Страница 676 от 677 ПърваПърва ... 626666674675676677 ПоследноПоследно
Резултати от 10,126 до 10,140 от общо 10144
Like Tree2587Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. dss
    dss е офлайн
    Junior Member Аватара на dss
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Варна

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Не бързам и аз чакам намаленията, но в момента емаг са пуснали LG OLED55C5 на 1990 лв., а това е цената на C4 от 2024 към момента и се чудя дали изобщо ще го намалят повече. Понеже следя цените от месец насам, забелязвам, че вече вдигат цените в някой сайтове, за да могат спокойно да направят "промоция" на черен петък и Коледа , а тогава доставките ще са чудо! Май другата седмица ще го поръчвам, +- още 100 лв. няма да са фатални, кеф цена няма
    CubanLinx одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Не към ги гледал С4 и 5. Да не са само много тъмни.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

Здравейте... или по-скоро добър вечер
    Преди 2 години мисля,си взех Samsung 55S90C с идеята да гледам филми на него,а и да отиде в спалнята(до това време).Това така и не се случи и в двата варианта.Гледах филми с доста зор...Подлъгах се че е нов модел и ще чете всички видове кодеци...Тогава не успях да събера коментари с насоки за него,но няма нищо.Беше ми първия ОЛЕД и останах доволен...що-годе.
    Сега ще го пращам при нашите,и за хола съм решил да си взема 85 инча ТВ.
    Спрял съм се на модела Sony Bravia 5 85XR55.Доста се чудя и за по-стария Sony KD-85X80L.Разликата в цената е осезаема,а ще се взима и стойка за стена.Но пък Bravia 5 си е по-нов модел...
    Мисля да заложа на Google TV(андроид?) с идеята че ще мога да го ползвам за гледане основно на филми от онлайн сайтове/Flash-USB.Тук също имам въпрос дали е възможно да се свали Телеграм приложението на него.Гледам филми и от едни групи там(от време на време).
    Защо Sony ? Ами през годините като съм препрочитал тук разни мнения и теми,останах с впечатлението че на Сони тръгват всички видове формати видео/аудио.Поправете ме ако греша.
    Другия ми избор беше към TCL C8K.Гледам че ценово са почти на една цена.Пак е андроид...Тук обаче преди време четох за някави проблеми при възпроизвеждането на видео от хард/ФЛАШ,или беше при C7k модела(поправете ме ако пак греша).Все пак имам и лек резервиран страх от TCL...(добре дошли са опровержения )
    Както се вижда бюджета е около 5000.Гледам да не го надхвърлям(поне не с много).
    Пиша ви с желанието да получа по-професионални съвети/насоки,защото скоро ще е и черния петък,и се надявам точно тогава да хвана намаление на някои от изброените 3 марки/модела ТВ.
    Е ? вие какво ще ми препоръчате:
    1) Sony Bravia 5 85XR55
    2) Sony KD-85X80L
    3) TCL 85C8k

п.с. Ако имате и други предложения съм готов да чуя и тях.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Според мен намалете размера и търсете нещо по-читаво. Лично аз TCL-a бих го зачеркнал директно. Китайски шит с препрограмирано време на живот - пари на вятъра. Не че с техниката в днешно време има нещо сигурно, но.... Двата модела на Sony са слабички, особено X80L. Относно Bravia 5, вчера качих едно ревю в Sony темата, може да го погледнете.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Учени твърдят, че не можете да видите разликата между 1440p и 8K от 3 метра на 50 инчов дисплей в ново проучване за границите на човешкото око - все пак би било подобрение спрямо преди това рекламираната горна граница от 60 пиксела на градус.
    https://www.tomshardware.com/monitor...els-per-degree

https://www.cl.cam.ac.uk/research/ra.../display_calc/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-11-25 в 22:17.
    CubanLinx одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

Добър вечер отново.Благодаря за включването CubanLinx.Да ти призная,не ми се минава под 85,защото не държа на НАЙ-НАЙ доброто качество за гледане.Разбира се това не означава и че искам нещо "омазано".Сигурен съм че среден клас като Bravia 5 ще ми е супер.Не споменах но ще се гледа от разстояние близо 6м.Затова съм се насочил към 85 инча.
    След кратко разглеждане отново на ТВ-та,реших да включа и Philips PUS9010.Не знам защо го подминах така с лека ръка.Видях 1-2 видеа в Тубе,но не бяха свързани точно с този модел.Не намерих и сравнения със Сони.Този TITAN OS всъщност разбрах че си е Андроид.Поне във видеата така показаха/казаха което също ме устройва
    Че даже и цената му е много приемлива.Разгледах и в описанието му,и видях че също поддържа и чете всички видове аудио/видео кодеци.Така че ще мога да гледам спокойно филми от флашка/хард.
    Вие какво мислите за него,сравнение със Сони Bravia 5 по-горе споменатия?Някой да го има или е ползвал/разглеждал на широко ?

8.  

9. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

TITAN OS е затворена ос, която има някакъв магазин с някакви апове. В никакъв случай не е за предпочитане. Може към Филипса да се добави андроид бокс, ако се държи на този тв.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Ако аз избирам такъв диагонал, със сигурност няма да е по ревюта от нета, освен ако не става въпрос за флагман на японците или корейците. А по нашите технота не мисля, че има изложени мостри с такива размери по простата причина, че на никой няма да му се занимава с такова гърбене. И напълно разбираемо. Едните лъжат, че плащат, а другите лъжат, че работят Или както беше казал Вили Вуцов "Маде ин БГ" Другия вариант е експериментиране вкъщи. Ама ако не ви хареса Айде после опаковане наново и връщане. Което в този диагноал за мен би било отново напълно излишно гърбене и чиста лудост. За нашата действителност тези размери тепърва навлизат по-масово и едва ли някой тук ще може да ви даде отговор. Според мен хората в България, които купуват среден и висок клас модели с този диагонал не се ровят по интернет форумите.
    Gena_bs и sammobile харесват това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

Аз събирам информация от където мога,за да съм сигурен че ще взема точния продукт без значение дали е скъп или евтин.Предположих че трудно ще се намери някой да коментира такъв размер ТВ-та,но човек винаги трябва да е готов да попита нали
    Отново благодаря за включването!
    sony 1 - Благодаря за бързото пояснение...като нищо щях да залитна
    Предполагам че все пак избора клони към Bravia 5.Не видях други да коментират модела,явно няма много хора с него в този форум.Което пък сигурно е добър показател,че все още ползват по-старите модели като доказани във времето
    Още веднъж благодаря за мненията и насоките.Сега остава да се надявам и по време на черния петък да бутнат малко и от цената му
    CubanLinx одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015

Добър вечер!
    Тей като скоро е Черния петък мисля да купя нов телевизор с бюджет най много 1500лв ще се ползва главно за филми през Kodi ,спорни канали и youtube.
    За предпочитание 55 инча

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ilqnski
    При голям диагонал гледан отблизо ще виждаш размазване. Причината е малкият брой кадри в секунда и бавната реакция при LCD. Ако го гледаш от голямо разстояние размазването ще енезабележимо.
    Sony Bravia 5 не го препоръчвам.

Цитат Първоначално публикувано от Borislav Mitkov Виж публикацията
    Добър вечер!
    Тей като скоро е Черния петък мисля да купя нов телевизор с бюджет най много 1500лв ще се ползва главно за филми през Kodi ,спорни канали и youtube.
    За предпочитание 55 инча
    https://www.technomarket.bg/televizo...le-tv-09235377
    https://www.technopolis.bg/bg/Televi...ni-LED/p/14132
    SAMSUNG QE-55QN80F

Ново изследване оспорва идеята, че 8K е безсмислено
    https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1762159631

Проучване върху човешкото възприятие на пикселите показва, че 8K мониторите предоставят реални предимства
    https://www.hdtvtest.co.uk/news/stud...nuine-benefits
    Този пост е редактиран от hristoslav2; Вчера в 20:55.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

@hristoslav2 разстоянието е около 5.50+-.Мисля че не е никак "близко"
    Защо не препоръчваш Bravia 5?Стана ми интересно Ако имаш други предложения които да отговарят на моите изисквания споделяй смело
    Както вече споменах ще се гледат основно филми.Къде от външен хард,къде от онлайн сайтове(не говоря за Netflix и другите като него).Също ме интересуваше дали може да се свали приложението Телеграм.Но и да не може,не е болка за умиране.
    Бюджета ще е максимум до 5000 с включена стойка за стената.Ще дебна по черния петък дали ще намалят Bravia 7 под 5000,ама силно се съмнявам.Другия вариант е 75 инча Bravia 7,но не знам дали пък ще ми малее от това разстояние.Тя разликата не е голяма...но 20 санта широко-високо...са си отражение според мен.
    Кажи и ти какво мислиш.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ти напиши какво съдържание и с какво "качество" ще гледаш.
    Пък после търси екран с размерите на цялата стена в помещението.
    Аз от 10+ години гледам основно на 42" FHD/ 100Hz LCD TV от приблизително същото разстояние. Не съм умрял от размера.
    Мога да ти напиша, че и най-малкият дефект на изображението, нисък битрейт или резолюция се забелязват веднага.
    Гледам предимно тубата и изключително рядко нашата "висококачествена" DVB-T.
    Не ми се мисли какво е на >55", за 85" да не говорим.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Е ти па хептен изплиска
    Да гледаш филми на 42" от 5-6м си е наказание , не че навремето не сме гледали21" CRT от 3-4м, ма щото нямаше друго и тежаха по 1тон

Поне 1080р и добър битрейт са си ОК на 75"+ от 6м... стига да не е някой мажещ бюджетник за без пари

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    добър битрейт
    Това имах предвид.
    Аз гледах 25" Sony KV-R2R/1998, после Philips Cineos 32PW9551/2006 от същото разстояние и виждах всичките дефекти на изображението.
    Само на харизания вече MUX на спортния канал на БНТ картината беше ОК.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе