Благодаря много за изчерпателния отговор Tonidi, Ако някоага имаме късмета да се срещнем имаш почерпка от мен!
Благодаря много за изчерпателния отговор Tonidi, Ако някоага имаме късмета да се срещнем имаш почерпка от мен!
Pat, тези 2-те камери не са ли на ниво над любителското, полупрофесионални? Като ми гледам цените в $
Да, такива са, но никоя любителска камера не може да ми даде качеството и функциите които търся.
А цените ако ги видиш в български левове, още повече ще ти се завие свят.....
Разбирам те, щом ти е тръпка и хоби...
Но ако поизчакаш малко - сигурно и цените ще паднат, сигурно и ще излязат камери със запис на мини блу-рей.
За много неща които напоследък съм си накупил - съжалявам точно по тези 2 причини - цените им бързо падат и бързо остаряват морално. Даже начина на свързване остарява или отстъпва на друг вид свързване...
Да ако почака още малко и камери дет' на главата ги носиш и седно мигване започват да записват, а с две спират. И ти следят погледа и накъдето гледаш там записват, и дори фокусират върху обекта който ти си мислиш, че искаш и т.н. Винги ще излезе нещо по-добро, на по-старото ще му пада цената. Ако се ръководиш от тази логика никога нищо няма да си купиш.
Мисля, че достатъно съм чакал. тези модели са отпреди 2-3 години. Има излезнали нови, които уж са техни наследници, но уви... по-слаби са! А политиката на фирмите е такава , че никога не смъкват цената много на добрите си модели. Просто изчезват от пазара и щеш-нещеш си вземаш следващия нов модел...да ама наблюденията ми сочат че новите модели са "по-комерсиални" - набъкани със всякакви екстри дето я ти потрябват , я не... но основното им качество - а именно да снимат по-качествено - не е изпълнено - особено като въведоха тия CMOS чипове.
А камера която пише дирекно на блу-рей, няма да си купя.... дори и в момента да има...те са аналог на сегашните които пишат на двд, а аз въобще не съм им фен. (без да искам да те обидя )
Съгласен съм с теб! Исках само да отбележа, че преди няколко години за техника се купуваше най-скъпото и най-доброто с идея да ти служи дълго време, без капризи и проблеми и т.н.Първоначално публикувано от dick
Нещата сега са по-различни. Колкото и скъпо и качествено нещо, бъкано с екстри да си купиш - докато ги разучиш всичките и свикнеш да ги ползваш - я стандарта ще се промени, я нещо друго ще изскочи. Напоследък всичко остарява морално много бързо. Имам цял списък с подобна техника, за която съм тръшнал не малко пари.
Малък пример - преди 2 години - скъп и прескъп DVD рекордер Сони, за почти 1000 лв... със скарт свързване. Малко след това масово навлезеDVI / HDMI стандарта. Последва плазмен ТВ с DVI вход (и към него рекордера е свързан със скарт). Последва видеокарта за PC-то с DVI изход за връзка с ТВ-то. А сега вече DVI почти не се среща, само и масово HDMI.
Преди 5 години - за над 2 хиляди и видеокамера и видео по прехвалената тогава супер нова и обещаваща технология на JVC - S-VHS ET - тоест запис с резолюция 400 реда вместо 240 на стандартни касети VHS. Сега и двете са за музея...
Няма проблеми, PatПървоначално публикувано от Pat
Аз съм си доволен от mini-DVD камерата за честотата с която я ползвам и тръпката изобщо да снимам. Вижда се прилично, без да ме дразни с лошо качество. Щом при теб нивото на потребност да имаш безупречно видео е така силно - значи имаш нужда от наистина сериозна машина.
Прави сте за обезценката на техниката,но пък кефа цена няма.Специално за тези 2 камери които си е харесаал Pat ,едната я имам от 3 ,а другата от 2 години и в момента са по-скъпи отколкото като ги купих.А новите модели са боклуци!
Този Sony HDR-FX1E просто изглежда приказно по характеристики. Блазе му на човекът имащ възможност да си го позволи и имащ реална нужда от подобен модел все пак. Интересно ми е само колко ли тежи.
n8852,
За оставянето на слънце става въпрос, естествено! Това обяснение го дават само нашите "умници".
Дори Сони България смени дефектните сензори БЕЗПЛАТНО и не съм чул после някой да се оплаква с такъв дефект.
Колегата dick нека да напише дали след смяната на сензора е имал проблеми!
Сега ще погледна User Manual, но почти съм сигурен, че става въпрос за директно насочване на обектива към Слънцето, а не както са ти казали, да не се оставя на слънчева светлина.
Точно 2кг. Пише го в характеристиките в таба "Specifications"Първоначално публикувано от VanDan
Здравейте съфорумци.
От доста време съм намислил да си купя домашна видеокамера. Честно да ви кажа хвърлил съм се към
http://accessories.us.dell.com/sna/p...530&lid=624718
Не съм много в час с този вид техника, та ако може някакъв съвет дали това нещо ще ми върши работа и дали си заслужава парите. Естественно приемам и други предложения........
Лек ден на всички
Gena_bs,
разбира се ,че става въпрос да не попада пряка слънчева светлина директно в отворен обектив за дълго време!И това важи за всички дигитални камери.
Това все пак са лещи.Представяш ли си каква температура може да се развие/матрицата ,буквално би трябвало да се стопи/?!
Роял Електроникс не смяняха безплатно сензорите на JVC-тата въпреки че навсякъде в "Европата" ги смениха. Към 120 лева идваше смяната - 90 са сензора и 30 за ремонтаПървоначално публикувано от Gena_bs
Здравейте,
моля за съвет коя от тези три камери да избера,и тези пари дали не са много.Дали някоя по евтина камера няма да ми свърши същата работа.Не съм запознат колко сериозно влияние оказват мега-пикселите за самото видео заснемане,защото камера с 1мрх струва доста по евтино и ако пикселите са само за снимки то фотоапарат си имам.Предварително благодаря на всички отзовали се.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029626
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027285
http://www.jvc.bg/product.php?id=GZ-...X&catid=100024