Дефакто, според вас нормалнло ли е да го чувам осеазаемо, когато съм на 8 метра от него съм спрял телевизора.
Дефакто, според вас нормалнло ли е да го чувам осеазаемо, когато съм на 8 метра от него съм спрял телевизора.
Здравейте на всички!
И аз като всички вас изчетох сумати и статии и публикации в интернет и къде ли не за избор на хладилник. Главата ми се замая.
Е хубавото е, че на края стигнах то два модела![]()
:
Gorenie RK6336W и LIEBHERR C3523 като цената им в "Техномеркет" е приблизително еднаква. Тъй като само в този форум видях наистина компетентни отговори на поставените въпроси и аз реших да ви помоля за помощ кой от дватат модела да избера. Наистина ще ви бъда много благодарен.
i_v_a_y_l_o, и двата са добри, но ми се струва че Либхера е по-добър, най-малкото - по-икономичен !
cujo, май не е нормално. В къщи - Мраз 140 и Донбас - чуват се да работят до около 4-5 метра макс.
Компресора е последния заподозрян. То ако е тръгнал да става много шумен-скоро ще бъде за смяна.
Провери да не е от вибрации на кондензатора-серпентината отзад. Също и гумените тампони на компресора. Уредите за вграждане имат и вентилатор за компенсиране на намалената циркулация-ако има такъв на гърба на уреда-провери и него.
Успех!
*George* нмого благодаря за бързия отговор. Знаех си, че това е мястото за разрешаване на тази дилема. След покупката ще споделя за впечатления.
George, благодаря и аз за отговора.
Явно е компресора. Като включи и издава доста шумен звук.
Какви са вариантите за смяна на компресор. Има ли начин да сложа просто по тих, Защото ако взема друг хладилник може би ще трябва да преправям кухнята.
cujo, обърни се към сервиз ! Добре е да дойде техник на място и да диагностицира. Ако се налага смяна на компресора-сервиза ще ти предложи 1-2 марки. Би трябвало да ти дадат и гаранция. Успех !
*George*, благодаря ти за помоща !
Тези дни ще се обадя на техник, да видим дали ще може да се смени тоя бръмчалник.
TRSIM TRBI ZAREDENE SAS AMONIJAK ILI HLADILNICI NA AMONIJAK GOLEMO KOLICESTVO IZVINJAVAJTE NA LOS BLGARSKI JEZIK.OBADAM SE OD SRBIJA. EMAIL (djordje94@nadlanu.com)
И аз имам хладилник Либхер в къщи, с 1 компресор, отделно електронно регулиране на фрзерна и хл.част, произведен е в Германия. Почти еднага след покупката спря да работи, но сервизния техник дойде бързо и установи теч на хладилен агент поради калпава заварка. Напълни го, даже ми монтира клапанче за пълнене вместо да заварява накрая тръбата. И до ден днешен хладилника си работи без други проблеми, така че всичко е на късмет. И в Германия правят калпави заварки... Най-важно е да е по-дълга гаранцията. Друго което аз харесвам е механичен контрол на температурата, колкото повече електроника толкова повече главоболия. При последното ходене в магазина си харесах едно Gorenje RK 6335 W с 2 компресора и механичен контрол, имаше и термометър който показва как е температурата във фризера. Мисля че този хладилник е подходящ за вили където проблемите със захранването предизвикват и проблеми с електрониката.
Здравейте, предстои ми покупка на хладилник с фризер.
Спрял съм се като марки на АЕГ или Либхер.
Появи се обаче ново изискване - хладилника да е с голям полезен обем, да е 70см. широк и да е до около 1500 лв.
Повечето хладилници са 60см.
Бихте ли ми препоръчали добър, тих и надежден 70 см хладилник в този бюджет.
Здравейте!
Имам Зануси - Електролукс ZX99/5 инокс. Търся си от 2 години чилъра за бутилки
http://www.espares.co.uk/datastore/p...ges/689808.jpg
ей това нещо
Никъде не го намирам, само английски линкове намирам, но да поръчвам за 20 лири...и то не се знае още дали ще ми го пратят и вероятно на безбожна цена..
Моля помагайте!!
Хладилника е купен от магазин за уреди с транспортни дефекти / май си е и истински/...Затова търся просто отнякъде да си купя тази джаджа..
В технополис Младост има един АЕГ - 70см ... около 1700 лв .. но не помня модела.
Има ли все пак някой впечатления от нещата .... струва ли си АЕГто или да търся Либхер?