Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 67

Съвет за цифров фотоапарат

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2004

Re: Съвет за цифров фотоапарат

mggeorgiev,
    във постингите ти откривам доста фотографски неточности.
    Но което е най-фрапиращо забелязвам, че темата се е отклонила от основната идея и се превръща в безсмислен спор. И война на марки. Пределно е ясно за всеки разумно мислещ, че всяка една голяма компания, развиваща се в сферата на електрониката, ще държи покриване на почти всички пазарни ниши за които е способна да произведе що годе добър и фунционален продукт. Всяко нещо си има цена. И Самсунг и Панасоник не правят лоши сапунерки (за разлика от Практика например), но е ясно, че Canon държи лидерството. Но това е друга тема!
    Ако трябва да се върнем на тази, то е напълно разумно да попитаме автора ЗА какво като общо приложение и използване му е нужен фотоапарат. Какви му са основните ситуации на заснимане, изискванията за вида фотографии, които ще прави и не на последно място - финансовите възможности.
    Когато говорим за компактен фотоапарат винаги се съобразяваме с няколко задължителни компромиса, които трябва да приемем!
    Апаратите не са само софтуер, те са и оптика, и технология!
    Всяка една 'екстра' си има цена!
    Дори тази, която ти така смело отхвърляш - стабилизацията на образа!
    Смело твърдя, че единствения недостатък на стабилизацията е, че харчи батерия!
    Всякакви други твърдения за образа, дълбочината и характера на изображението са повече от безпочвени!
    Просто са изключително безсмислени и не разбирам от какво са породени!
    Стабилизацията ти дава 3 фотографски стопа преднина, а това значи, че ако ситуацията обуславя снимане на 1/30 и се оказва недостатъчна, то стабилизатора ти гарантира снимка, еквивалентна на такава без стабилизатор на 1/250! Това е в пъти по-добър вариант, от вдигане на чувствителността 3 пъти и получаване на доста цифров шум при малките матрици!
    Но нека да приключа дотук и да се върна на основния въпрос към автора:
    - При какви условия се налага използването на фотоапарата, какви приближения се целят и необходими ли са те, до какъв размер на изображението се стремим и това временен апарат ли е и желаем ли да се развиваме във фотографска насока, или просто да си го носим компактно в джоба за да снимаме приятелите си на плажа?
    Благодаря!

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз няма да коментирам, само искам да ви покажа една пробна снимка, правена "от ръка" на осветеност 1свещ - в пряк и преносен смисъл .......естествено с оптичен стабилизатор....

http://free.hit.bg/pat/Pic/137-3760_IMG.JPG

Имайте предвид че апарата е със "само" 2,6Мп матрица, но снимките правени с него и изкарани на хартия 10х15 са превъзходни..... Ако някой желае мога да му ги покажа.
    Марката на апарата.....Canon....
    Гледал съм снимки правени със Samsung, различни модели (сапунерки), ами нито една от тях не е така детайлна. Има мнго информация, но няма детайл и плътност (динамика) на цветовете.

За избора на фото апарат - мога да кажа как лично аз си избрах такъв след доста четене , снимане и сравнения.....
    Отначало се бях засилил на Canon G6, че и на по-скъпи.... лошо няма - снимат прекрасно и не може да се сравняват с коя и да е сапунерка. Обаче....лято е.... отпуски....ходим на плаж, разходки....Оказа се, че апарат с такива размери е неудобен за носене навсъкъде. А и аз не съм профсионалист фотограф, не ми се занимава много с ръчни настройки, а и често се налага и жената да снима (нея пък хич не я интересуват).Стигнах до извода, че това което ми трябва е нещо малко (джобен формат) което снима относително добре на автоматичен режим. След още известно време прекарано в опити и снимки с малки апаратчета, разбрах , че Canon PS SD200(IXUS 30) напълно отговаря на моите изисквания - и си го поръчах
    3,2Мп са напълно достатъчни за снимка с размер до формат А4, макар че аз все още не съм вадил такава и едва ли ще ми се наложи. А за формат 10х15см - предостатъно.
    Canon PS A520 и Canon PS A95 са също много добри апарати. На мен лично не ми хареса това че са с АА батерии и са по-големи.

4. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Кrassy
    mggeorgiev,
    във постингите ти откривам доста фотографски неточности.
    Но което е най-фрапиращо забелязвам, че темата се е отклонила от основната идея и се превръща в безсмислен спор. И война на марки. Пределно е ясно за всеки разумно мислещ, че всяка една голяма компания, развиваща се в сферата на електрониката, ще държи покриване на почти всички пазарни ниши за които е способна да произведе що годе добър и фунционален продукт. Всяко нещо си има цена. И Самсунг и Панасоник не правят лоши сапунерки (за разлика от Практика например), но е ясно, че Canon държи лидерството. Но това е друга тема!
    Ако трябва да се върнем на тази, то е напълно разумно да попитаме автора ЗА какво като общо приложение и използване му е нужен фотоапарат. Какви му са основните ситуации на заснимане, изискванията за вида фотографии, които ще прави и не на последно място - финансовите възможности.
    Когато говорим за компактен фотоапарат винаги се съобразяваме с няколко задължителни компромиса, които трябва да приемем!
    Апаратите не са само софтуер, те са и оптика, и технология!
    Всяка една 'екстра' си има цена!
    Дори тази, която ти така смело отхвърляш - стабилизацията на образа!
    Смело твърдя, че единствения недостатък на стабилизацията е, че харчи батерия!
    Всякакви други твърдения за образа, дълбочината и характера на изображението са повече от безпочвени!
    Просто са изключително безсмислени и не разбирам от какво са породени!
    Стабилизацията ти дава 3 фотографски стопа преднина, а това значи, че ако ситуацията обуславя снимане на 1/30 и се оказва недостатъчна, то стабилизатора ти гарантира снимка, еквивалентна на такава без стабилизатор на 1/250! Това е в пъти по-добър вариант, от вдигане на чувствителността 3 пъти и получаване на доста цифров шум при малките матрици!
    Но нека да приключа дотук и да се върна на основния въпрос към автора:
    - При какви условия се налага използването на фотоапарата, какви приближения се целят и необходими ли са те, до какъв размер на изображението се стремим и това временен апарат ли е и желаем ли да се развиваме във фотографска насока, или просто да си го носим компактно в джоба за да снимаме приятелите си на плажа?
    Благодаря!
    :Super:
    100% си прав.
    Цитат Първоначално публикувано от mggeorgiev
    Това пък откъде ти хрумна? Как беше съкращението като се въргалям по земята от смях? Буахахахаха.
    Ти ще кажеш. Аз не съм казвал, че е лошо нещо, а че не пасва на моя стил на снимане. В някои случаи е незаменима. Ти кажи в кои, и правиш ли такива снимки?! Обаче ми е кеф да чета какво пишеш. Говорим за едни и същи неща, но по много различен начин.
    Никой не би отхвърлил стабилизацията на образа. Дадох пример с апарат, чиято марка и модел няма да споменавам, където стабилизацията на образа се извършва софтуерно. Мисля, че знаеш какво имам предвид.

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    След още известно време прекарано в опити и снимки с малки апаратчета, разбрах , че Canon PS SD200(IXUS 30) напълно отговаря на моите изисквания - и си го поръчах
    3,2Мп са напълно достатъчни за снимка с размер до формат А4, макар че аз все още не съм вадил такава и едва ли ще ми се наложи. А за формат 10х15см - предостатъно.
    Canon PS A520 и Canon PS A95 са също много добри апарати. На мен лично не ми хареса това че са с АА батерии и са по-големи.
    Добра снимка. Не виждам с какво обаче тя опровергава моето мнение. Canon PowerShot Pro90 IS не използва софтуерен стабилизатор.

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Твоето мнение, чак в този пост (пред мен) споменава, че говориш за софтуерна стабилизация, която едва ли някой ще отрече е ... *hit.
    Преди това ти си плуеше, а аз си защитавах "хардуерната" стабилизация, като полезна и т.н. Краси също говори за нея.

6. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    Твоето мнение, чак в този пост (пред мен) споменава, че говориш за софтуерна стабилизация, която едва ли някой ще отрече е ... *hit.
    Преди това ти си плуеше, а аз си защитавах "хардуерната" стабилизация, като полезна и т.н. Краси също говори за нея.
    Ах ти хитрецо. Говорим в MSN и ти пращам линкове, а ти постваш тука зад гърба ми.* Последно разбра ли за "фотографските стопове" или не? А как ли хората са правили апарати със стабилизаиция на образа? когато не са ползвали батериите

Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    Може и да съм се объркал, ама мисля, че ми прати един линк към един Коника-Минолта, който върти CCD-то, за да компенсира движението (да общото име на тази система е компенсатор на движение, а стабилизатор на образа IS е регистрираната марка за тази система на CANON. Има още такава за Никон и за Сигма, но не се сещам за имената им.) И това е по-добре от системата, с която аз съм снимал, която измества пиксели във файла (спокойно не е на Самсунг). ПФУУУУУ.

Общо взето, колкото и да спорим на тази тема, а в photo.net има цял рздел, посветен на нея и никой още не е спечелил... Краси направо постни мнението си там и ги убий.

7. Member
    Тук е от
    May 2004

Благодаря за изчерпателната информация,спрях се на A520,основно заради по-големия оптичен zoom,поръчах го на брат ми който е в USA,вече го е взел за $250(и двата модела са на тази цена),
    мога да го сменя до един месец,но мисля че надали ще ми се наложи.
    Отново благодарности на отзовалите се.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Е щом си го взел да ти е честит Радвай му се, пак е хубава машинка.

10. Тук е от
    Aug 2005

според мен най-добре DM425Z на daisymultimedia. български са с MP3 и много други екстри

www.daisymm.com

11. Member
    Тук е от
    May 2004

Аха... :worry:

12. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Цитат Първоначално публикувано от neznaesht
    според мен най-добре DM425Z на daisymultimedia. български са с MP3 и много други екстри

www.daisymm.com
    Ника ти е 1 път

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

neznaesht, недеай си слага Г....А там дето другите си мерят П....Е!!!!!* :knuppel2: Паднах да се смея на поста ти, направо утрепа рибата* .

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Хора, хайде не обиждайте човека!
    Имам Daisy от почти първите - заслужаваше си цената и още работи.
    Е - не мога да кажа същото за последните модели, но това е най-вече защото "големите" свалиха цените...
    Така, че и българското си заслужава при определени условия, не мислите ли?

16. Member
    Тук е от
    May 2004

Отговора:
    НЕ iss:
    По темата:
    М/у другото след много размисли смених А520-ката за А95(имало някаква промоция с 512Мб. карта и не се сдържах)

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Ами не си падам по крайностите - все пак писах "при определени условия"...
    Радвам се, че си намерил каквото търсиш... може би
    Чудя се само, като си такъв върл противник на българското, какво ядеш и какво `чyкаш` - щото аз там дори наблягам на българското :coolsmiley:

18. Member
    Тук е от
    May 2004

Прощавай човече,не искам да се заяждам,но темата е за фотоапарати(нямащи нищо общо с "българските")
    Иначе и аз наблягам на българското особено за "чукането",мммного са добри нашенките :sex:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Съвет за избор на цифров фотоапарат.
    От Стоян във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 7
    Последно: 15-08-11, 19:06
  2. Съвет за цифров фотоапарат - Polaroid или Kodak
    От Dorothea във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 31
    Последно: 25-01-07, 22:29
  3. Цифров фотоапарат
    От bx във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 28-05-06, 21:02
  4. Съвет за избор на цифров фотоапарат
    От Audioslave във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 13
    Последно: 15-03-06, 14:51
  5. Цифров Фотоапарат съвет
    От shulio във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 33
    Последно: 26-07-04, 10:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе