Провинциална местна кабеларка - ОптиСпринт. Дали е истинско 4к на самия ТВ няма как да видя, защото дава резолюцията само на сигнал през HDMI входовете. Но поне визуално има разлика между ДиемаСпорт3-HD и ДиемаСпорт3-4К. Коаксиалният кабел е остаряла технология, но в някаква степен май още върши работа.
Остаряла според кого ? Кабеларките вече им е по-лесно да наблъскат всичко IPTV ... ма с възможно най-нисък битрейт и най-голяма компресия ...
Не съм сигурен коя технология е по-добрата,ама е сигурно,че операторите са измамници с любезното съдействие на дЪржавата(контр. органи).
А1 е върха на мошениците.
Интересно защо в големите вериги се стремят да спазват законите ,а операторите обират клиентите си без какъвто и да е контрол.
Вероятно защото една верига може да излъже няколко клиента(по един и същ начин).А операторите като пробутат някоя шмекерия на 1 млн. потребители има и за тях и за контролни органи,че за тези които назначават контролните органи.
Няма да се впускам в подробности колко измами направи А1 за има нема година,малки но от сърце.Разбира се всички ''контр. органи'' им съдействат и се държат като адвокати на А1.
И тогава кой да им провери качеството на услугите?
''Няма такава държава'',това е истината,за народ -не знам.
Суверена има сума ти права,напр. да стяга куфарите,за Германия,Италия или...където си поиска.
Излагацията винаги е позволена, но се видя кой няма представа какво означават числата, така че нека всеки си решава дали да си опъва кабели през главата, за да ползва 100 mbit/s по лан или да има читав рутер и да използва 5Ghz му мрежа и съответно в пъти повече mbit/s.
5GНz мрежа има много добри параметри, но е твърде зависима от разстоянието на устройствата до рутера и наличието на физически препятствия между тях. Дори през една стена не е вече това, което пише на книга.
Хайде да спрем да пишем за "мрежите" във всяка тема. Всеки да се "свързва" както прецени, че е най-добре за него и може да се справи.
някой може ли сподели iptv оператор (не е задължително да е от БГ), който да има 4к hdr мачовете - висша лига , световно.
Абонирах се за тиви.бг, но през смарт тв не подкарва 4к каналите, искат с тяхно външно устройство.
Има ли някой абонат на EON, който да ползва не техния сеттоп бокс, а смарт ТВ приложението (за телевизор, не мобилното за таблет/телефон), да потвърди каква е максималната резолюция, която получава? Служител на Виваком ми обясни, че макса е HD и не се поддържа 4К.
Имам ЕОН на LG C9 , в списъка с каналите има Евроспорт 4К , но е заключен - май трябва допълнително заплащане.
Не би трябвало да иска допълнително заплащане. Според програмната им схема https://www.vivacom.bg/bg/eon/kanali , Eurosport 4K се излъчва в UHD и на най-евтиния пакет, LIGHT.
IMG_20221203_105012.jpg
На EON програмката има ограничение на битрейта. Не си спомням 13 ли беше, но доста под 20Mbit и не знам 4к канал дали ще може да се вмести в този много нисък битрейт. То е смешна работа. В менюто на настройките на програмката може да се види.
Тея смешни оператори се подиграват с хората. В Япония и 8к сигурно вече си разпространяват по кабел, а тук даунгрейд до IPTV с много нисък битрейт и огромна компресия...
Някой ако им звъни за въпроси, питайте ги дали излъват HD каналите с 10 бита дълбочина на цветовете.
Този пост е редактиран от Dominator; 03-12-22 в 16:22.
а едно време са излъчвали и 3D FullHD за световното...
Аз пък съм много доволен от картината на мачовете от коаксиалната ми местна кабеларка. И 4К, че и БНТ 3 HD са си напълно задоволителни. Най-вероятно нацелих и прилични настройки за картината на Сонито за тв сигнала. Сега, не е 4К HDR от филми и YouTube, но за ТВ сигнал е напълно приемливо.
Най-вероятно местната кабеларка пуска по коакса БНТ 3 HD с около 12 mbit.
Което е ОК.
За 4К трябва трухпух от 18 - 25 mbit.
А в ЕОН приложението аз виждам ограничение от 4 mbit МАКС.
Е, за какво 4К може да става дума тука?!