Ми за какво я пуснаха тая лъжовна тема..? То и не очаквам нищо хубаво за вбъдеще от мизерната Нова. Назад да вървяха технически, нямаше да са толкова зле, като сега.
Ми за какво я пуснаха тая лъжовна тема..? То и не очаквам нищо хубаво за вбъдеще от мизерната Нова. Назад да вървяха технически, нямаше да са толкова зле, като сега.
А, де... да се чуди човек, що я пуснах.
Не свърши ли това световно, че Катар и съседите искат домакинство на зимните олимпийски игри?!
Не знам за разните им SD- HD. SUPER-DUPER 4K, но е резил по БТВ HD като дадоха повторение от пресмачкания Diema канал..... там направо MineCraft....пасти да яде!
Това не е ли подигравка с народа?
Още малко за фейк-а
https://www.vbox7.com/play:7924adc73e
Направо са смешни... Поне крайния резултат. И много гадно, че купиха VBOX преди време. От тогава не е същия.
Качеството на картината на Нова ХД(уж) спрямо БНТ ХД беше като, че ли Нова си е със СД качество.
Поне няколко мача ги излъчваха паралелно и по двете ТВ и правеше голямо впечатления разликата в качеството в полза на БНТ.
Качеството на излъчваните мачове по Нова и БНТ, беше абсолютно едно и също. И двете телевизии излизат от БИКС с битрейт 12 Mbit/s, и просто рестриймват сигнала който получават от Катар, тоест, не използват техни камери. Така, че ако оператора който доставя каналите, не ги е компресирал (масова практика на родните оператори) то логично качеството да е еднакво. Каквото всъщност, беше при мен.
Какво е БИКС?
Мое мнение, "където не се държи на качеството, там са парите " независимо от мащаба и ресурса.
Докато у нас гледахте в SDR / AAC 2.0 , някъде по света го предаваха HLG или HDR10 или Dolby Vision profil 8.1 / Dolby Atmos или DD+5.1.4+5 objects....
Толкова за задръстената Нова броуд....
https://pbs.twimg.com/media/FkQf14nX...name=4096x4096
Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-12-22 в 01:32.
Тия убавци от НБГ може и някоя година най-накрая да открият 4К (бая години им трябваха за 16:9), ма в момента дават един и същ филм по двата си канала (Диема и Кино Нова)
От обяд, всички канали на Нова се излъчват и в HD формат. Освен тия които и досега бяха в HD, вече Диема, Кино Нова и Диема Фемили са достъпни в БИКС с висока резолюция.
Спортният пакет Diema Sport, Diema Sport 2 и Diema Sport 3 освен стандартното HD излъчване, се излъчва и в 4К.
Логата на HD каналите са изместени, махнат и надписа HD от тях.
- - - - - - - - - -
Сега видях, че битрейта на каналите Нова ТВ, Кино нова и HD версията на спортния пакет е вдигнат на 18Mbps, (беше 12 и то не при всички оператори)
Така, че който получава каналите от оператора си, без компресия, може да очаква значително подобрение на качеството.