Страница 11 от 12 ПърваПърва ... 9101112 ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 172

Избор на субче за стая

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2021
    Мнения
    87
    #151

    Отговор: Избор на субче за стая

    Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    Има един суб Ямаха sw 300 в ОЛХ за 500 лв от собственик - някой търсеше , добра е офертата за тая пара
    Имаше, ама го изтървах. Сега гледам един Focal Jmlab SW700, моля за мнение, ако падне от цената още малко може би ще го взема.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,401
    #152

    Отговор: Избор на субче за стая

    Линки го де, няма да го купим , имаме си

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2021
    Мнения
    87
    #153

    Отговор: Избор на субче за стая

    Цитат Първоначално публикувано от lz1yq Виж публикацията
    Имаше, ама го изтървах. Сега гледам един Focal Jmlab SW700, моля за мнение, ако падне от цената още малко може би ще го взема.

    https://bazar.bg/obiava-30450639/foc...ktiven-subufer

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #154

    Отговор: Избор на субче за стая

    Аз си самоподарих това субче - https://www.xtzsound.eu/sub817#!/SUB...ck/p/384936086 , което единствено като размери можеше да се побере в мястото, с което разполагам. За тези пари съм доволен.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,528
    #155

    Отговор: Избор на субче за стая

    Какви ти бяха основните?
    Аз преди години мислех да си направя едно субче 8-ца(и аз за толкова имам място), като гледам филми да има повече чувство, но ме разубедиха, че няма да има смисъл само с една 8-ца и то хора с финансова изгода.

  7. npb
    npb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    288
    #156

    Отговор: Избор на субче за стая

    Сподели след като го послушаш малко как ти се струва. Аз имам 12,17 edge, и ми доста харесва и за музика и кино.Аз съм с 30 кв2 помещение, а при теб колко е? На какви настройки си го сложил, запушени ли са отворите.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #157

    Отговор: Избор на субче за стая

    Малко ми е помещението (17-18м2 но след изолация и ремонти май 16м2). Нямам и почти никакви варианти къде да го сложа, освен едно място и самото то също е малко като размери. Така че беше покупка основно съобразена с габаритите на суба. Да, знам за предварителното слушане, за значение на разположението и размера и т.н., но нямам възможност за нищо от изброеното. И цената не беше лоша. Аз нямам големи изисквания и никак не съм склонен да отделям сериозни суми по това направление.
    За сега съм сравнително доволен. Сякаш очаквах една идея повече ефект. Във филмите е прилично добре, но на музика сякаш не го усещам значително. Може би ако можеше да променям положението в стаята, да има и по-добро място. То и настройките имат много варианти. И на ресийвъра и на самия суб. Той има една врътка с 3 готови настройки (RЕF, EQ1 и EQ2) и възможните комбинации със затапването на 2-та отвора. За сега съм на EQ1 и затворен "десен отвор". От ресиивъра с Одисей автоматичната настройка и после някои корекции на ръка. Аз гледам предимно филми и сериали от торенти (старая се да са релиизи 4к и с добро аудио), а музика доста рядко слушам. Музика предимно от телефона или часовника с блутут слушалки, когато съм на двора или тренирам. Така че за сега да кажем, че съм относително доволен от покупката.
    Другите неща са:
    Panasonic TX-50HX830E
    Ugoos AM6 Plus (с 2 ОС - Андроид и CoreElec)
    Denon AVR-1500H
    2 броя Dali Zensor 3 - не купих център, защото и него не виждам къде бих могъл да го сложа. ТВ-то ми не е на стена.
    Този пост е редактиран от VanDan; 16-12-21 в 11:59.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,528
    #158

    Отговор: Избор на субче за стая

    Сложи суба на слушателското място, спри основните колони, пусни нещо с монотонен бас като Дафт Пънк и пообиколи стаята, така ще разбереш дали мястото, на което си го поставил е кофти или просто толкова си може субчето.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #159

    Отговор: Избор на субче за стая

    Няма къде другаде да го сложа, така че няма смисъл. Иначе съм запознат с "техниките" за избор на място. Четох, гледах клипчета, но само с информативна цел. Като си построя някога нова къщичка ще го мисля.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,528
    #160

    Отговор: Избор на субче за стая

    При това разположение е нормално да ти се струва слабичък.
    Малките субове трябва да се слагат по ъглите, но пък тогава почваш да слушаш стаята.
    С каква конфигурация на портовете го слушаш и с каква EQ?
    Mожеш да пробваш с десен запушен порт( или ляв) и EQ2 за музика като рок и прочие.
    Този пост е редактиран от Rakeem; 16-12-21 в 19:12.

  13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #161

    Отговор: Избор на субче за стая

    От другата страна на вратата (вдясно на снимката) няма ли място?
    Центъра спокойно може да е под тв или над него

    п.п. те размерите на субчето почти като на Сензора - вземай още един

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #162

    Отговор: Избор на субче за стая

    Написал съм по-горе с каква настройка на суба съм - "за сега съм на EQ1 и затворен десен отвор". Така постигнах някакъв баланс. При друго положение за EQ в някои сцени от филми имаше "разстрисане" от стаята и не ми допадна. Усилването от копчето на съба е на 50%. Към LFE е свързван. Чудя се дали да не вдигна малко dB от настройката за ниво в Denon-а.
    От другата страна на вратата има малко място, но трудно ще иде кабел до там, а и вратата се отваря към онзи ъгъл. Мислел съм ги тези неща вече. Знам, че местоположението и "размерът" имат значение... За това поне не дадох голяма сума и колкото, толкова. За филми е прилично. Музиката не ми е приоритет. Метълът не ми звучи добре и на Dali-то, така че суба не допринася с нещо повече. За стая, очаквания и финанси, мисля че постигнах някакъв компромисен баланс.
    Този пост е редактиран от VanDan; 16-12-21 в 22:09.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #163

    Отговор: Избор на субче за стая

    Малък ъпдейт. Тази нощ бях дежурен на разположение и се прибрах към 00.00ч. и седях буден до късните часове. Та си поиграх малко с настройките (и на Денона и на Суб-а) и успях да постигна много приличен за моите разбирания ефект. Много съм доволен от резултата на музика. На пробни парчета с як бас даже ми е множко дори на моменти. Не си кривя душата, че много ми хареса и до 04.00ч. (в къща съм) слушах. Музиката ми е формати флак и аре. Само с любимия ми хеви метъл не мога напълно да докарам нещата, но там и основните колони според мен също оказват влияние. Няма пълно щастие. На поп, RnB, Soft&Chil, хаус, хип-хоп е отлично за моите разбирания. Днес ще проверя за филми с различно кодиран звук. Различните релиизи от торентите се различават по вида на звука и понякога ефектите са повече зависими от съдържанието, а не от настройките на техниката.
    В заключение - за мен XTZ SUB 8.17 е успешна покупка за цената, на която го взех - крайна 660лв. включваща и доставката от Швеция и като добавим и принудителната нужда от малко налично място за разположение - размерите са му само 345x260x410 ВхШхД. За този размер и цена аз не намерих никакъв друг конкурентен избор. Всички добри ревюта, които му четох напълно съвпадат с моето впечатление - отлично качество на изработка, много прилично представяне за размера и цената.
    Разбира се, че моделите с по-големи размери са по-добри. Ако може да се варира и с мястото на разположение в стаята, също може и още по-добри резултати да се постигнат.
    Този пост е редактиран от VanDan; 18-12-21 в 11:41.

  17. tek
    tek е офлайн
    Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик
    Мнения
    977
    #164

    Отговор: Избор на субче за стая

    Zensor 3, трябва да ги раздалечиш от стената максимално (повече от 50 см), и да не са в ъгъл.
    На стойки ще звучат по-добре.
    Стаята ми се струва доста "гола", с малко мебели, което съответно довежда до лош звук (обикновено, слуша се 60-80 % стаята и 20-40 % ОТ)
    Най вероятно има ехо. Като пляснеш с ръцете, какво се случва...
    Ако, така килим поне на пода, още мебели. При наличието на звукови панели по стените също ще се промени звука в положителна насока.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #165

    Отговор: Избор на субче за стая

    Да, прав си за всичките препоръки, но трябва да се съобразявам с реалността, финансовите ми възможности, а и изискванията ми не са толкова големи. Колко да е "гола" 16м2 стая - секцийка, комплект диван с два фотьойла и две табуретки, холна маса. Няма ехо като плясна с ръце. И знам за препоръката за "постелчиците", но много по-лесно се чисти гол под, а аз от 2г. съм сам и сам съм си домакиня, така че - не, мерси за килимче или постелчица.
    Иначе на тази секцийка - това е максимума - 25см. са отдалечени Zensor от стената. То когато беше жената у нас беше по-зле. Тя не даваше и дума да се обели за техники, кабели и т.н. Така беше оригиналния вариант.



    Тук е с предния ТВ - едва влизаше 40 инча. И се вижда Лоджитек-а за колони. След като жената ме напусна преди 2г. се реших да я преправя. Най-добре беше всичко да махна и тогава щях да сложа две големи подово стоящи колони, а не букшелф, ТВ на стена и малка конструкция за техника отдолу. Но пък в чекмеджетата си държа доста работи и не ми се изхвърляше. А и стаята е малка и не си заслужава скъпи вложения. Предпочитам ако имам свободни пари да си взема нещо за другите ми хобита - примерно нова видеокарта (играя РС игри от над 20г.) или нещо за тенис - маратонки и екипи. Не стигат парите за всяко хоби.
    Стара е къщата и всички 4 стаи са с подобна големина. Имам нова пристройка 26м2, където беше баща ми преди да почине. Сега имам планове там да прехвърля "медиа залата", но не ми се занимава за няколко филма и сериала седмично. Не ми се продава и къщата, защото съм си свикнал да живея в къща, да си седя на двора под асмите, да не се разправям с комшии и т.н. Работата ми е на 100м.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от VanDan; 18-12-21 в 16:25.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 12 ПърваПърва ... 9101112 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Избор на климатик за стая 36 кв.м.
    От stanislav24 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 22-03-19, 07:55
  2. Избор на нов климатик за малка стая
    От dimon във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1
    Последно: 04-01-19, 19:33
  3. Избор на 55'' ТВ в стая с мого светлина!
    От tsfunkastic във форум Телевизори
    Отговори: 15
    Последно: 03-03-18, 17:55
  4. Съвет за избор на климатик за стая 27 m² ?
    От Мария Василева във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 27-07-15, 18:04
  5. Просавам Субче bench и сателити Thunder
    От svetlio_88 във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 13-06-12, 00:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе