Страница 704 от 708 ПърваПърва ... 654694702703704705706 ... ПоследноПоследно
Резултати от 10,546 до 10,560 от общо 10607
Like Tree2732Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията

Ако ми кажеш за какво ще го ползваш най-много (филми, спорт, гейминг, светла/тъмна стая, бюджет и т.н.), мога да стесня още повече.
    Първо искам да ви благодаря за бързия отговор. От 20 години се доверявам само на вас. Обикновено телевизора работи от 19 до 22 часа. Нарочно писах работи защото често никой не гледа. Преди 14 години ми препоръчахте един SHARP LC-60LE635, но спря да работи и не знам дали да се ремонтира или направо да се сменя.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от polki Виж публикацията
    Първо искам да ви благодаря за бързия отговор. От 20 години се доверявам само на вас. Обикновено телевизора работи от 19 до 22 часа. Нарочно писах работи защото често никой не гледа. Преди 14 години ми препоръчахте един SHARP LC-60LE635, но спря да работи и не знам дали да се ремонтира или направо да се сменя.
    Е, щом го ползваш като радио, няма значение кой ще избереш, но ако решиш да го гледаш - този който ти препоръчах.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2024

На мен ми се струва че много хора скачат на големи размери без да ги ползват по предназначение. Просто станаха достъпни и е някак модерно.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Не е модерно!
    А поредното, за което трябва да сме поне на нивото на комшиите в блока.
    brotzki, CubanLinx и casal харесват това.

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    На мен ми се струва че много хора скачат на големи размери без да ги ползват по предназначение. Просто станаха достъпни и е някак модерно.
    Как така не ги ползват по предназначение ? Подпират с фокуса с тях ли ТВ-то няма много предназначения, гледаш картинки на него Я филм, я мач, а игра и това е.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ползват ги като радио, за фон.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Точно това е че не всеки ги гледа изобщо, няма да се учудя някой да ги ползват често и като музикална система, докато вървят клипове.
    Иначе исках да намекна за по-големите размери, които ако няма да се ползват редовно за гледане на филми, гейминг, спорт - каква ще е ползата от 65 инча и нагоре.
    Хайде, ако стоиш много далече от телевизора, колкото и да е голям се смалява и тогава също има смисъл от нещо по-голямо.
    А като вземеш нещо по-голямо, то трябва да върви и с по-сериозно озвучаване, което ме съмнява да е честа практика.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Когато има много хора наоколо, кого точно ще следва или докато му заминат моторите
    За тая работа има колоните Beolab 90 само че цената е проблем
    Минали са покрай колони. Това са сандъци, шкафове, ракли и всичко по-голямо от гранитогрес от 60*120
    Сещам се 80те и 90те със щатските сандъци Вега колко пространсво заемаха. Отживелици.

Цитат Първоначално публикувано от Braykov Виж публикацията
    В EMAG TCL MiniLed 55C7K излезе на 563 евро и го поръчах, мисля, че е добра цената?
    За какво да гледам като ми го докара куриера, или няма да ми даде време да го оглеждам?
    Миналата година юни беше на подобна цена.

Точно това е че не всеки ги гледа изобщо, няма да се учудя някой да ги ползват често и като музикална система, докато вървят клипове.
    .
    Точно за тубата се ползва телевизора. Само пускаш листата, а петък е ден на мастора и домашната дискотека.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Тези Beolab 90 са с предимство че стават и за домашни дискотеки, защото могат да разпръскват добре звука във всички посоки
    На днешно време е ясно че всичко стана компактно, ако говорим за озвучаване, но малки говорителчета никога няма да могат да извадят натурален звук при някои важни честоти и наблягат на други трикове.
    Също саундбар няма толкова широк sweet spot, както 2 по-компактни стерео колони и така се разпада по-лесно звука, ако не си в определена зона.
    Ето една статия за предимства и недостатъци на двата вида

https://listenup.com/blogs/posts/sou...shelf-speakers

12. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Иначе исках да намекна за по-големите размери, които ако няма да се ползват редовно за гледане на филми, гейминг, спорт - каква ще е ползата от 65 инча и нагоре.
    Хайде, ако стоиш много далече от телевизора, колкото и да е голям се смалява и тогава също има смисъл от нещо по-голямо.
    А като вземеш нещо по-голямо, то трябва да върви и с по-сериозно озвучаване, което ме съмнява да е честа практика.

Оу, ако питаш мен ползата е голяма! Винаги големият екран е бил... както го казват американците ... „immersive“ !!? И го разбирам, всеки път, когато вляза в магазин за техника, първото нещо, което виждам и без да се усетя тръгвам към него, е НАЙ-големият екран на даден телевизор. Дори не ми пука марката или качеството на картината, просто големината на екрана веднага ме привлича, трудно е да се опише, но чувството да гледаш съдържание на голям екран не може да се сравни с нищо!

За това кината бяха популярни десетилетия наред. За това масово хората предпочитат да гледат филм в кино, отколкото вкъщи пред телевизора, въпреки всички недостатъци да си в кино (тесни седалки, най вероятно много топло или много студено и мирише кофти, понякога шумни и нахални хора, които ти пречат да гледаш на спокойствие ), но въпреки всички отиват на кино, заради големината на екрана.

Аз винаги съм казвал, че познавам много хора, които съжаляват, че са взели по-малък екран, и не познавам нито един, който да е съжалил, че е избрал по-голям.

Винаги сме се стремили към по-големи екрани, било с проектори, било с други техники. Вече големите диагонали са достъпни и няма нищо по-нормално от това да стават все по-популярни и всеки да взима възможно най-големия размер.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Да бе, то е така при условие че се съобразиш с условията и за какво ще се ползва, иначе се превръща в едно голямо черно огледало, което гледаш постоянно
    Тенденцията тръгна от телефоните и всички екрани растат като размер, което не значи че на всеки му е необходимо. И пак казвам като се отдалечиш от голям екран, за да се потопиш напълно трябва и звук, който често дори е по-важен, за да възприемеш нещата по този начин.
    Иначе загледах ревютата на един от по-купуваните модели в Емаг, TCL C6K и сякаш са най-много ревютата за 55 инча.
    Нищо против по-големите размери, ако ще се ползват подобаващо

14.  

15. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Първият ми личен телевизор беше 14" цветен (макар че имаше проблема с цветовете)… не помня марката, беше доста поразбит, а аз бях малък. Цъках Super Mario на " терминатора " (който знае.. знае) и , Mortal Kombat Ultimate 3 и Super Street Fighter 2 на Sega Genesis, гледах сериали като „Спешно отделение“ и „Али Макбийл“. Намерих начин, с отвертка въртях някакви потенциометри, които разпъваха картината и си правиш картинките малко по големи

После, като започнах да времена работа работя като тийнейджър и събрах пари, бях много горд и си купих 29" SOGO, още си го пазя и дори още работи.

Но до ден днешен си спомням думите на баща ми: „Ти си луд, защо ти е толкова огромен телевизор? Ще ослепееш.“ По това време те си бяха с 19" Samsung, който наричахме „големия телевизор“ вкъщи.

След няколко години си взех първия LCD – 42" LG. Реакцията на баща ми беше абсолютно същата!

Та… всичко е въпрос на време. И до днес има хора, които казват „взех си голям телевизор“ за 50" или 55". Колеги от работа още така ги наричат… а всички знаем, че това вече не са големи телевизори .

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2025

Цитат Първоначално публикувано от polki Виж публикацията
    Не си споменал какъв е бюджета .
    TCL 65P7K и 65P8K са QLED и са по-добър избор от 65P6K.

@AntrAcsA
    По-добре сподели как се справя с ъпскейла на кабелната/IPTV последния ти телевизор 65S90F, и от какво разстояние го гледаш ?

17. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от Somak Виж публикацията
    Не си споменал какъв е бюджета .
    TCL 65P7K и 65P8K са QLED и са по-добър избор от 65P6K.

@AntrAcsA
    По-добре сподели как се справя с ъпскейла на кабелната/IPTV последния ти телевизор 65S90F, и от какво разстояние го гледаш ?
    Тъй като не гледам телевизия като цяло, трябва малко повече работа докато докарам кабела до ТВ-то , кабелната телевизия но обещавам във вторник когато почивам да го напарвя и тествам. Като цяло Самсунг са известни че се справят много добре с ъпскела на съдържанието с лош сигнал, като кабелна телевизия и т.н. но ще го видим. Гледам го някъде от около три метра.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Първият ми личен телевизор беше 14" цветен (макар че имаше проблема с цветовете)… не помня марката, беше доста поразбит, а аз бях малък. Цъках Super Mario на " терминатора " (който знае.. знае) и , Mortal Kombat Ultimate 3 и Super Street Fighter 2 на Sega Genesis, гледах сериали като „Спешно отделение“ и „Али Макбийл“. Намерих начин, с отвертка въртях някакви потенциометри, които разпъваха картината и си правиш картинките малко по големи

После, като започнах да времена работа работя като тийнейджър и събрах пари, бях много горд и си купих 29" SOGO, още си го пазя и дори още работи.

Но до ден днешен си спомням думите на баща ми: „Ти си луд, защо ти е толкова огромен телевизор? Ще ослепееш.“ По това време те си бяха с 19" Samsung, който наричахме „големия телевизор“ вкъщи.

След няколко години си взех първия LCD – 42" LG. Реакцията на баща ми беше абсолютно същата!

Та… всичко е въпрос на време. И до днес има хора, които казват „взех си голям телевизор“ за 50" или 55". Колеги от работа още така ги наричат… а всички знаем, че това вече не са големи телевизори .
    То така стана и с телефоните, докато наричаха 5+ инча огромни, а сега стандарта е над 6, но това устройство се ползва много по-интензивно и голям екран е почти винаги предимство там, но не всеки има нужда от 75 инча тв само за да му слуша новините вечер

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 14:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе