Значи обикновен хладилник с вграден изпарител в задната стена.
Значи обикновен хладилник с вграден изпарител в задната стена.
Колкото по прост, по добре.Сега слагат едни термодатчици и всякакви други датчици под изолацията и във вратите и като думнат, иди ги сменяй.
Датчиците няма нищо общо!
Моя има датчик и си е статичен.
Слагат се, когато уредът е с електронно управление, а не с механичен термостат.
Имам Gorenje от 20 години и той е с датчици. И да - единият се предаде още първата година. А е закопан в изолацията на гърба на хладилника.
Естествено не съм го пипал, а той си работи в авариен режим. Само с уточнението, че е с два истински Dansfoss-а. Не с чанг-чунг и т.н..
No-frost и прочие ряпа да ядат!
И аз имах Горение и точно тоя датчик го сменях
няма смисъл да ползваш бяла техника толкова години .. той вече визуално е очукан и изгнил не струва кой знае колко един хладилник а новите имат и доста благинки освен но фрост имат отделение 0 градуса ,ел термостат поддържащ точно заданието ( тия с врътката ги знам лятото поддържа едно ,зимата друго ) и т.н.
Поне 10 години не би трябвало да има проблеми с качествена потребителска електроника.
Зависи от производителя и условията на експлоатация.
@Alexi,
Тия благинки, които си ги изброил са за лапнишараните!
Нито но-фрост ми трябва, а още по-малко температурни зони в хладилното отделение. Които ми изяждат от полезния обем!
Важното е качеството на изолацията и мощността на компресорите. Ако уредът ми харчи 3-пъти повече, а замразява 3 пъти по-малко тегло храна за 24h какъв е смисълът от нов хладилник?
И Gorenje-то е с контролер, не с "механика". За по-малките хладилници, особено с горна фризерна камера, е без значение какво е управлението.
Както вече писах, последната технологична иновация в домашните хладилници е от 1989 година.
Оттам-нататък са "екстри", които само в bg mama могат да ги оценят.
Вчера ми се наложи да разгледам хладилниците с долен фризер в една от веригите магазини. От 20+ мари и модели, само 3 бяха със старите термостати с врътка. Всички други с електронно управление. Идеята беше да се вземе хладилник с възможно най-малко Електроника в управлението. Но моделите бяха със сравнително малък обем на фризерната част. Та накрая един хаер беше избора ,поради по големия фризер и 6 годишната гаранция. Инак са го наблъскали и с ,уай Фай.
Още една безполезна функция!
Какво толкова предлага app-а му? Освен дистанционен контрол на температурата, аларма за излизане извън зададени граници, индикация на евентуална грешка в контролера. Или чертае цветни графики на изменението на температурата в отделенията, според количеството и температурата на заредените продукти?
Само дано не прави автоматична връзка със сервизния център, че ще ви създаде проблеми през причина.
Идея нямам що за функции предлага апа и дали въобще ще се ползва. В случая се търсеше хладилника с най-голям обем на фризерната част. А причината да се търси нов , е че беко на около 6 години излезе не ремонтно пригодно. Имаше и някакво Канди с вътрешно разпределение като на Хаера, но без екстри и с по-обикновенни рафтове. И двата бяха произведени в Румъния. Хладилник не за моя дом, нонсе наложи да го видя и платя заради края на промоцията. В случая цената беше с 350лева надолу.
Wi-Fi за в бъдеще ще е, че като се развали майстора ще има достъп дистанционно и ще види каква е грешката и ще носи с него частта, която трябва да се сменя. Тоест много от ремонтите ще са с едно идване и ще стават по-бързо.
Другото, което е полезно за някои е камера в хладилната част. Като си в магазина можеш да видиш какво имаш или нямаш в хладилника вместо да се чудиш.