Аз гледам мачовете по БНТ-3 (три) HD. Сякаш по-добре ми изглежда от БНТ-1 HD, но може и да си въобразявам. Диема 3 4К (по време на мач от СП) видимо е по-добре от тях. Това според моите възприятия. За някой друг може да е различно. Може да има значение и това, че при мен ТВ е 55 инча и да има разлика спрямо по-големите екрани. Пък и аз съм привързан от много малък към футбола (тренирах 10-на години) и съм гледал мачове и на черно-бял ТВ (в казармата) и пак съм се радвал на играта. Картината не ми е основен елемент при гледане.
Този пост е редактиран от VanDan; 04-12-22 в 19:09.
Аз гледам на 55-цата мачовете, сега пробвах с BNT 3 - същото е положението.... топката е като "комета" липсват кадри итн. Не така стоят нещата с Diema 4K и с TVP 4K който гледам през m3u листа.
И?
Какво прави то?
Вдига повече от 4 или варира от 1 през 2, та до 4... ?
Между другото,
преди някой си ъпдейт, имаше VBR и CBR опции точно там.
CBR-ът беше упоменат на 7 Mbit/s
Но бързо ги махнаха.
Подозирам, за да могат да подсигурят "услуга с консистентно качество" дори и в Криводупене, примерно, където нета го държат в бъчви и го пренасят при нужда с кофички от кис. млЕко.
И това се случи след като УЖ отключиха ЕОН-ите да работят с други доставчици на нетец.
Алчност за абонати, дейва.
Е, вЕрно, гледаш плюски, ама не прекъсват.
И те такааам...
Този пост е редактиран от Shimbadze; 04-12-22 в 19:33.
Чел съм в друг форум, че изрично само на ауто трябва да се ползва, а не на която и да е от другите възможни настройки без значение как са именувани. И да, повече от 4 (споменатите 7) пускало тогава. Има и много спорове дали приемник или приложение и всякакви различни отзиви. Но това само от четене. Няма как да имам лично мнение за ЕОН. Просто четях за него като евентуална алтернатива при мен. Няколко пъти написах, че съм на местна старовремска кабелна ТВ по коаксиален кабел.
Стрииминга е силно компресиран.
За сравнение погледнете минималните изисквания на Netflix
https://help.netflix.com/en/node/306
Препоръки за скорост на интернет връзката
Това са препоръчителните скорости на изтегляне от интернет за възпроизвеждане на телевизионни предавания и филми в Netflix.
Препоръчителни мегабита в секунда Висока разделителна способност (HD) 720p: 3 Mbps Пълна висока разделителна способност (FHD) 1080p: 5 Mbps 4K/Ultra HD (UHD) 4K: 15 Mbps
Пак си има abr и cbr, препоръката беше абр ауто, така съм го оставил.
Активирах предплатен 30-дневен Премиум пакет към безсрочен договор, който осигурява само едно Smart TV приложение, доплатих +3лв за второ.
Диема Спорт 4К върви през ТВ апп-а идеално, картината е без забелжки. Останалите 4-5 канала в UHD - също. От съпорта на Виваком ми бяха казали, че Smart TV приложението не поддържа 4К - не е вярно.
Измерих няколко потока колкото да видя реалния битрейт:
SD канали - Алфа, Евроком и т.н, почти негледаеми - 2,5 Mb/s
HD канали - БНТ1, БНТ3, 7/8... прилични, на 55" от 3 метра са идеални - 4,65 Mb/s
UHD канали - Диема Спорт 3 4К, FUN BOX UHD - перфектни - 16-18 Mb/s
Пиковите стойности не можах да замеря надеждно, за SD видях до 15-16, за HD - 32Mb/s, UHD удари в тавана на моя нет.
Аз съм на минимална скорост от 50Mb/s и за няколко дни съм нямал и секунда засичане на който и да е стрийм.
Другото приложение - EON mobile IPTV за таблет и телефон няма 4К, ограничено е уж до HD, но явно е с още по-нисък битрейт. Него мога да го каствам през Chromecast-a, ако някой се интересува мога да си поиграя да замеря и там битрейтите.
правих тест на Нетфликс по wifi - достига почти тавана 270мбс
През браузъра обаче неще повече от 60 мбс
А как мога да измеря самите канали колко мегабита им е стрийма?
Най-точно би трябвало да през рутера, като тв-то се закачи на отделен Лан порт или на отделна wifi мрежа. Аз лично го направих през Хотспот от телефона, дадох мрежа на ТВто и му засякох използваните данни (в дефолтния за андроид раздел за употреба на данни) за определено време (по 3 Мин) на всеки канал/стрийм.Пиковете ги видях през един ап, internet speed meter, но се виждат и на дефолтните нотификации в андроид за текуща употреба на данни.
Интересно ми е, има ли разлика в качеството на телевизията, гледана през приложението на ЕОН, и такава, гледана през приемника, който оставят и свързват с HDMI на ТВ-то?
Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk
на мен пО ми е интересно да се пуснат 3 или повече приемника на 4к програми да се види как се справят
В крайна сметка има ли нещо да е минало на HD от пакета на Нова? Или е фейк цялата тема...
Фейк е!