изчерпана наличност) и A95L. Там обаче цената е много солена, а Sony не са по намаленията, та този модел се купува предимно от хардкор феновете им. C4 си е много добър телевизор, но както вече коментирахме, аз като фен на Sony бих избрал A80L. На G4 може да се купи стойка за шкаф по принцип. Аз освен oled не бих погледнал друго (вкъщи сме с 3 броя). Останалите потребители могат да се включат с мнения за другите варианти.
    Да разбирам ли, че Sony k-55xr80 е малко над А80L? Както чета LG C4 на хартия е по добре и от двата Sony, а цената също е в негова полза.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2017

XR80 е по-ярък от A80L и като цяло се води с една по-добър, но от постовете на Христослав в Sony темата виждаме, че в европейската версия на XR80 липсва XR процесора. Изключително слаб ход от страна на японците. Както вече коментирахме, LG C4 се води с една идея по-добър. Разликата със сигурност няма да е ден и нощ. Тук вече опира до лични предпочитания. Някои ще предпочетат LG. Моят глас отива за Sony.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 22-12-24 в 19:46.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе