Seas са хубави говорители. По изпитан проект ли са правени или всичко е мерено спрямо конкретните говорители?
Seas са хубави говорители. По изпитан проект ли са правени или всичко е мерено спрямо конкретните говорители?
Градски,
Промяна проект от Transmission Line mltl speaker - Google Търсене към Bass reflex Bass reflex - Wikipedia ?
Говорителите същите ли са, филтрите?
Всичко се преизчислява и в повечето случаи говорителите трябва да се сменят, защото не са подходящи като параметри.
Това са им китовете от официалния сайт: SEAS DIY KITS
Кой е твоят точно?
Благодаря за поканата, но за съжаление не мога да се възползвам в момента!
Изпрати ми на лични кой ти ги прави, ако не е тайна.
Пък може и снимчици да качиш тук, ако не те затруднява, разбира се.
MLTL e трансмисионна линия с басрефлекс, може да не си разбрал правилно, а може просто да е премахнал трансмисионната линия, вече не знам дали МЛТЛ изисква различен обем от чистия басрефлекс, но ако знае какво прави твоя човек, значи е станало добре.
Но все тая, щом си доволен от крайния резултат, това е най-важното.
Просто няма как да стане:
Designing Mass-Loaded Transmission Line (MLTL) Speakers – Neurochrome
Ако каже кой е говорителят и размерите на кутията, ще се разбере дали е ок обема.
Но като цяло ако е разбрал правилно, значи си е ported box, а вече защо е ползван проект на млтл само човека, който ги е правил си знае.
Кутиите са ми познати, но не мога да се сетя дали не бяха китове за Vifa или Scan Speak.
Нищо не открих в архивите си също.
Иначе mid-bass е 6.5" или 8" max - трудно ми е да преценя само по тази снимка.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 03-09-21 в 23:19.
8-ци са, а обемът е към 40л. така като гледам, което е ок.
А това бялото какво е?
Акустична вата.
вата за тонколони - Google Търсене
Относно обема - зависи от параметрите на говорителя, филтъра, отвора за рефлекса и т.н.
Този пост е редактиран от DUNDURMA; 03-09-21 в 23:49.
Toва значи са Сики-те. За теб ли ще са или за твоя авер.