Тия 20 години съм на 101% сигурен, че на територията не важат А и както е споменато по-горе, маркетингови трикове. Далеч съм от мисълта, че тоя кютук ше изкара повече от 10 години.
Тия 20 години съм на 101% сигурен, че на територията не важат А и както е споменато по-горе, маркетингови трикове. Далеч съм от мисълта, че тоя кютук ше изкара повече от 10 години.
Избягвайте linear compressors на LG - проблемни са. Те правят и стандартни smart compressors, които са ок. Какъвто и хладилник да си изберете проверете дали има части за него преди да го купите. LG правят не лоши бюджетни хладилници, но ако няма части за тях, не мерси. Части за Либхер в България има.
Абе хора вие искате да векувате ли с тия хладилници и след като се преселите в отвъдния свят да ги заровят заедно с вас та ако някой случайно иде в ада да го охлаждат. Хладилник се купува като първо се погледне какво има в джоба след това трябва да успокоите фантазиите си и всичко е ок. Хладилната техника е с традиции от над 100 и кусур години каквото и да купите все охлажда. Ако изкара 7-8 години без проблеми радвайте се ако ли не нов какво толкова му мислите все едно совалка купувате. И беко е хладилник и лг е хладилник и самсунг е хладилник и горение е хладилник и мраз е хладилник/ако го произвеждаха/
Никой не иска да векува с хладилника си. Възмущаваме се от спада в качеството на всичко. Големи брандове се излагат като кифладжии с нелеп маркетинг от сорта на "20 години гаранция на компресора"..... Лично за себе си не съм особено доволен от факта, че дадох 1700 лв за хладилник, за който се оказа, че нямало части (LG изобщо не били пускали такива като консуматив) и три пъти викахме сервиз още в самото начало. Хубаво се бях насочил към Bosch aз, ама нали битува мнението, че LG били най-добрите хладилници в България......
В по-предния си пост обясних защо са ми части. Защото техника "побългари" хладилника поради липсата на такива и секачите играха по вратата. Сега е като наръфан от куче и ако се наложи гаранционно обслужване в друг сервиз, съм сигурен, че гаранцията автоматично ще падне. Никъде не съм написал, че Bosch превъзхождат LG. Напротив, на база изчетеното по форумите се спрях на LG. Другия път едва ли. Освен ако не ни дотрябва по-голям хладилник. Ако избирам от двойните с екрана на вратата, бих им дал шанс отново. Но за стандартен хладилник с фризер бих се спрял на нещо различно.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 29-12-23 в 11:14.
Друго като какво например? Либхер се прави в България. Бош не е нещо кой знае какво. Дизайна и разположение не ми харесва. Samsung са окей, но не ми допада разположението на гадния им бутон за съхранение.
То остава едно Miele. За BEKO или останалите въобще не мога да говоря.
Miele е Liebherr Просто са ребрандирани. Наскоро мой познат обзавежда нов апартамент и за кухнята реши, че всичко ще е Miele. Казах му да не се набутва за хладилника и ако толкова държи, да си вземе Liebherr, но човекО си държеше навсякъде да пише Miele Ако сега избирах, сигурно щях да погледна някой Siemens (да, знам, че са Bosch) за немския пазар. Стига да не е на цената на чисто нов за нашия пазар с 5 годишна гаранция. AEG също ми се виждат добра опция. Досега тази марка не ме е подвеждала.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 29-12-23 в 12:39.
Пишете ''на едро''.LG,Bosh или ......нищо не означава!Има си модели и между тях е разликата.
NO FROST или измислени някакви ...Frost oт?
Тази година продадох LG поради ремонт на кухнята и просто да се смени с нов.Беше купуван преди 2000 год. без ремонт.NOFROST ,разбира се и не спиран ,само забърсване на рафтовете.
Та 25 години и малко от продажбата....на 2 у-ба!
Така,че първото нещо по което избирам е удобството при експлоатациа(NO FROST,TOTAL NF...)..Aко има 5/6 год. гаранция,добре дошла.
Всяка техника може да се развали.И обобщения тук са безмислени.Камо ли по марки без модели,все едно че топ моделите са еднакви с началните?
Аз смятам,че може да се обобщава за дефекти в техниката когато се случат на няколко бройки един и същ дефект за кратко време(напр. 2-3 години) какъвто случай съм имал с едни климатици,но бяха в гаранционене срок и платкоите им после си държаха.Може би партидата.Дори сега няма защо да ги обсъждам,тъй като няма как да си купите този модел.
От 1987г до 2010 - руски Минск последно занесен на село и продаден с къщата, после Индезит - продаден заедно с апартамента през 2019, после едно модерно Беко , което живя 2г+3 месеца и умря. Сега съм с ЛГ, като пипнах вратата на Боша в магазина, все едно вестник пипам
Просто техниката вече не е на нивото от преди години. Същото важи и за телевизори и сешуари ако щете.
Сигурно се предполага, че качеството е занижено и ни цакат с топла бира. Хора, които имат хладилници на марката за немския пазар твърдят, че разликата с българските е огромна.
Хладилниците у Швабско Компресорите предполагам са Чайна майна. Аз съм само потребител. Някой по-запознат с материята може да каже.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 29-12-23 в 11:26.
На класове са, евтините са тук (не само либхерите, но марките за които либхер произвежда), скъпите модели са си там. Същото е и с Бош/Сименс, евтиното в Турция, скъпото в Испания и Германия.
За любителите на лукса, бай Миле са на същия принцип, "евтиното" в Чехия, скъпото в дойчланд.
Това кое къде е произведено, няма значение, ако се спазва технологична дисциплина и се влагат качествени материали. Проблема на територията е в бедността, която е повсеместна. Има една прослойка приказно богати, жалка "средна класа" и огромна част "клошари".
Как се продава качество, което по правило е скъпо, на клошари? Затова на територията се докарват евтина и не рядко дефектна техника, за да има търговия. Дефектна, да, работната ръка тук е без пари, бай Иван ще ремонтира и готово. На запад бай Хасан ще ремонтира, но няма да ти хареса сметката, затова там не рядко просто заменят уреда, излиза по-евтино.
Цените на техниката в БГ се надуват, защото няма оборот, няма оборот, защото сме клошари. Затова голям марж в цените и бедните да го духат, което още повече свива потреблението.
Цинично е, знам, но е факт, за съжаление.