Тез' твоите Неота са си маскирани Самсунги
Тез' твоите Неота са си маскирани Самсунги
К'ви изисквания...издържат, при всякакви условия Имах и аз 2, сега са по възрастни роднини...21" с тръба на Самсунг.
Не ми е ясно какво се напъваш, като магаре на мост, като че ли имаш акции в тези китайски компании.
Нека да ти обясня по-подробно, тогава, щом не разбираш простата ми логика. Да направим сравнение между осмиваните от теб Vestel/Finlux и съответните Hisense и Skyworth.
Vestel е най-големия производител на битова техника в Европа и произвеждат над половината от продаваните телевизори в Европа. Beko и Vestel са 5 в света по износ на битова техника.
Hisense тепърва показват някакви читави 4к телевизори, Vestel вече отдавна имат готови 4к телевизори и са насочили поглед към производството на евтини Quantum Dot и OLED телевизори.
Затова, ако мислиш, че Hisense са открили топлата вода, грешиш. По отношение на RND Vestel са много по-напред.
Hisense и Skyworth, като им събереш производството в едно, може и да достигнат наполовина на продажбите на турските производители.
Факт е, че са облагодетелствани от това, че правят сами панелите си, или ползват много по-евини панели от други производители, като Chi Mei.
А от друга страна, не си ли даваш сметка, че заради компании, като Hisense, TP Vision и други подобни азиатски такива, Sharp, Philips и Toshiba заминаха в кофата,
а Sony и Panasonic се опитват да оцелеят и да продължават да произвеждат качествени продукти, въпреки непосилната конкуренция и заливането на пазара с евтина и съмнителна техника.
И всичко това го казвам, не защото искам да защитя едната, или другата компания, а защото са реални факти.
Погледни малко по-широко върху цялата картинка и пак ми хвали евтини телевизори на някаква компания, чиято цел е да продава евтина и масова продукция, а не качествена.
В краят на работният ден му пуснете цветни заливки, за да видите отпечатването на статични образи и равномерността на екрана...
Прочети въпросите и отговорите в краят на ревюто
LG EF9500 Review (55EF9500, 65EF9500)
Пътвърждавам!
Те съществуват, но не произвеждат панели за телевизори
Products | Japan Display Inc.
trustedreviews..не струват. Не правят тестове и замервания...
пробвай с
Best 4K TVs of 2016 - CNET
Hisense 65H10C (H10 Series) 4K ULED TV First Impressions Review - Reviewed.com Televisions
Бих уточнил в западна Азия!
Половината компоненти в турските Vestel, са китайски. Вторият по големина производител на телевизори в северна америка Visio, поръчва компонентите в Китай, транспортира с контейнери в Мексико, къдети ги сглобяват и после внасят в САЩ.
Нищо не казваш за друг китайски производители..
Да те запозная с най-големите
Hisense имат традиции в производството
Hisense
TCL
http://www.tcl.eu/
Changhong
Changhong
Konka
http://www.konka.com.hk/Product/default.html
skyworth
skyworth
Haier също произвеждат телевизори
Haier | Appliances, Electronics, Air Conditioners
Тази марка помниш ли я ?
http://www.seiki.com/products/models/seiki-4k-ultra-hd
SEIKI PRO | seiki
списък на китайските производители на телевизори
Led tv Manufacturers, led tv Manufacturers Directory,China led tv Suppliers
Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-04-16 в 20:05.
Този пост е редактиран от Momchil; 11-04-16 в 21:33.
Здравейте,
днес цял ден чета темите и мненията във форума и тотално се обърках. Та в този ред на мисли ще се радвам много, ако може да ми помогнете с избор на нов ТВ, както направихте и преди около 3 години. Изискванията ми са:
- 4К
- Над 42‘‘, тъй като сегашния ми е толкова и доста ми омаля
- За предпочитане е да има 3D, тъй като от време на време се зарибявам да гледам такива филми и не ми е писнало все още
- Марките …. може би съм предубеден, но пак клоня към Panasonic, тъй като съм много доволен от последния, но това пак казвам беше преди около 3 години и оттогава може би са се променили нещата доста
- ТВ ще се гледа от около 2 метра, макс. 2,5 метра
- Ще се използва предимно за филми през HDMI от компа и много много рядко от флашка, както и за цифрова ТВ разбира се
- Идва и най- важното – бюджета: около 1400 – до 1500 лв. макс.
Май май много изисквания станаха, а т.7 е малко с ограничен бюджет
Като гледам , единствения отговарящ на условието е
PANASONIC TX-49CX740E Ultra HD 3D LED но цената е около 1800лв , 43-инчовия е около 1600лв
Не е задължително да е Panasonic, може и друга марка стига да е нещо читаво
Няма нищо читаво с по-голям размер.
Ще трябва да почакаш малко докато http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...3D-LED/p/15469 и PANASONIC TX-49CX740E ти се вместят в бюджета .
Не знам какво да чака - то щеше да е смешно ако не е жалко - модели на повече от година да се продават на същите цени - направо нямам думи
Ако пренебрегне 4К изискването може да погледне 50W8.. серията ... , която също си е на миналогодишната цена !
Ти какво се оплакваш!? Пускай го за продажба и вземай нов модел...
Е , аз хванах сигурно единственото смислено намаление и го купих на по-скоро реалната за това , което предлага и е цена (1520лв), ама не е нормално миналогодишни модели да се продават на първоначалните им цени . Така като гледам май само 50СХ700 падна до около 1600/1700 за по-дълъг период от време от първоначалните 2000/2100лв , които държа също почти година .
При Сони също е отчайващо положението - ни грам сваляне на цените на миналогодишни модели ...
Този пост е редактиран от svetlio1; 12-04-16 в 23:13.