Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 56

Помощ за избор на видео камера.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    7
    #1

    Помощ за избор на видео камера.

    Реших да си купя видеокамера от техномаркет или технополис до 700-750лв може ли някой да ми помогне с избора? Цял ден чета днеска и взех да се побърквам. Трябва ми нещо което да може да се работи лесно и да не трябва да се занимавам много. Четох за miniDV касетите и до колкото разбрах с тях работата става много бавно но пък за сметка на това качеството е добро. Гледах и за miniDVD общо взето лошо качество но пък не трябва да се прави нищо. И накрая HDD камерите… за тях още не знам много. Може ли някой да ми помогне с избора и да ми обясни как седят нещата. Мисля че камера със HDD сте ми върши най добра работа. Но четох че разликата между miniDVD и HDD камерите няма. Разликата е само в носителя това вярно ли е? търся нещо практично с което да не трябва да се занимавам цял ден и качествено нещо по средата. За марка насочил съм се към canon но приемам и други предложения. Може ли малко помощ с избора моля?

  2.  
     
  3. Novice
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    2
    #2

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    Както звучиш изглежда си прочел доста. За момента е вярно че HDD то още като го купиш и спираш да даваш пари за консумативи. Скорост на трансфер към DVD,PC - unbeatable! Ако имах пари и аз щях да си взема такава и то с по-голям диск! Както и да е miniDVD-ата са много несигурни. Преди да финализираш диска не можеш да го пускаш никъде. Освен това не ми стана ясно ти ще се занимаваш ли с VideoEditing? Ако да - тогава само HDD! Иначе може спокойно да минеш на MiniDV! Това е защото повечето време ще ти трябва да прекараш в трансфер на филма към PC отколкото в Editing!

  4. sve
    sve е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    13
    #3

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    За първи път имам камера. Sony106 имаше и някакви др.букви преди цифрите, но в момента не ми е под ръка. Записва на малък диск. Избрах този вид за да не се налага всеки път да минавам през ПС. Купена е само за домани нужди. Но сега мисля, че щеше да е по-добре ХДД.

    За сега имам два записа и съм доволна донякъде. Вътрешните снимки в осветена стая са малко измити. На по-тъмно са зелено-черни. Външните снимки на естествена светлина са ОК. Като за първо снимане успях да подбра само хубави моменти и при двата диска не се налага да променям или трия нищо, а направо си ги гледам.

    Малките дискове позволяват запис около 15-20 мин. в зависимост от настройките, които са зададени. Достатъчно според мен за едно мероприятие от 3-4 часа. Снимат се само по-интригуващите моменти. Иначе става много скучно. Когато свърши диска се финализира и чак тогава може да се гледа на ДВД, преди това може да го гледаш на камерата, но ако си купиш многократни дискове ще можеш след това да изтриеш инфото от този диск и да го ползваш отново. Което отново те докарва до обработка чрез ПС.

    т.е. В един момент се озоваваш с много на брой малки дискове, които може би ще е по-добре да подбереш и да сложиш в един голям.

    Аз съм абсолютен диледант и нямам мнение за miniDV. Реших да взема участие в дискусията от гледна точка на практическото "домашно" ползване.

    Според мен единственото неудобство на ХДД камерите спрямо ДВД е, че при евентуално по-дълго пътуване/пътешествие, колкото и голям да е диска ще се запълни и ще трябва да е търси специализирана услуга за изпразване на диска. Това може да доведе до непредвидени разходи, понякога големи, ако си в чужбина, или пък до невъзможност, ако си в някой малък град.

    Според мен камерите на Canon имат по-добър дизайн при същите характеристики на Sony и доста съжалявам, че не си взех тази марка.



  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    57
    #4

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    Занимавал съм се професионално с видео едитинг и бих ви посъветвал в този клас камери да си купувате само Сони или Панасоник. Качеството на изображението им е много по-добро от на другите. Колкото до носителя ако търсите високо качество избора е мини ДВ. Ако не държите чак толкова на качеството и нямате много опит с видеообработка на компютър то тогава избора е мини ДВД и хард диск. При мини ДВД и хард диск носителите видеото се компресира направо в MPEG2 формат и се записва на носителя. Така се пести място за сметка на качеството и особенно ако след това решите да редактирате заснетото, качеството на получения краен матерял чуствително намалява.

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    707
    #5

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    Цитат Първоначално публикувано от citroz
    Освен това не ми стана ясно ти ще се занимаваш ли с VideoEditing? Ако да - тогава само HDD! Иначе може спокойно да минеш на MiniDV! Това е защото повечето време ще ти трябва да прекараш в трансфер на филма към PC отколкото в Editing!
    Е тука ти е голямата грешка. Филмът се прехвърля за един час или час и половина ако е на LP. След това като се хванеш с рязане, слепване, ефекти, филтри, надписи, менюта и отива към 1-2 седмици ако си го правиш за себе си, а не за да отбиеш номера.

    Така че, ако смяташ да бараш нещо какво и да е по-филма - miniDV.

    За мен нещата стоят така:
    1) Купуваш си miniDVD камера. В един момент ти писва да имаш глупости по диска, на всичкото отгоре искаш да събереш няколко диска на едно. Дет се вика кофти е да гледаш купона на 3 miniDVD-та отколкото на 1 нормално DVD и почваш да се оглеждаш за софтуери и малко по-малко в един момент се оказва че всичко правиш на ПЦ-то
    2) купуваш си ХДД камера. Изведнъж ти "падат" 100 файла и си казваш - абе трябва да ги запиша на DVD. Е да де ама пусто не се хващат на едно. Айде прекомпресирай, прави менюта и т.н.

    И какво се получава - каквото и да вземете, след месец, два все ще го обработвате на ПЦ-то, ама ако вземете miniDVD или HDD качеството ще е доста по-ниско. Така че според мен "загубата" на един час за прехвърляне на касета си заслужава.

    Що се отнася до марките - всичко без SAMSUNG става. За тези пари надали има разлика какво ще вземеш.


  7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    123
    #6

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    Послушай tweeg.
    Имам камера JVC-GR D30E. Камерата е miniDV. Наистина като погледнеш какво си снимал и ще ти се прииска, това да махнеш, тук да сложиш някаква преливка, малко ефектче, меню и т.н. Всичко това ще правиш на PC-то и ще ти отнема МНООООООГО време. За малко повече от час (около 1 15 мин) свалям една касета на харда FAT32 4 файла по околo 4G. Друго което отнема време е miniDV - DVD прекодинга за час филмче около 4 часа работа на машината от подписа. (може и повече). Така че ако искаш нещата да стават като хората вземи си miniDV камера, FireWire карта, ако нямаш такъв порт на РС-то и DVD писачка и смело товарищи в бою. Пожелавам ти успех с покупката и да правиш много и готини филми.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #7

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    Старата ми камера беше JVC-GR D30E.Беше ми малко голяма и затова взех друга.През времето ,през което съм я ползвал,само матрицата смених.Майсторът каза тогава,че най-вероятно е забравена включена и без защитното капаче на оптиката.Няколко минути на пряка слънчева светлина и матрицата се стопявала.След ремонта я ползвах повече от година и внимавах за забележката му.
    Като цяло,беше прекрасна камера!

  10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    13
    #8

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    canon hv20 -the best

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    707
    #9

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    Цитат Първоначално публикувано от wind-zone.com
    canon hv20 -the best
    Е сега остава само да ни светнеш къде в БГ ги дават тези по 700-750 лева

    И все пак за HDV според мен е още рано.
    Качеството на DV-то при движещите се обекти е по-голямо:
    http://www.camcorderinfo.com/content...iew/Format.htm
    А на практива винаги се снима с подобни камери "от ръка" и всичко мърда здраво.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,233
    #10

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    n8852,
    Те това не го бях чувал!!! Голям смях.
    CCD сензорите на Sony, които са използвани в някои от моделите на JVC, Canon, Sony, Samsung и др. през 2003-2004 имат фабричен дефект.
    Официалното обяснение на Sony, е че се прекъсват електрическите връзки вътре в CCD сензора.
    Ето и обявеното от JVC:
    http://www.jvc.co.uk/knowledge-list.php?id=4#q1

    “1. Important Notice to Camcorder Customers
    JVC has received reports that in certain circumstances, a small quantity of units of the models listed below, may, while in the camera mode, show no picture, a distorted picture and/or display "LENS CAP" even though the lens cap is removed. We have identified the cause as a failure of the CCD image sensor. Until 31st December 2007, JVC will cover the cost of repairs of units exhibiting these symptoms.

    If your product is within the twelve month manufacturer's warranty, please return it to your retailer who will arrange a repair under the terms and conditions of the warranty.

    If your product is outside warranty, please write to:

    JVC Consumer Support
    JVC UK Ltd
    14 Priestley Way
    London
    NW2 7BA

    Please enclose a copy of your purchase receipt and warranty certificate. Please note that proof of purchase is required. PLEASE DO NOT SEND YOUR CAMERA DIRECTLY TO JVC. You should send ONLY your purchase receipt and warranty certificate with a covering letter. JVC will contact you to advise how the repair will be carried out.

    Please call 0870-330-5000 if you need any assistance in obtaining a free repair. We apologise for any inconvenience and are appreciative of your understanding and support.

    Model Numbers Affected

    VHS-C Camcorders
    GR-FX15E, GR-FXM393E, GR-FXM39E, GR-FX16E, GR-FXM404E, GR-FXM40E, GR-SX19E, GR-SX25E, GR-SXM29E, GR-SXM49E, GR-SX26E, GR-SXM30E, GR-SXM50E

    DVC Camcorders
    GR-D20E, GR-D21E, GR-D22E, GR-D30E, GR-D31E, GR-D40E, GR-D50E, GR-D60E, GR-D70E, GR-DX25E, GR-DX35E, GR-DX45E, GR-DX55E, GR-DX75E, GR-DX95E, GR-PD1E, JY-HD10E, GR-D18E, GR-D225E, GR-D23E, GR-D24E, GR-D32E, GR-D33E, GR-D34E, GR-D43E, GR-D53E, GR-D54E, GR-D63E, GR-D73E, GR-DX27E, GR-DX28E, GR-DX36E, GR-DX37E, GR-DX47E, GR-DX48E, GR-DX57E, GR-DX67E, GR-DX77E, GR-DX78E, GR-DX97E


  13. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #11

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    Кое точно буди смях в теб?
    Това,че съм бил доволен от камерата или ,че не трябва да се оставя на пряка слънчева светлина?!
    Ако прочетеш внимателно упътването /по-точно в началото на 4-та/,ще видиш ,че производителя изрично предупреждава за това още в началните страници.При мен,проблемът се появи след един басейн,през който цял следобяд камерата остана на слънце без капачка - повече от 3 години след като я бях купил.Ако и да е имало някакъв фабричен дефект,то определено не се е проявил при мен.А в крайна сметка и вечни неща няма. Това и е хубаво на техниката!!!
    Колегата също може да спомене мнение дали е доволен от своя модел.
    Спорът ,разбира се е безсмислен,защото моделът е доста стар,а hellcreep иска да си купи нова камера!

  14.  
     
  15. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #12

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    Аз пък се двуумя между
    Sony HDR-FX1E "PAL" HDV 1080i
    http://www.bhphotovideo.com/c/produc...HDV_1080i.html

    и Sony DCR-VX2100E "PAL" 3 CCD Mini DV
    http://www.bhphotovideo.com/c/produc...PAL_3_CCD.html

    Все си мисля, че е по-добре да взема първата, макар че при слаба осветеност, при каквато ще се използва в повечето слуачи камерата, втората я дават по-добра. Но пък не е HD.....

    Ако има някой който има преки впечатления или е работил с тези камери , нека сподели мнение.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    40
    #13

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    Pat ,аз ги имам и двете. Какво те интересува по точно.Общо казано 2100 е по добрата ,но пък ФХ1 е HD

  17. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #14

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    Много неща ме интересуват, но ето някой от по-важните:

    1.FX1 в DV режим като качество по-добре ли е от 2100?

    2. В DV режим, при слаба осветенест (примерно снимане на улично осветление или концерт с множество сменещи се светлини) разликата в качеството ( като шум и замазване на движещи се обекти) осезаемо ли е м/у двете или по-скоро теоритично?

    3. В помещение примерно 30кв.м. с осветление крушка 75-100W (нямам представа това на колко лукса отговаря) - чувствителността на FX1 достатъчна ли е за да снима добре без забележим шум? Както в DV, така и HD?

    4.При заснимане примерно една вечеря на свещи ти коя от двете би използвал?

    5.Като цяло FX1 в HD формат как се представя, като се има предвид че записа е компресиран? Усеща ли се много компресията - на дневна светлина и при оп слабо осветление.

    6. Има ли забележима разлика в качеството при DV и HD или разликата е по скоро във формата?

    7. Доколкото ми е известно и двете камери имат Analog/Digital Conversion with Pass Through - това нещо би ли ми свършило работа за прехвърляне на стари VHS и VHS-C касети? Дирекно на компютъра през камерата, без да се записва на miniDV касета?


  18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    40
    #15

    Re: Помощ за избор на видео камера.

    1.В DV режим по-добрата е 2100,но при стандартно 4/3 заснемане.Ако се снима и на двете в съотношение 16/9 то тогава ФХ има много по-ясна картина.
    2.Да,има разлика в полза на 2100.При такива условия има супер точен и бърз автофокус.
    3.Да,и двете камери са достатъчно чувствителни за да снимат без забележки/дори и в ХД за ФХ/.
    4.Ей тук вече се вижда силата на 2100 пред ФХ и пред която и да е друга камера от този клас.В такива условия картинката и е просто уникална.
    5.В HD формата картинката е много по ясна,ама МНОГО! Но това се вижда само на голям HD ТВ разбира се.A като шум и светочувствителност картинката е каквато би била и при ДВ.
    6.Да има много голяма разлика.Проблема е съхранението на материала в ХД.Или монтиран обратно на касета,на харддиск или на Блу-рей но дисковете са по 25 лв за 25 ГБ за 1ч30мин.
    7.За тази цел аз ползвам една стара Digital8 ,но мисля че и двете камери го могат.Да,става директно без да се записва на касета.
    8.В заключение ,ако трябва аз да избирам ,бих си купил ФХ1.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Помощ за видео камера
    От gdimitrov във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 16
    Последно: 19-12-08, 16:30
  2. Помощ при избор на видео камера
    От pachotel във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 09-05-08, 15:33
  3. Моля, за горещ съвет за избор на видео камера
    От kargona във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 24
    Последно: 15-11-07, 17:41
  4. Помощ за избор на камера...
    От cawboy във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 3
    Последно: 30-07-07, 21:13
  5. Помощ за избор на DVD видео камера
    От alien_t във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 9
    Последно: 23-12-06, 21:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе