Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 46 до 56 от общо 56

Globul b-free - лъжат

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re: Globul b-free - лъжат

Оставете наивността - bfree струва 4,80/месец - т.е. не е безплатен, а 300те минути са скрити - това вече е измама. Да не говорим, че 10 минути на ден /от 1440/, с наистина важен за теб номер са нищо
    В случая не важи и аргумента с радиото по телефона /пример с клиент-идиот/, понеже мрежите и на МТел, и на Глобул са настроени така, че те изхвърлят през определено време /мисля 1/2 час/ - после пак набираш! Това е не само заради bfree, но и заради един тип корпоративни клиенти, които говорят в групата абсолютно free - за да се усещат хората...
    Така, че - измамата си е измама - не можем всички да ходим до сайта им за да им проверяваме допълнителните условия

Апропо - Prima Party /с безплатните нощни разговори/ са изчерпани почти нявсякъде и други няма да се пускат - някой да знае къде има останали в София?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Lupus, не си прав. Не можеш да си купиш услуга при определени условия и после да се окаже, че условията се променят само защото така са решили продавачите без да се съобразяват с теб. Грозно е, разбираш ли? Това е пладнешки обир, а не продажба.

Не си купих "B-Free" пакет.
    Още когато прочетох, че "абонамента" ще е 4.80 лв. на месец. Не заради сумата, а заради принципа.

За сметка на това си взех "Free Prima Party" и към текущият момент съм адски доволен от тази промоция на M-Tel! Казвам го с ръка на сърцето.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Момчета, прочетете внимателно пак написаното от мен. Казваме едни и същи неща!

Думата "безплатно" си има ясно значение и всякакво друго тълкуване или опит за тълкуване си е чиста измама.
    Доста добре беше казано първоначално - цена 00.00ле/мин разговор. Т.е. ти си плащаш 4.80 само за поддръжката на мрежата, което е различно от цената на самата услуга. Това е практика на всички оператори на услуги в БГ - ВиК, ТЕЦ, БТК, Мобилните оператори... Само кабелните оператори не сме го въвели още и Енергоразпределителните дружества ( такса електромер). За пример - колко импулса ще навъртиш по телефона на БТК не е свързано с месечната такса. Тя се плаща за възможността да се обадиш винаги, когато ти се наложи.

Lupus, не си прав. Не можеш да си купиш услуга при определени условия и после да се окаже, че условията се променят само защото така са решили продавачите без да се съобразяват с теб. Грозно е, разбираш ли? Това е пладнешки обир, а не продажба.
    Иво, прочети как започва поста ми! Мразя да се променят правилата по време на играта и за това се оттеглих като модератор на форума!

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

@Lupus
    За 00.00ле/мин съм съгласен, но в рекламите мисля се споменава "безплатно" и човек който не е чел допълнителните условия с дребен шрифт много лесно би се заблудил. Още повече , че става дума за карта с предплатено време на разговори - т.е. без месечни такси.
    За останалите примери - да, така е, но пък и никой от горепосочените не е споменавал , че услугите които продава са безплатни.

P.S. Иначе знам, че сме на едно мнение

6. Gadget
    Guest

Инфото, което получих е, че може да се наложи само на някои такова ограничение, но не на всички.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Lupus, не споря с теб, батка... най-малко това искам. Видях какво си написал. Но, например, обясни ми защо като се закупи един обикновен "Prima"-ваучер или "B-Connect"-пакет, не се заплаща тази... "поддръжка на мрежата" под формата на месечен абонамент, а сега изведнъж при "Free"-пакета се заплаща? Или може би при нормалните "Прими" и "B-Connect"-и е "слята" със стойността минута/лв.?

Не се заяждам, прекалено ми е полово днес и не искам да се карам с никой [най-малкото пък с теб!] - ще ми трябват хормони след 2-3 часа и сега ходя да ги обирам, че бяха малко в отпуска, завалиите...

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Или може би при нормалните "Прими" и "B-Connect"-и е "слята" със стойността минута/лв.?
    @IvO™,
    Това е отговора и тук е уловката. Господата от Глобул имат свободен капацитет, за който не получават нищо. И решават - хайде поне по една такса да приберем, а няма да им вземаме пари за разговорите. А и реклама ще си направим! Но вероятно нещо се е объркало - много разговори в натоварени часове, оплаквания от редовни клиенти и т.н. И са въвели ограничението. Не ми се вярва такъв да е бил първоначалния замисъл - прекалено глупаво е. Едва ли са толкова ограничени да не си дават сметка, как тази измама бие по имиджа им.

10. Тук е от
    Oct 2005

относно сметките на м-тел мога да кажа че имам следния опит. имам две нокии (еднакви) в едната ми беше картата на м-тел на 65 предплатени а в другата картата на глобул с 60 предплатени (абонаментни планове). занулявам броячите на изходящи повиквания сутринта на следващия ден от издаването на съответната фактура и на края на месеца сравнявам разпечатките (общо време) с броячите на телефоните като изключвам разговорите с времетраене по-малко от минута (при мен са голяма рядкост). резултата е: и в двата случая има разминаване - при глобул незначително при м-тел огромни разминавания достигащи до 20-30%....естествено винаги в полза на м-тел. стигнах до извода че надчитат времетраенето на всеки разговор над 1.5-2 минути. експеримента продължи два месеца след което спрях да плащам на м-тел (от яд) и им платих последната сметка чак като започнаха да ме съдят. е това ако не е измама-гранде на гърбината на бедния БГ народ здраве му кажи! изроди!!! не че глобул са цвете ама м-тел са...мощенници! никога повече! мразя ги!

11. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Да, изключително смислен пост. Карай, че телефона ти отчита на секунда, а от операторите на 30 или на 1 минута

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pa3KaTaH
    Да, изключително смислен пост. Карай, че телефона ти отчита на секунда, а от операторите на 30 или на 1 минута
    Аз съм на абонамент, при който всичко до n секунди /15 или 30/ се отчита като n, а после на всяка секунда... Откакто МТел дава разпечатка на разговорите имам усещането, че плащам по-малко, но това е субективно усещане...

И сега малко
    Вероятно ще ме напсувате, но мисля че всяка започната минута трябва да се таксува като цяла, но за сметка на това разговорите да бъдат на цена 5-6 евроцента/минута при месечна такса 5-6 евро - това за базисни тарифи... К`во е това отчитане до секундата?!?

а b-free си беше измама, ама като в Маркетинг отделите им са ИДИОТИ - основно пазарно правило е, че всичко безплатно се ползва прекомерно - онзи ден за малко дУпетатите да премахнат потребителската такса при лекарите - едно време се чакаше по 2 часа за достъп до доктора, ама беше Социализъм...
    Номера е така да прецениш цената/таксата, че да се стимулира ползването, но не и разхищението - и 1 стотинка е нещо

13. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Гледах по телевизията даваха за случая. Казаха, че който се чувства излъган - връщат му парите, които е дал за картата .

П.П. Няма как да го осъдиш. Условията винаги са можели да се променят от оператора когато си пожелае.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Подобни теми

1. Лъжат ли Globul?!?
    От wolfman78 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 03-05-13, 14:23
  2. Повреден бойлер - възможно ли е да ме лъжат
    От wildpeasant във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 28-02-13, 00:06
  3. Отговори: 2
    Последно: 10-02-12, 22:23
  4. Всички лъжат мами.... им Globul-ска
    От helios1 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 49
    Последно: 31-01-07, 17:08
  5. Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul
    От Kirande във форум Общ - софтуер
    Отговори: 55
    Последно: 03-09-04, 18:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе