Интересува ме ако външната температура падне под 16 градуса на комбиниран уред фризер и хладилник, само хладилната част ли спира да работи или целия уред фризер + хладилник.
Зависи от хладилника, по-новите контролират температурата на двете зони по отделно така че фризера трябва да продължи да се труди.
Какво ви и мнението за хладилници Snaige, след като започнаха да ги правят в Турция?
Да бе. Сигурно LG и Samsung ги произвеждат на централния площад на Сеул.
За техния вътрешния пазар може и да са корейски, ама за останалия свят - едва ли.
Ето компресор на LG къде е произведен. IMG_20231223_153838.jpg
Според тебе къде ги произвеждат? Ако мислиш, че не са там моля да си подкрепиш мнението с нужната информация, снимки и т.н.
И като втори въпрос кое да избере? Ми то всичко останало е с гадни китайски компресори?
Читави освен LG и Samsung няма. Нито Bosch, Liebherr къде го правят до Пловдив - НЕ МЕРСИ!
Това на кой модел е точно, коя серия ?
На 9 серия им дават по 20 години гаранция на компресора. Кой друг дава това освен Samsung като алтернатива?
Искам снимка на компресора на модела LG gbb92mcacp
Този пост е редактиран от Arkadietz; 27-12-23 в 15:45.
LG_Leaflet_Linear_Compressor[20201204_165059].pdf
LG Compressor & Motor Resource Download l LG Global
Това е компресора за посочения от теб 9 серия комбиниран уред:
ACQUISTA COMPRESSORE FRIGO LG FMA088NBMA/TCA37591304 | eBay
avelmak.sk : BT Kompresor LG TCA37591320
От официалния сайт на LG:
COMPRESOR FMA088NBMA TCA37591306 - TCA37591304 - Repuestos Originales LG
Изненадка - пише China май, а?
Ако ти е нужна конкретна снимка от български магазин, отиваш и си го снимаш на място.
Само да не се окаже, че за нашия пазар са с индийски компресори. Справка - първия линк с pdf.
Колкото до 20 години маркетингова гаранция - уредът да изкара общата от 5 без посещение в сервиз при съвременното ниво на качество направо си е постижение.
Не визирам само LG.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 27-12-23 в 17:55.
Първия линк не работи с pdf.
Относно компресора ти как разбра, че този е вложения?
Конкретна снимка няма как да имам освен някой, ако не си го е купил и да каже.
Но щом му дават 20 години гаранция на компресора няма да е случайно. До колкото съм питал точно с LG има най-малко проблеми по сервизите следвани от Samsung.
Ако ти рабориш в сервиз или имаш други наблюдения моля да споделиш.
Освен това не ми отговори на въпроса. Какво не им харесваш на LG или кое според теб е тогава по-доброто?
Обосновано и подкрепено с факти, както си ги изложил и по-горе.
По принцип съм съгласен, че Самсунг и ЛГ правят добри хладилници, но говориш наизуст. Има и други марки, които дават 10-20 години гаранция на компресора. Доколкото помня Уърлпул са едните - 15 години на компресор и 6 години пълна гаранция. Сигурен съм, че има и други.
Вкъщи сме с въпросния хладилник, но отзад има метална пластина, която го покрива. А и да я нямаше, едва ли щях да тръгна да го дърпам за да гледам какъв е компресора. Като цяло не съм впечатлен. Като го купихме, направихме грешката да викнем сервиз да му обръщат вратата и при обръщането разбъзикаха жиците за сензорите. След това трябваше да викаме друг сервиз още три пъти докато оправят проблема. Побългариха го, понеже за тези хладилници нямало консумативи (WTF?!?!?!?!) и сега се надявам да не се наложи да се оправя нещо друго гаранционно, понеже като нищо може и да откажат под предтекст, че е нарушен търговския вид. Чесно казано не знам дали пак бих взел хладилник LG (освен ако не е side by side, които стуват по 4-5 палки). Иначе и аз се подведох по всеобщите мнения (не само от този форум), че за България това били най-читавите хладилници. Сега по празниците бяхме на гости на приятели, които имат някакъв по-стар Ariston. Не знам колко класи отгоре е откъм изработка и вложен чарколяк. Ама май вече никой бранд не ги прави така
Да де и аз от там ги гледах нещата. Компресорите им се правят на няколко места
Възможно е аз последно като гледах не видях някой да дава по 20 години. А и гаранцията е много относително нещо. Дали е пълна? Дали важи за първите 2 години в оторизиран сервиз/дилър или след това те пускат по пързалката с някой от фирмичките, които си ги ремонтират.
И там си поемаш разходите по разнос за твоя сметка, докато при първите 2 години ти идват на крака.