За лятото има щори. А до колкото знам Ка стъклото през зимата намаля с 30% топлоотдаването.
За лятото има щори. А до колкото знам Ка стъклото през зимата намаля с 30% топлоотдаването.
глупости .. то си има показатели - ватове на квадратен метър ,разликите са по скоро незначителни няма и 10%
Като гледам тези данни май не са 10%, ами отиват на два и повече пъти.Първоначално публикувано от gsm13
Щорите задължително трябва да са външни ролетни за да вършат някаква работа.Вътрешните вертикални (поне моите са такива) не вършат кой знае каква работа.
Точно, при т.нар. К-стъкло и директно слънце лятото, работа вършат само спуснати външни ролетни щори. Иначе си напича повече от нормалното. За зимата е добре. Аз точно поради тази причина съм с обикновени стъкла - последен етаж, изток и запад - яко пек.
не мисля че 1 ват на квадратен метър има някакво значение при киловатите които вкарваш в стаята ,говорех за общи топлозагуби - да се снижат най много с 10% от К стъклото
много ви благодаря за ценните съвети. при мен е изток и запад. в стаите на запад е яко слънце лятото, така че спестя явно някой лев от ка стъклата. и от това че избирам профилинк, а не саламандър. дано да са добри.
за ка стъклата, като сключвах договора ми казаха , че при ка стъклата умират цветята в къщи. е това вече беше най-силният аргумент да избера обикновени стъкла.
Отидох за договора и да плащам и пак се разколебах. Разликата м/у профилинк и саламандър е 800 лева за целия ми апартамент, т.е. не е голяма. Струва ли си да взема Саламандър ?
имам саламандър от 3 години с обков мако ,доволен съм ... за профилинк нищо не мога да кажа
Е, Salamander е значително по-добро от Profilink.
Сключих договора - Профилинк. Промених единствено това, че всички прозорци ще се отварят с изключение на този пред който има тераса, това бях пропуснала. Обичам да ми са чисти прозорците и не ги мия само два пъти в годината , а по-често. затова реших всички да се отварят, да мога лесно да ги мия. оскъпи малко, но мисля, че е по-добре. каквото и да е, ще е по добре от тази разбита вече дървена дограма на 25 годишния панел.затова отказах и саламандър. на панелно жилище просто не си струва.
Сложиха дограмата профилинк, сега цялата къща е бойно поле, но поне нещо красиво има-дограмата.
Наистина се промени целия дом. Сега мазане, паркети, ужас !!! Но после ще е хубаво.
Понеже трябва на купувам за едната стая тапети и ламиниран паркет, а другите трябва да лакирам и цикля, ако знаете фирми, където мога да направя избор на добри тапети и паркет, и за лакирането и цикленето. Има много в интернет и край мен магазинчета, но да питам и вас![]()
за паркети и т.н. си пусни отделна тема - тази е за pvc дограма
аз пък си пльоснах DIMEX и SCHUKO и спрях да се занимавам с дилеми![]()
Сега са майсторите в къщи, излязох от стаята щото много хора станахме. махат мокета, под него е линолеум, аз върху него искам да сложа лам. паркет, да не се прави замазка, те казват, че всичко е прогнило, да го махам, но като си представя и замазка , хич не ми се иска.
Спирам повече за паркети, да не разводнявам темата. Нова не ми се отваря.
Знае ли няой фирма,която да работи с профили Кьомерлинг,а обкова да е Мако?![]()