Аз пък мисля че всеки има нужда от 75" телевизор защото е супер ;)
Преглед за печат
Зависи от бюджета, разстоянието и качеството на оператора или източника на сигнал .
Аз изобщо не го ползвам това ТВ. В дневният тракт го ползват жената и децата. Като минавам ги поглеждам какво правят - уж гледат телевизора, а всеки си държи в ръката смартфона. Затова съдя, че много много не гледат. Преди 5-6 години ми беше препоръчал едно LG на което гледам предимно спорт в кабинета и съм доволен.
Ще следя модела който ми препоръча и във няколко други вериги и до края на месеца ще го взема
Още веднъж ти благодаря за бързата реакция и за безценната помощ която получавам от теб.
Бъди жив, здрав и щастлив!!!
- - - - - - - - - -
Каква е разликата между двата?
Каква трябва да е цената за да "не са му много парите"?
За тези пари с ваучер този по става.
https://i.postimg.cc/D01bLzvN/Screen...ac25b2d36d.jpg
Здравейте, трябва ми телевизор 65 инча,ще се гледа от около 3-3,5м,предимно A1 Xplore tv ,YouTube,Netflix.Прочетох темата,гледах и доста сравнения.Бях решил да взема най евтиния 65Qled Starlight за 365 евро.Ходих до Технополис,и евтините 65 Qledove,изглеждаха доста зле,ниска яркост,лоши цветове,лоши ъгли на виждане,особено сравнени с по добри модели.Та реших ,да мина на по висок клас,там видях Tcl65C7L,и изглеждаше доста добре.Та сега се чудя кой да избера,макар че е субективно,Tcl65C6K ,за 560 евро,Tcl65C7K за 730 евро,Tcl65C7L за 930 евро Tcl65P8L за 660 евро.Нямам строго определен бюджет,но е добре да не надвишава 1000 евро,и не видях някакъв Олед в тази цена.По скоро се чудя кой от трите Tcla.Ясно е че 65C7L,ще е най добре,въпроса е дали си струва разликата в цената между другите два.Или да препоръчате нещо друго.
Да, определено C7L е най-добрият от изброените, но тези +200 евро не са малко.
Мога да ти обясня с какво C7L е по-добър от C7K:
На първо място, яркостта. На хартия е с около 400 нита по-висока. L сериите достигат до около 3000 нита, докато K серията е около 2600.
Също така L серията използва новите SQD MiniLED панели, които според TCL предлагат по-богати и по-точни цветове, както и по-добър ъгъл на видимост. Има и повече dimming зони, което би трябвало да означава по-добър контраст.
Най-големият въпросителен обаче е около SoC/чипсета. На много места се твърди, че е с Pentonic 800, което би било супер, но на други места това се отрича и се казва, че е същият като при C7K.
Лично аз бих ти препоръчал да изчакаш, около Световното първенство обикновено има сериозни промоции, особено за телевизори, но пък дори и да падне цената, според мен намалението ще е около 100 евро.
С6к или L е предостатъчен за ниското качество на А1, който е първи от изброените
Тубата е ясна с лагването на хдр и при двата С6 и С7. За Нетфликс не знаем на какъв план сте. С6 не му стига яркост само при Имакс. Разликите в зоните са трудно забележими. Тействайте и двата в някой магазин с изключени филтри и сензори.
нетфликса аз го спрях миналия месец , много малко са филмите 4к и атмос, за субс не говорим изобщо
Няма да сте доволен от операторските иптв с ниски стойности. По кабел по-става или търсете външен иптв с висок битрейт.
Отделно тези оледи наблягат на хдр 4k и не предават добре лицата при 1080. Замазват ги и липсва детайл. Единствено дето правят черното.
Става за игрици, монитор..
Скоро ми попаднаха коментари че олед панелите имали проблем с 24p съдържание, понеже пикселите много бързо превключват. И там разните трикове не помагат напълно, за да изглежда картината максимално плавно при някои кадри.