Както казва dodo_pv проблема едва ли е в дограмата, колкото и калпава марка да е е KMG!
valeryev, имаш ли спомен дали при монтажа на дограмата е била опенена по цялата дължина или са сложили пяна само на отделни места ?
Съмнява ме, че имаш доста "кухи", незапълнени с нищо места между дограмата и стената и оттам ти "влиза" шума.
Отделно, като гледам си на нивото на пътя, където шума е по-силен, отколкото на по-висок етаж.
Ако сградата/къщата не е измазана шума ще е доста повече, особено с новите тухли, където никой не слага разтвор по вертикалите плюс масово слагат половинки наобратно. Много съжалявам, че не измазах цялата къща преди изолацията. Първия етаж, който е измазан от вътре е много по-тих, отколкото останалата част, където е на гипскартно на скара (има вата, но тя не помага против шум).
Според мен сам стигна до причината...
Гипсокартонът усилва звуците, освен това и добавя допълнителни хармоници.
Направи някакъв малък отвор, където не се вижда много. Между касата и стената. За да разбереш какво е в действителност състоянието.
Касата трябва да е на 2-3см от стената, закрепена със специални винтове и фиксатори. Ако е само пяна и не е нацяло положена, може и цялата рамка да вибрира.
Трябва "реформата" да започне не от прокуратурата, ами от строителните фирми и пътната полиция!
Ама всички "допринасят" за една и съща каца мед и после дружно се подслаждат.
Фибран срещу картон, EPS - все тая!
Става затворен обем с още вибрации + усилване на хармониците и все едно си на улицата.
Направих грешката да сложа XPS на тавана на терасата и сега сме с пътеки над плочките, защото кънти ужасно. Всеки звук се чува в пъти по-силно отколкото е източника.
Преди да ни санират терасата беше затворена с правена от любител-дърводелец дървена дограма. Шумове и миризми отвсякъде и каквито си помислиш.
Двойни отделни крила с обикновени стъкла 5мм и маджун. Впоследствие със силикон, което намали леко шума.
Но, блокът е пълзящ кофраж, 7см бетонни перила на терасата, тухли единички правилно иззидани под прозореца.
Само със поставянето на крилата на обикновени китайски уплътнения шумът намаля в пъти. не съм го мерил, защото тогава нямах уред за целта.
След санирането с някакво KMG 5-камерно и двоен стъклопакет вече почти нищо не се чува. Но сам си обърнах прозорците и стоях на главата на "майсторите", които се опитаха да претупат монтажа за норматив. Е, не им се получи при нас.
Проблемът на колегата според мен не е в самата дограма, а в нейния монтаж и/ или в обръщането около прозореца.
Точно това реши проблема при мен.
Не исках да чувам съседите по тераста, а и над кооперацията имаше трасе на самолети и беше шумно.
Майстора, ми обясни, че различната дебелина на стъклото "начупва" звуковата вълна.
Наистина ефекта е много добър.
3 стъкла с различна дебелина.
Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk
Добре заварил а това с профилите го направих специално за тебе защото беше изказал едно доста екзотично мнение относно броя на профилите и нуждата от същия брой интернет доставчици не 3 а 33333333 мога да си направя но това не е смисъла а относно шума човека е по добре да си купи тапи за уши явно сензориката му е доста чувствителна/това го пиша за да съм по темата щото не ми се сменя доставчика/
Гумата на дограмата направо се разпада на камък и супер смачкана днес трудно но успях да е извадя от канала, гледа, в емаг предлагат варианти гуми, кажете ми от къде да купя най плътната и дебела гума?
Тая черната е намерих някъде ама е 10см и пасва иделно в емаг е има