Този пост е редактиран от dodo_pv; 02-04-24 в 22:39.
да, обясняват го с водна мъгла. За този става въпрос:
Side-by-Side Samsung RS6HA8891B1/EF FAMILY HUB
Аз, понеже вече се изнервих от общуване с продавачи в Тежкомаркети и напук на препоръката на моя майстор, купих хладилник LG GBB62BLFGC.
От тази седмица пуснаха промоционални 5 години гаранция на хладилниците LG и 10 на компресорите им.
Това с гаранцията от 10 години за компресори, мотори и прочие си е чиста проба маркетингов трик.
Слагат я така, да я има просто.
Голям зор ще видиш, ако инсталацията ти е наред, да изгориш мотор/ компресор. Е и ако енергото не ти пуснат 2 фази...
Преди да изгори мотора електроника ще е заминала. Дават 10 години гаранция на компресора,защото електрониката го пази. Нека да дадат 10 години на изпаритела и електрониката, компресора така или иначе ще изкара 10 години.
Това, доколкото разбрах е нов модел - https://*********/hladilnik-liebherr...h-nofrost.html.
Ние сме две семейства. Удачна покупка ли е?
Това някъв майтап ли е За тия пари side by side.
Моля, кажете нещо и за моят избор!! Дали става този модел?
Това, доколкото разбрах е нов модел - https://www.pazaruvaj.com/p/cbnbsc-7...wcB#overviews/
Ние сме две семейства. Удачна покупка ли е?
Т.е. в хладилната част ще изсъхват ли продуктите?
Този пост е редактиран от Dr.; 04-04-24 в 20:50.
За 5500 лева ще ползвам две години хладилника на най-красивата съседка, с добавка(консумация) на самата съседка.
Нямам съседка със свестен хладилник!
Зависи изцяло от домакинството/та. Как се храним основно - у дома/навън. “Не ям вчерашна храна/не хвърлям нищо.”.Ние сме две семейства. Удачна покупка ли е?
Малки деца, основно риба/месо/зеленчуци, …. , и още 1001 неща които вие си знаете.
По едно време бяхме 2 семейства у дома та взех Side by side с French door, и въпреки че едната долна половина се обръща на хладилник(т.е. 80% от обема става хладилник) успяхме да го напълним . Стария бе преместен в друго помещение - уж резерва - и него го пълнехме от време на време.Отделно фризер - ракла - пълен.
Сега сме трима и сайд бай сайда е предостатъчен.
Не знам какви са тези предрасъдаци към но фроста, но ползвам такива 20+ години, и не бих се върнал към обикновен.
В обикновенния някои продукти - обикновено домашни - без химии и консерванти не издържат дълго.Заради по-високата влажност започват интересни процеси. В но фроста за да ти изсъхне нещо трябва да постои отворено 2-3 дена, но пък ще разбереш например колко вода има в сиренето / или колко сирене има във водата .
Аз се чудя кой каква храна държи непокрита в хладилника?
Случвало се е да оставя някоя чинийка с мезета за ден два, но е изключение.
Освен това повечето имат разни специални отделения ако е чак такъв зор. В нашия бухам където ми падне.
Нещо интересно, което осъзнах след почти цял живот е, че ако искаш съхранение на месо във фризера си трябва да е на много ниска температура.
Нашия е LG и след близо 20 години разбрах, че съм го ползвал на минимум и се ядосвах, че месото добива гаден дъх след няколко месеца.