Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 136
Like Tree4Одобрявам

Изолация ? каква и колко санта? за зид единички 25 см.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re:Изолация ? каква и колко санта? за зид единички 25 см.

Това, което написах горе го дават на сайта на производителя. 30% абсорбирала влага и отдавала после. Устойчива на плесен, насекоми и гризачи, някакъв клас пожароустойчивост. каквото пише, това си отговори човека. Остава да каже, че не става. Иначе имали подобен обект и наблизо, но няма да тръгна да го търся. Няма много реални клиенти все още и не съм намерил реални отзиви. Гледах доста клипчета от Канада, Франция, Германия, Румъния как посипват с такава целулозна маса направо върху повърхността натавана точно на стари къщи като моята. Колко е реклама и колко е вярно кой знае. Отгоре не я завиват. На всички показани снимки и клипове си остава незавита. На някои дори и отдолу нищо не подложиха. Нищо не ми пречи да я завия и отгоре с фолио. Покрива уж е чисто нов. От 09.2010г. С фолио под керемидите. Дано не протича скоро, че и с вата да е пак лошо. Ще стигне чак до стаите.
    http://www.thermofloc.com/blow-in-insulation
    https://www.youtube.com/watch?v=OJbYFGaGEAI#
    Видях и това ROCKWOOL JETROCK - това не е ли вата някаква, но се полага пак с издухване
    https://www.youtube.com/watch?v=ibAICfnUVxU#

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Сега погледнах ето тук - http://www.varnaplast.com/Thermofloc..._Bulgarian.pdf .За 120 мм дават 12 лева материал и труд, но НЕ ВЛИЗА ТРАНСПОРТА ДО ОБЕКТА.И друго има, за което да внимаваш - при различна плътност 25-65 кг на кубик, дават една и съща цена, въпреки очевидната разлика в количеството материал за различните плътности.Иначе това за прякото насипване не е реклама, така правят и отгоре не покриват, ама после ела да видиш на какво им приличат таваните - на развъдници.Освен това материала въпреки, че твърдят, че попива само 30%/ което хич не е малко/ трябва да се покрие, това е задължително,иначе ще поеме всичката влага от тавана.За топъл и сух климат може и да става без покриване, ама за нашите температурни амплитути и конденз.....А това с отдаването в помещенията на влагата, направо ме уби, да ти кажа.Това второто е компресирана каменна вата, не е целулоза.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

ROCKWOOL JETROCK никъде не намерих като артикул в България.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Няма да намериш, сигурно цената идва отгоре и няма да има пазар.Освен това, както казах, не е занашия климат тази технология по начина, по който я правят там, може и това да са отчели.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2011

Според мен най добре каменна вата която има залепена мембрана , правиш си скарата , нареждаш ватата и отгоре можеш да завиеш циментови плоскости от онези дето са дебели колкото гипс картона , за да можеш да ходиш от горе, ако не без тях... това горе на клипа е пълна простащина и аз лично никога не бих си правил развъдник за всякакъв вид гадини на тавана си..И без пари да ми го предложат пак няма да се съглася ...

7. Тук е от
    Mar 2010

здравейте на всички,
    в момента правя на къщата външна изолация с 15 см вата стъклена на изовер +сайдинг, дали някой знае с колко ще ми се намали разхода за отопление, миналата година сложих отвътре 5 см минерална вата

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Много е условно.Може да се изчисли при различни външни температури, но това може специалист да го направи, като вземе предвид множество фактори.Така на око няма да стане.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Качествено може да се отговори, че ще бъде по-комфортно, че разходите би трябвало да паднат. Но количествено, с колко точно, е уравнение с толкова много неизвестни, че трудно може да се изчисли с голяма точност.
    Замислих се дали имам някакъв шанс при изолирането пода на тавана да използвам Кредит енергийна ефективност. Или там си трябва да е от фирма и за определени дейности, материали, обем.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от dobrinov
    миналата година сложих отвътре 5 см минерална вата
    какъв беше ефекта от това? и това е с картон предполагам?

12. Тук е от
    Jun 2007

Искам и аз да попитам нещо.Имам възможност да направя изолация на панелката със стиропор 4 см. (безплатен) но със зверска плътност.Опита ми да го деформирам с натискане с показалеца не дадоха никакъв резултат.Питането ми е дали този стиропор ще е достатъчен за прилична изолация или трябва да мисля за нещо друго...

13. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Бива, що да не стане! Да не е фибран, както го описваш? Лепиш и после има 2 варианта ----1- По дебела шпакловка с мрежа. 2- гипсокартон на гребен отгоре. Смисъла е механична твърдост да си закачаш картините или да не го пукнеш с лакът! Ако няма да ти стигне за всички повърхности почни от таваните!

14.  

15. Тук е от
    Jun 2007

Колега,извинявам се...може би трябваше да кажа,че искам да го ползвам за външна изолация.А иначе,относно количеството....ще стигне,но дали трябва да мисля за повече сантиметри ако искам да стане добре или и с 4 но с много висока плътност ще е достатъчно?
    Не е фибран.Просто стиропор,който се използва за опаковане на скъпи машини и компромис в качеството няма.Като размери е 60/50 идеално прав.
    Имам възможност да взема бракуван и да действам с него.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

4 см е малко, независимо от плътността.Коефициента не е много по-различен, разликата само от плътността е малка.Не си заслужава да го слагаш, дори и без пари да е.Ориентирай се към 8 см, още повече, че си в панелка.Ако можеш да си набавиш доста материал, можеш да лепиш на два слоя с припокриване на шевовете.

17. Тук е от
    Jun 2007

Добрееее, значи ще се ориентираме към двата слоя
    Благодаря за инфото!

18. Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Отговор: Изолация ? каква и колко санта? за зид единички 25 см.

За стените ти трябва поне 8-10см стириопор, а за пода всичко добро което намериш, Но гледай да ти се събере на 3см най-малко дебелина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. изолация компресор
    От blizzard1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 28-06-13, 11:22
  2. допълнителна изолация ?
    От nikibox във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 5
    Последно: 18-10-12, 17:53
  3. Отговори: 36
    Последно: 12-09-11, 01:37
  4. Отговори: 44
    Последно: 03-02-07, 18:02
  5. Каква изолация за ламиниран паркет?
    От connect във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 24
    Последно: 07-11-06, 02:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе