Страница 712 от 716 ПърваПърва ... 662702710711712713714 ... ПоследноПоследно
Резултати от 10,666 до 10,680 от общо 10728
Like Tree2793Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Sony нямат проблем с движението, а само с панорамирането- движение на камерата по хоризонтала или вертикала. Иначе всички LCD и OLED телевизори имат проблем с яснотата на движение...там царят беше плазменият телевизор, а причината е импулсното управление.
    Говорили сме в темата на Сони но си забравил. Придърпват си стабилно, последния ми беше X90L. Затова моите Сонита ги продадох

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от bentarp Виж публикацията
    Е вече съвсем се обърках кой да взимам Sony 5 Mini Led или TCL 8LMini LED?
    Ще гледам предимно филми,спорт и новини.OLED се отказах заради това с отпечатването на логото на BTV.
    Цената е горе долу еднаква така че тя бе е фактор заложил съм на 65 инча хока е голям и имам външни щори така ме може да е и светлини тъмно в него.
    В твоят случай - TCL 65C8L
    https://www.lcd-compare.com/index.ph...K65XR59BCEI=on

4. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Хората, които са решили да преминат към Mini LED за сметка на OLED, трябва да имат предвид, че телевизорът трябва да се гледа максимално централно и по възможност изобщо да не се гледа под ъгъл. Освен ако не взимат нещо наистина high-end от Sony или Samsung, защото TCL-ите, поне C6 и C7, имат много, много лош ъгъл на виждане.
    Swon одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Tcl C8L е с панел с подобрени ъгли на видимост. Тук се вижда че доста добре конкурира Bravia 9 в това отношение - видео

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

Благодаря ти!Наистина ли смяташ ме е по добре TCL?Aз на тебе ти се доверявам затова ще те послушам.

- - - - - - - - - -

Благодаря ти!Наистина ли смяташ ме е по добре TCL?Aз на тебе ти се доверявам затова ще те послушам.

7. Novice
    Тук е от
    Jan 2020

Здравейте! Търся OLED TV със следното предназначение, ще съм благодарен на препоръка между модел на Sony или LG:

- Ще се гледа 99% български ТВ канали SDR, така че upscaling-а е важен, почти без онлайн стриминг платформи
    - 4.80 м. разстояние
    - Държа на лесно управление и на ОС с дълга софтуерна поддръжка
    - 5г. гаранция е голям плюс
    - звукът е от саундбар
    - игри няма да се играят
    - бюджет до около 2,000 евро за 75 инча и по-малко за 65, но няма ли да е компромис 65 от това разстояние?

Благодаря ви!
    Този пост е редактиран от felixbg; 07-06-26 в 22:56.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    Tcl C8L е с панел с подобрени ъгли на видимост. Тук се вижда че доста добре конкурира Bravia 9 в това отношение - видео
    Сори, но претопляният 8Л избледнява много повече цветовете от сонито под ъгъл.
    Колкото и го пудрят с панелчета версия 4, 5, про, ултра и макс, си остават назад.
    Останаха им шарените картинки в първата им страница на марката.
    Swon одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2024

И аз не казах че съвпадат напълно, както и човекът във видеото. Ако се вгледаш в цветовете централно, Сонито е с по-наситени по начало, които няма как да не изглеждат че избледняват по-малко, ако трябва да сме честни. Сега обаче е ред да сравним и цените им, но малко ме е страх да погледна тази на Bravia 9 и затова сравняваме с Bravia 5

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2025

Цитат Първоначално публикувано от felixbg Виж публикацията
    - бюджет до около 2,000 евро за 75 инча и по-малко за 65, но няма ли да е компромис 65 от това разстояние?

Благодаря ви!
    С бюджет до 2000 евро избора ще e между LG 77C51LA и Samsung 77S90F .
    Може да изчакаш за някое намаление около СП 2026 .
    При това разстояние спокойно ще се гледа 83-85 инча.
    Този пост е редактиран от Somak; 08-06-26 в 00:01.
    felixbg одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Здравейте! Търся OLED TV със следното предназначени!
    Силата и качетсвото им е в ХДР. Търсете поне качествена листа.

- - - - - - - - - -

И аз не казах че съвпадат напълно, както и човекът във видеото. Ако се вгледаш в цветовете централно, Сонито е с по-наситени по начало,
    На ТЦЛ-аизбледняват двойно, а толкова ги хлалят тези уж подобрени ъгли. Само четки и баданарки и накрая - нищо...
    Понеже не могат ги хванат с качеството и цените, решиха да купят там някакъв дял, белким ги развалят.
    Swon одобрява това.

13. Novice
    Тук е от
    Jan 2020

Ако се спра на 65 инча, между G5 и Bravia 8, кой от двата си заслужава повече? В момента са на сходна цена 1750-1800 евро. Ще разгледам и самсунга, макар че не го предпочитам.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

И аз не казах че съвпадат напълно, както и човекът във видеото. Ако се вгледаш в цветовете централно, Сонито е с по-наситени по начало,
    На ТЦЛ-аизбледняват двойно, а толкова ги хлалят тези уж подобрени ъгли. Само четки и баданарки и накрая - нищо...
    Понеже не могат ги хванат с качеството и цените, решиха да купят там някакъв дял, белким ги развалят.
    Китайските ъгли са по-зле и от на Бравия 3.

На тоя ди джей Бобо от крипа отдавна не му гледам платениге глупостите със стоп кадър.
    Този пост е редактиран от brotzki; 08-06-26 в 00:22.
    Swon одобрява това.

16. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Здравейте! Търся OLED TV със следното предназначение, ще съм благодарен на препоръка между модел на Sony или LG:

- Ще се гледа 99% български ТВ канали SDR, така че upscaling-а е важен, почти без онлайн стриминг платформи
    - 4.80 м. разстояние
    - Държа на лесно управление и на ОС с дълга софтуерна поддръжка
    - 5г. гаранция е голям плюс
    - звукът е от саундбар
    - игри няма да се играят

Благодаря ви!

77C51LA може би е най-логичният избор, след като в еМАГ е 1860 евро, тъй като S90F в този размер ползва панели на LG, а според мен WebOS е по-добра операционна система от тази на Samsung.

От друга страна, в eMAG можеш да вземеш 77S90F за около 1690 евро с тези -10% при покупка на втори продукт от акцията.

НО... в Техномаркет все още имат останали бройки от QE-77S95C за 1990 евро, който е QD-OLED и според мен е по-добър и от двата. Проблемът е, че има голяма вероятност да са мострени бройки, защото все пак това е модел от 2023-2024 година и цената му е намалена доста сериозно.

Иначе eMAG този вторник ще правят нещо като летен Черен петък. Най-вероятно ще се опитат да разчистят наличностите от моделите за 2025 година на доста ниски цени. Разбира се, никой не знае какво точно ще бъде намалено, но акцията „Революционни цени“ обикновено е една от тези с най-сериозните намаления в различни категории стоки.
    felixbg одобрява това.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    И LCD материците прогарят от статични изображения ! Да, не е толкова податливи както при OLED-те но не за на 100% защитени от този проблем.

И това с трайно прогаряне на ОЛЕД матриците е силно преувеличено, особено за новите панели на LG и Samsung, да случва се , но само при екстремнa експлоатациa.
    В смисъл гледане на един и същи канал с дни, седмици, може би месеци, да най вероятно логото на канала ще прегори, но .. това са редки, крайни случаи.
    тука и двете ти твърдения са неверни .. наблюдавам стотици нисък клас LCD-та ( каси по обекти ) които с години показват едно и също - прогаряне няма .. докато прогарянето при ОЛЕД не е "силно преувеличено" ,има достатъчно тестове в нета .. едни 1000 часа ти трябват с канали със статично лого и си готов ,даже по малко
    brave одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    А откъде мислиш че идват панелите в Сони, от някоя японска фабрика сигурно...
    Искаш двойно по-добри ъгли и двойно повече рам и е съвсем логично да платиш двойно за тези екстри

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 14:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе