Страница 442 от 660 ПърваПърва ... 392432440441442443444452492 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,616 до 6,630 от общо 9896
Like Tree2523Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    Да вземеш телвевизор при т'ва за 3,4К и да му боднеш set top box.....
    Именно смарта го губиш и си имаш монитор...
    JKanchev одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Това е ясно, но този "смарт" се различава при различните марки и понякога има някои пропуски и недостатъци. Може да има модел с добра картина и смарт с нещо, което не допада на потребителя. Тогава със СТБ си решава проблемите. Примерно аз съм супер доволен от картината на моя Panasonic TX-50HX830E според цената, за която го купих и 5г. гаранция. "Смартът" му не ми дава нищо особено. Но не ми пречи да си го ползвам със СТБ. Просто СТБ е опция. Който държи да си я спести, да си избира ТВ по смарта.
    svetlio1 и JKanchev харесват това.

4. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от JKanchev Виж публикацията
    Добро неделно утро!

Моля за предложения за ТВ:

Основно използване за гледане на кабелна HD - филми, спорт F1 и др.;
    Не се "залепва" за един канал - не съм ползвал OLED технология и целенасочено изчаквах развиване на технологията;
    Сравнително светла стая, Западно изложение. VA панела на настоящият Samsung 46F6500 се справя успешно, НО като, че ли му дойде време да го преквалифицирам в ползването;
    Дистанция за гледане е същата като с досегашният 46F6500, а и мога да вдигна разумно р-ра, който винаги е от значение - 3 - 3.40 м. от най-далечна точка при монтаж на стена;

Изисквания:
    *Качествена машина с резултати и издръжливост;
    *Гъвкава операционна система;
    *Игри почти НЕ - много рядко местя и връзвам PC-то с Maximum Digital Resolution 7680x4320@60Hz с джойстиците и волана на хлапаците към ТВ-то с ресивера да се накефят предимно на звуците от игрите;
    *Гледане/стриймване на Високо-качествени торенти/филми /сега през допълнителен set top box с КОДИ/ с озвучение от 5.1 Denon X2600H система с 4K UHD&HDR и Dolby Vision COMPATIBLE;

Тук имам лична дилема дали има нужда да се ограничи избора на ТВ-та, които не поддържат DTS, което пък може да се избегне с инвестиция в нов set top box android поддържащ 4 К понеже настоящият не го прави

Цената винаги е от значение /още 1 ТВ ще трябва да взема като се подготвям с питане за него/, НО наясно сме всички, че "сиренето е с пари".

Хубав уикенд!
    Благодаря за дискусията - полезна е.

Моля за предложения за ТВ в посока макс добра картина не толкова добри Смарт приложения и звукови формати.

5. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    И какво лошо има в СТБ. Особено ако е качествен, сертифициран и мощен. За ТВ търся качество на картината.
    Именно, щом го търсите... няма да го намерите при комбинация със Set-Top-Box....

6. Member
    Тук е от
    Nov 2017

Някой може ли да ми каже какви са предимствата на KODI Libreelec на Pi4 пред KODI директно свален на ATV на Sony A8H?

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    Именно, щом го търсите... няма да го намерите при комбинация със Set-Top-Box....
    За моите лични нужди качеството на моя Panasonic TX-50HX830E ме устройва напълно. Още повече за цената, на която го взех преди време и 5г. гаранция. В моментна нищо не търся и нямам желание да го сменям, въпреки че т.н. му "смарт" (не е Андроид) при него не ми дава възможност да гледам свалените торенти, съхранени в комп от локалната ми мрежа. TV няма и възможност за приложението на HBOMax. Така че си гледам с удоволствие филмите и слушам музиката (пак локално съхранена) през Ugoos AM6 Plus, който ми поддържа всички формати (HDR, DV, DTS и т.н.) било под Андроид или CoreElec и към ресийвъра. От ТВ гледам само приложението на AppleTV. Просто СТБ ми е още една опция. Разбира се че ако може да си спестиш СТБ няма нищо лошо.
    Dominator одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Editor's Choice Awards for the best TVs of 2022
    https://www.avforums.com/news/best-t...-awards.20298/

Best Value Gaming TV - TCL C735
    Best Gaming TV - LG 42C2
    Best Advanced Gaming TV - LG G2
    Best TV Sound - Sony A95K
    Best Luxury TV Sound - Philips 937
    Best Smart TV System - LG WebOS 22(7)
    Best TV Picture Processing - Philips P5 AI+ 6th gen
    Best HDR TV - Sony A95K
    Best TV Design - Philips 937
    Best Bedroom/Kitchen TV - Philips 48" 807
    Best Living Room TV - LG G2
    Best Home Cinema TV - Panasonic LZ2000
    Best Luxury TV - Philips 937
    Best TV of 2022 - Sony A95K
    Best TV Manufacturer of 2022 - Philips

10. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Editor's Choice Awards for the best TVs of 2022
    https://www.avforums.com/news/best-t...-awards.20298/

Best Value Gaming TV - TCL C735
    Best Gaming TV - LG 42C2
    Best Advanced Gaming TV - LG G2
    Best TV Sound - Sony A95K
    Best Luxury TV Sound - Philips 937
    Best Smart TV System - LG WebOS 22(7)
    Best TV Picture Processing - Philips P5 AI+ 6th gen
    Best HDR TV - Sony A95K
    Best TV Design - Philips 937
    Best Bedroom/Kitchen TV - Philips 48" 807
    Best Living Room TV - LG G2
    Best Home Cinema TV - Panasonic LZ2000
    Best Luxury TV - Philips 937
    Best TV of 2022 - Sony A95K
    Best TV Manufacturer of 2022 - Philips
    WOW.. браво Филипс... добра работа ! Хем съм изненадан и хем не ! До скоро винаги ги препоръчвах ако някой иска евтин и хубав телевизор, но от няколко дни този TCL C735 ми е влезъл в главата.. добър телевизор за цената цената си. Примерно 55 инча за 1399 лв и то сега, през черния петък не знам какво ще се случи, но имате + 144hz + WIFI 6 ...и като капак на всичко.. Гуугъл ТВ .. как ?
    Къде е уловката ?
    Има много блууминг ?
    Кофти контраст?
    Не се справя добре с движенията ли ?
    За сравнение най близкото до него е Филипс 8807 който дори е МАЛКО по скъп но и е 120hz.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 15-11-22 в 10:28.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Здравейте, имам затруднение в избора на телевизор. Моля за помощ в избора. Спрял съм се на 3 модела: philips 32pfs6909, lg lq631c и LG 32LQ63006LA. Нямам място за по-голям. Благодаря предварително.

12. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    WOW.. браво Филипс... добра работа ! Хем съм изненадан и хем не ! До скоро винаги ги препоръчвах ако някой иска евтин и хубав телевизор, но от няколко дни този TCL C735 ми е влезъл в главата.. добър телевизор за цената цената си. Примерно 55 инча за 1399 лв и то сега, през черния петък не знам какво ще се случи, но имате + 144hz + WIFI 6 ...и като капак на всичко.. Гуугъл ТВ .. как ?
    Къде е уловката ?
    Има много блууминг ?
    Кофти контраст?
    Не се справя добре с движенията ли ?
    За сравнение най близкото до него е Филипс 8807 който дори е МАЛКО по скъп но и е 120hz.
    ''Уловката'' е,че не е FALD(поне в DS не виждам).Така,че за 55'',1400 лв. си е уловка.Според мен де.Тъй като за малко повече има(ше) ....даже OLED
    https://www.displayspecifications.com/en/model/7f012c20

https://www.rtings.com/tv/tests/pict.../local-dimming

Иначе на наградите на форум,който дава оценки на квот му падне (вкл. игри и gsm-и) не бих.....Три награди за gaming tv.Трябва да даваме повечко пари на децата за телевизори,явно.
    rtings,hdtvPolska,flatpanelsHD са друга бира.

И дори в момента на малко по-високи цени може за малко отгоре да вземеш нещо наистина по-добро,изключвам фирмите като имена
    https://www.emag.bg/televizor-smart-...pd/DFW431BBM/?
    https://www.emag.bg/televizor-philip...pd/DT9JKHMBM/?
    https://www.emag.bg/televizor-sony-5...pd/DCXBBKMBM/?
    За 300 лв . си на X93J
    Този пост е редактиран от inches9; 15-11-22 в 11:08.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Да четеш тези теми не е здравословно за "джоба". Нещо взеха да ме сърбят ръцете да си направя един подарък. Чудя се между:
    1. SONY KD-55X85K
    2. Philips 55PUS8807
    Харесвам VA матрици, така че клоня към Сонито. 55 ми е максимума за размер. Няма друга опция физически. Бях решил, че Panasonic TX-50HX830E (ще иде в спалнята) ще бъде заменен евентуално само заради OLED, но психически не съм готов да дам 2500-2700лв. за ТВ. Въпросът ми е за последна сигурност, нали няма проблем с Коди в GoogleTV и достъп до Самба ресурси в локалната мрежа. И дали има всичките стрийминг услуги - специално имам абонамент за HBOMax и AppleTV+. Защото мисля да преместя и Ugoos AM6 Plus и да ползвам само ТВ с ресийвъра с еARC.

14.  

15. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

1.Коди на телевизора най-вероятно ще забива редовно.
    2.Филми по SMB на Коди през тв. най-много до няколко гиги 5/6/7
    3.HBO MAX със сигурност има защото и аз го имам, Apple TV в гугъл магазина го няма. Може би с apk. фаил да стане.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

AppleTV за Сони ли говорим. На Филипса го дават, че го има фабрично инсталиран. Даже на Панасоника (без Андроид) ми дойде с един от последните ъпдейти. HBOMax го има в магазина. ТВ ще е свързан с кабел в локалната мрежа. Тя е 1GВ, но май портовете на повечето ТВ са само 100MB. Нали трябваше да се отървем от СТБ-та. То лесно да кажем ще се откажа от торентите, но нещо не ми се дават пари за всичките стрийминг платформи, а и не ми е напълно комфортно без субтитри. За това съм само с HBOMax и AppleTV.

17. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

За Сонито.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Сега проверих, че Sony X85J е в списъка на поддържани устройства от AppleTV. Така че Х85К също трябва да го има.
    Този пост е редактиран от VanDan; 15-11-22 в 11:58.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 14:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе