Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 136
Like Tree4Одобрявам

Изолация ? каква и колко санта? за зид единички 25 см.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: Изолация ? каква и колко санта? за зид единички 25 см.

защо 8-10см ?

преди 2-3 години можеше да е 4-5см и това се бачкаше масово.
    сега е минимум 7.5 по наредбата.
    днес казваш 8-10, но и това ще е от ден до пладне
    а утре?

и малко офф - изо хвърляй едно око колко стари теми вдигаш.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Утре като в Швеция и Финландия, над 150 мм средно за стени и над 250 за таван.:rolleyes:

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ако питате мен /сега ще ви вкарам една теория на конспирацията де на шега де на истина / дебелината на изолацията е вързана с цената на енергоизточника. и цената му точно води до дебелината на изолацията.

трябва да се подкова с малко статистическо инфо, но не ми се рови сега, но вярвам че ще се вържат нещата.

ток.
    като беше 2 стотинки не изолирахме
    в началото на кризата и преди 12-15 стотинки лепяхме 3-5см изолация. ако разделим стотинките на две, получаваме 6 см,слагахме 5см за да има на какво да хване боята защото изолация се слага просто за естетика и да можем да блеснем с цвят в сивия блок и да се покажем.
    на 18ст дневна минахме към 8см. делим да две 8см - кинти има и закръгляме към по-малкото
    сега тока е 22ст - делим на 2 и получаваме 11см изолация, понеже не е стандартно минаваме директно на 12см понеже сме ларж и ще пестим.

тенденции : идват избори - чез мез прото искат увеличение но излиза министър и им запушва устата - тихо идват избори.
    по-далечна тенденция : тока е без пари : построили сме аец-а след 15-тина години, защото няма на кого да го изнасяме, българи има само 3.5 милиона и просто трябва за нещо да се гори.

газ.
    пичовете които са на газ - няма да изолират тази година причина:
    бойко се подкова за изборите и тази и може би следващата година ще задържът цената.
    как се образува дебелината на изолацията на газ не знам за съжаление. ако може някой да помага.

тенденция : до 4-6 години намираме огромни газови находища и за газ няма да се плаща.

дърви.
    циганите носят достатъчно дърва, за по 15 лева каруцата. защо да изолирам ако живея на село?

тенденция : може да се изолира с 2-5 сантима , защото не сме изпълнили квотите за енергия от биомаса, а биомасата другари не се прави от лайна - то и да искаме кравите в момента ги колим, биомасата се прави от дърви, и как манго ще живее ако няма дърви за сечене.
    как ще живеем ние, когато цигани не може да живее?

по-далечна тенденция - дпс е активирало електората, забраняват добива от на зелена енергия от биомаса, всички живеем щастливо.

май е време да си капна едно малко

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

То майтап, майтап, ама изолацията наистина е на принципа - колкото повече, толкова по-добре.
    До колко един климатик ще икономисва зависи най-вече от изолацията.
    Плътност над определено ниво не се препоръчва.Все пак изолацията на стеропора се дължи на затворените клетки с въздух в него.Въздуха е същинският изолатор поради ниският му специфичен топлинен капацитет.
    Но за всички материали има коефициент на топлопреминаване.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    как се образува дебелината на изолацията на газ не знам за съжаление. ако може някой да помага.
    Цената х 10 в см.

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

тони дай пример , да върви майтапа, аз и идея си нйамам за цената на газтта.

виж пропана е 1.4 х10 = 14см това ли е ?

а ако имаме 30-тина сантиметра изо може да извадя нефтената печка, сипвам АЛПИН ДИЗЕЛ и кеф

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Пропана не знам колко е, ама колата може и без изолация. Метана е 1,18х10 = 11.8см, демек 12см. Горе долу като при тока.
    Аз като се включих към газа, през 2004г, цената беше 0.43лв х 10 = 4.3см демек около 4см.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Да събудя малко темата.... на пролет ми предстой и на мен слагане на фасадна изолация. Положението е същото както го е описал автора, 1 етаж, зид от плътни тухли еденички + мазилка отвън и отвътре = 45 сантиметра, тавани 2,80 м. В началото обмислях вариянта за 10 сантиметра EPS, но фасадната мазика ми се струва не много здрава и затова се спрях на 8 сантиметра като краен вариянт за EPS-a. Друг основен разход за самата изолация са водооткапните алуминиеви козирки, както и П-профилите, от който се започва. Смисъла на този пост ми беше, че преди започване на купуване на изолация, лепила, мрежи и т.н. най напред е добре да се направи една ревизия на съществуващата фасада, окрепяне, изкърпване и т.н. както и преценка каква тежина би издържала.
    Този пост е редактиран от Иван Вълков; 14-01-14 в 23:53.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

охо какви глупсоти съм писъл преди година
    нищо и сега са верни.

ехх тия 14 см къде съм ги споменал преди година...

14 см са достатъчни за БГ. ето казват го и немците.
    щастливци сте, аз трябва да бачкам по насоките за румънци и препоръчително да се сложат 23см.

@Иван Вълков :

1.какво общо има здравината на мазилката ти с дебелината на изолацията която ще слагаш? бият се дюбели които влизат до тухла а не само в замаската по-принцип, на практика...

2.епс - е така нареченият фибран , а хпс - е т.н. стереопор? защо ще го правиш с епс? тук отговор ще намериш сам, но на вън с фибран се бачка само по фундаментите.

3.до колкото разбирам от поста хем е къща, хем ще има козирки и профили? все едно ще санираш етаж? ако няма да санираш със съседите не очаквай кой знае какъв ефект. може би по-правилна стратегия ще е да направиш вътрешна на таваните (защото на къде отива топлото?).

12. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

@ estqwerty

Забравил съм да кажа че става въпрос за стар тухлен апартамент, съседите над мен имат сложена излоция, но е сложена 4-5 сантиметра и затова ще са ми необходими водооткапващи козирки заради разликата която ще се получи. EPS си е баш т.н. стириопор, XPS е т.н. фибран. За здравината на мазилката има значение т.к. основното залепване става за наличната фасада, а дюбелите са за допълнителна а не основна здравина. За постигане на максимален ефект от изолацията се препоръчва лепене на гребен а не на топки. При това положение при нестабилна основа( в случая фасадна мазилка), цялата тежест остава на дюбелите и не е много добре. Някой ще каже колко да стане тежко но изолация 8 сантиметра на плътност 17 си тежи доста + лепило( 3-5 кг/квадрат) + двойно армиране( допълнителна здравина предвид 1 етаж), шпакловане( 3x3 кг/квадрат) + финална мазилка, няма да станат малко килограми. Аз не казвам че съм прав и така трябва да стане просто така виждам нещата за да стане здраво.

п.п. Аз не съм привърженик на вътрешната излоция или поне докато не се направи външна. Евентуално сваляне на таваните съм замислил през лятото на 2015. В нашето блокче сме с един вход с по два апартамента на етаж и имам много външни стени съответно топлозагубите основно са от тях, предвид сменените прозорци тази година. Топлото е вярно че бяга нагоре, но според енергийните калкулатори през стените имам около 1,28 W/m²K.
    Този пост е редактиран от Иван Вълков; 15-01-14 в 08:00.
    edi1 одобрява това.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    2.епс - е така нареченият фибран , а хпс - е т.н. стереопор? защо ще го правиш с епс? тук отговор ще намериш сам, но на вън с фибран се бачка само по фундаментите.
    Верно, че след 23.00 - нищо насериозно.
    estqwerty одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Верно, че след 23.00 - нищо насериозно.
    дано всички пеиемат писанията ми така, и виждат предупреждението

тони само за инфо, какво не ти хареса в точка 2?

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Разменил си местата на материалите.
    estqwerty одобрява това.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

няма да го поправям да ми е за урок !
    tony34al одобрява това.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Всичко си е наред, 8 минути след 23.00 часа си пуснал поста.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. изолация компресор
    От blizzard1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 28-06-13, 11:22
  2. допълнителна изолация ?
    От nikibox във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 5
    Последно: 18-10-12, 17:53
  3. Отговори: 36
    Последно: 12-09-11, 01:37
  4. Отговори: 44
    Последно: 03-02-07, 18:02
  5. Каква изолация за ламиниран паркет?
    От connect във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 24
    Последно: 07-11-06, 02:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе