@profyt , и аз не съм съгласен,че тези две снимки могат да служат за база за избор на фотоапарат.Правени са от различно местоположение и при различни условия.Може причината да е вятър,защото в другия край на снимката,* където е завет няма такова разфокусиране.Освен това след като са снимани при различни климатични условия това предполага различни настройки-апарата сам избира бленда и скорост на снимане в зависимост от условията.При голяма бленда това няма такова значение,но при малка бленда например, границата на рязкост(това е разстоянието пред и зад фокусирания обект в което останалите обекти наоколо са на фокус) е много малка! Това означава, че ако с Panasonic-а e снимано на малка бленда,може палмата да е извън границата на рязкост.Първоначално публикувано от profyt
@yasenp,ако погледнем как еволюират следните изказвания:
Първоначално публикувано от yasenpто можем да предположим че следващото изказване ще е, че няма никаква разлика в качеството на снимките,а още по-следващото ще е в подкрепа на Панасоника ,защото се вижда от пръв поглед, че авторът им е безпристрастен И не знам защо започваш да ми напомняш стила на друг (бивш) активист по фотографските теми,който много стриктно цитираше Бат Steve кво е казал за даден апарат-дали "гууд" или "вери гууд" и това бяха* основни критерии за оценка.За мен оптичния стабилизатор и бързодействието на Панасоника са много сериозни плюсове,а липсата на ръчни настройки наистина дразни познавача.Но болшинството от ползвателите не знаят как или знаят, но не искат да ги ползват.Та това не е професионален апарат, а за ежедневието,а то е забързано.Бил съм свидетел на смешни ситуации,когато група хора трябва да чака озъбена на "зеле" да зареди тъпия апарат след предната снимка ! И както каза последно-няма голяма разлика в качеството на снимките,затова критериите трябва да ги търсим другаде- удобство,цена,сервиз,симпатии и доверие в марката и т.н.Първоначално публикувано от yasenp