Страница 7 от 35 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 512

Хладилници,... хладилници до 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2003

Re: Хладилници,... хладилници!

Здравейте!

Предстои ми покупка на хладилник с горна камера при ограничен бюджет - около 400лв. (Ипотеката не позволява повече )
    За целта изчетох всички мнения за хладилници и вчера след работа - хоп в техномаркет (Искам да отбележа, че съм от Благоевград и друг голям магазин няма). Докато се чудех, те затвориха и по-добре май.

Та ето някои от нещата за моя джоб:

Indesit RA-25 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09022501 - Хубав е на вид, но пък видях лоши отзиви за италианските марки. Освен това на компресора пишеше Р134, както и беше писано във форума. Плюс или минус е това?

ZANUSSI ZRD-27JA http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019224 - Хареса ми, висок е 160 см, но пък клас В (на страницата са написали КОНСУМАЦИЯ -987kw/h на година, но май са сбъркали трябва да е 387kw/h)

ELECTROLUX ERD-1843 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019174 - Хареса ми - клас А, 263 kw/h на година, но пък много нисък - 120 см.

По принцип не гледах Самсунг (пак заради негативните мнения), но има един с но фрост система SAMSUNG RT-21VHSS http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09014877, малко по-скъп - 469лв. Изненадах се, защото очаквах тази система да е доста по-скъпичка. Какво мислите за това?

Иска ми се Liebherr, ама са по-скъпички. Доколкото знам, Зануси е марка на Електролукс, нали? Какво мислите, дали клас А на Електролукс е по-добре от клас Б на Зануси? Дали е по-добре по-голям обем за сметка на разхода на ток?

Относно компресорите, успях да погледна няколко (Liebherr, Zanussi i Indesit) и се учудих, че бяха едни и същи АСЕ или АСС, не запомних , като само Индезита беше с R134, другите бяха с R600.

Каква е разликата между хладилник с горна камера и хладилник с фризер, освен обема на фризерната част и цената? Температурата еднаква ли е? Защото ми говорят, че фризера бил за дълбоко замразяване, а камерата не. А разликата в обема 12 литра при модели на Зануси с еднакъв външен обем и ценова разлика от 120 лева! Съответно при модели на Електролукс е 20 литра и ценова разлика от само 60 лв.

Какво е по-добре според вас? Хладилник с фризер или хладилник с горна камера? При положение че разликата в обема е малка, за разлика от цената. Има ли други важни фактори, които да повлияят на избора?

Надявам се да ми помогнете да реша. Предварително благодаря!

2.  

3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Naskoni
    Все още никой не ми е отговорил, затова пък още нещо да питам...

Каква е разликата между хладилник с горна камера и хладилник с фризер, освен обема на фризерната част и цената? Температурата еднаква ли е? Защото ми говорят, че фризера бил за дълбоко замразяване, а камерата не. А разликата в обема 12 литра при модели на Зануси с еднакъв външен обем и ценова разлика от 120 лева! Съответно при модели на Електролукс е 20 литра и ценова разлика от само 60 лв.

Какво е по-добре според вас? Хладилник с фризер или хладилник с горна камера? При положение че разликата в обема е малка, за разлика от цената. Има ли други важни фактори, които да повлияят на избора?

Отново предварително ви благодаря!
    Температурата е еднаква.Обикновено обаче замразителната сила е различна.
    Замразителна сила е количеството продукти замразени до температурата за дълготрайно съхранение.Единицата е (х) кг за 24 часа.Замразителната сила задължително е посочена в инструкциите за експлоатация и табелките на самия уред.
    От посочените от теб уреди бих избрал Самсунга като опитмално решение цена/качество.
    За разлика от доста други техники хладилниците на Самсунг са с добро качество.

4. Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Температурата е еднаква.Обикновено обаче замразителната сила е различна.
    Замразителна сила е количеството продукти замразени до температурата за дълготрайно съхранение.Единицата е (х) кг за 24 часа.Замразителната сила задължително е посочена в инструкциите за експлоатация и табелките на самия уред.
    От посочените от теб уреди бих избрал Самсунга като опитмално решение цена/качество.
    За разлика от доста други техники хладилниците на Самсунг са с добро качество.
    Ще трябва да се поинтересувам за замразителната сила. Консултантите в магазините нищо не казаха за това.

Иначе Самсунга наистина е добре като цена за Но-фрост система. Но пак консултантите в магазините, цитирайки съответно сервизните техници, не се изказаха добре за Но-фрост (за разлика от мненията във форума). Били правели проблеми при токови удари (повреждала се платката) и тук в Благоевград нямало кой да ги ремонтира. Дори чух нещо интересно, че кисело мляко ако се остави отворено в хладилника, по някакъв начин го повреждало... Интересно дали е вярно?

5. Тук е от
    Mar 2006

Naskoni, ще си позволя да ти кажа следното:

Ако No-Frost е на хладината част - по-добре без него! Много мои познати (жени) се оплакаха, че всичко изсъхва, ако не е в кутии - т.е. едно неудобство се явява, особено за плодовете и зеленчуците.

Ако No-Frost е на фризерната част - е супер, защото не се налага размразяване на фризера! Ние за "съжаление" закупихме Либхер само с Bio-Fresh, защото този с допълнително No-Frost удряше над 2500 лв! (ще ме прощават либхерите ама за таз цена...!)

П.П. Успех при покупката! И непременно води жена си да избира хладилника, защото този модел на Самсунг, чийто линк си дал, не е най-удобния от експлоатационна гледна точка!

6. Тук е от
    Aug 2006

Бих искал да попитам badr, но очаквам и други мнения за хладилници Electrolux.
    Днес ми предстои покупка на ето такъв: http://www.electrolux.ru/node39.asp?ProdId=36183.

С каква марка мотор е, дали си заслужава цената от 599 лв. С 1 мотор е, без но-фрост, комбиниранв хладилник и фризер./по принцип със съпругата ми се отказахме доброволно от тази функция, заради прословутото пресушаване/
    2 дни чета мненията Ви и направо се обърках.

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Според мен това е добър избор.
    Електролукс съм виждал с мотори ZEM,Zanussi,Danffos за един и същ модел.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2006

Купих го, мотора му е АСС
    или нещо подобно, какво ще кажеш, badr?

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Ще кажа че имаш повод да почерпиш!

11. Тук е от
    Aug 2006

Нямаш никакъв проблем! Само кажи къде...
    Аз по принцип съм много мнителен и трудно се доверявам на търговците..., но след 2 дни четене незнам защо така, но ми вдъхна доверие и реших да се доверя нта теб. Купих го от Техномаркет, след дълго проучване на цените на пазара. Според мен марката е хубава, но като данни хич ме няма, там не разбирам нищо, затова изпадам в притеснения, все пак дадох 599 лв. и правя тази инвестиция поне за 10 години напред...

12. Тук е от
    Mar 2006

само, че трябва да е човече!

Та не се сдържах - ако трябваше да черпим badr за всяка покупка, за която ни е посъветвал - щеше май вечно подпийнал да си ходи
    Badr, искам най-искрено да ти благодаря за съветите, които даваш!!! Малко са останали такива хора...
    Естествено, благодаря и на останалите, включващи се с полезни съвети!!!
    Аз доволно изстудявам ракийката и бирата в Либхера, пера дрехите в АЕГ-то, и се охлаждаме с Дайкин-а... Дай Боже всекиму
    Края на работния ден днес не ми върви явно.... разписала съм се сериозно... спирам! Простете за офф-а!

13. Тук е от
    Dec 2003

Да ви кажа все пак какъв хладилник купихме
    След като жена ми поиска хладилник с фризер вместо такъв с горна камера и след финансова инжекция за компенсиране на разликата в цената харесахме този http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09009618 заради промоцията цената му е като на някои други Либхери, само че по-малки.
    Много сме доволни няма и съмнение. Веднага му обърнах вратата и сега е идеално удобно разположен.

Благодаря на всички и специално на badr

14.  

15. Тук е от
    Nov 2005

Naskoni:
    хладилникът, който си купил, е правен в БГ, затова е по-евтин.
    Радвам се, че ти харесва, да го ползваш безпроблемно много време!

16. Тук е от
    Dec 2003

Вече не е на промоция и е с точно 50 лв по-скъп http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09009618

17. Тук е от
    Mar 2004

Бих искал да питам за мнението ви за този http://bt.topshops.com.ua/info.php?p...rb+2945,има го в техномаркет http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019215

18. Тук е от
    Mar 2006

здравейте.........имам желание да си купя хладилник Аристон........какви съвети мога да получа............цена до 1200лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 35 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инверторни хладилници?
    От estqwerty във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 27-03-14, 09:09
  2. Хладилници,... хладилници - 2010г!
    От ph във форум Хладилна техника
    Отговори: 95
    Последно: 23-04-12, 07:53
  3. Хладилници Siemens
    От traminer във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 23-08-09, 17:24
  4. Хладилници Whirlpool
    От sanita във форум Хладилна техника
    Отговори: 8
    Последно: 03-12-06, 12:52
  5. Сервиз на хладилници
    От balien във форум Хладилна техника
    Отговори: 8
    Последно: 25-08-06, 11:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе