Страница 47 от 154 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 2307
Like Tree324Одобрявам

Помогнете ми за избор на хладилник

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

Аз съм го написал: Electrolux EJ2800AOW (280л) с горна камера 499лв. + 50лв., ако искаш още 3 години застраховка към AIG.
    Взехме го вчера, но се разочаровах!
    1.Компресор - някакъв "оригинален" китайски, вместо анонсираното от консултантите ACC.
    2.Сглобката - горния панел се издува в средата и се държи само по ръбовете.
    3.Краката за регулиране отпред са с малка дължина на винта и са толкова "нежни", че ме беше страх да ги развивам
    4.Дръжките на двете врати са от някаква мека пластмаса, която се огъва дори при нищожно усилие. Естествено не се покриват от гаранцията.
    5.Вътрешните повърхности са от същата мека пластмаса.
    6.Предният ръб на стъклените рафтове е облицован с някакъв сребрист материал и въобще не връзва с бялото.
    7.Термостата се върти с усилие.
    8.Най-горното отделение на вратата - капакът му не може да се остави в отворено положение, както е при моя Liebherr.
    Със сигурност мострата беше с по-качествени дръжки, а останалите неща нямаше как да ги разбера в магазина. Консултантите бяха като орли и постоянно ми се навираха в краката...
    Не съм го чул как работи, но разбрах, че не се чува компресора. Но все пак не е натоварен все още и е рано за кардинални заключения.

С две думи - по-добре нещо друго от този ценови диапазон до 500лв. Може би Finlux FXRA34337, който поне беше с турски компресор.
    От обикалянето стигнах до извода, че до 700лв. няма нищо свястно. Говоря за бял, защото останалите "дизайнерски" цветове вдигат доста цената. Може би BEKO, ако се намери "обикновен" модел без No Frost и диспенсер, какъвто аз не намерих.

Най-добрият хладилник, на който попаднах беше модел на Siemens, но цената му беше тройна!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 15-05-13 в 21:19.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Кой модел на Сименс,този с височина 185,енергиен класА+++, с годишен разход150кв!?.....

4. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Gena_bs, не знам дали си градски,ама дано не ти стопи нервите Електролукс-ът. Моят издаваше едни високочестотни звуци, чувахме го на другия край на апартамента. Синът ми беше бебе, изобщо картинка...иначе 38 дб. Да,бе да...Идваха сменяха фреон 2 пъти, без да навлизам в подробности как...
    Измерваха му шума и т.н., и т.н.
    Да се съдим пак не ставаше, защото не го правеше постоянно, а и експертиза за пред съда струваше много пари. Изобщо не е за разправяне. Уплътненията също не влизат в гаранцията, така че дано не ти се налага да ги сменяш.Изобщо-КЪСМЕТ!:D

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Излиза че до 700лв. е по добре да си вземеш примерно AEG или SIMENS втора употреба внос от западна Европа,защото имам чувство че вече има "специално" производство на бяла техника за България
    smqnab одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Slovaka,
    Не помня точния модел, но беше поне 185см наистина. В ТП беше и единствен от марката.
    Май това беше:
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ENS-KG-36NVL20
    А и Bosch-чето не е лошо:
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...SCH-KGE-39AI40
    Ама за тези пари сам трябва да пазарува.:D

Giggio,
    Все още не съм го чул как работи, защото не ми остава време. Собственичката има "претенции", че въобще не може да разбере кога включва компресора и заработва.:D Той е в кухнята и никой не спи там. Старият така боботеше, че се чуваше чак на долния етаж. Така, че за момента аз нямам никакви проблеми. Колкото до уплътненията - май никой не дава гаранция за тях!

Преди години помолих да ни пуснат мостри в един ТМ, за да разбера какъв шум издава компресора. Оказа се, че Hot Point Ariston с 40db не се чува въобще, докато Samsung се набиваше в ушите с един постоянен ВЧ звук с 38db. Говоря за 350л машини. A 9 годишното Gorenje издава такива "дишащи" звуци от охладителната система при работа на компресорите, че се чуват чак на двора. Моят Liebherr при спиране на компресора започна да се тресе ужасно от време на време, а струваше близо 900лв. с допълнителните аксесоари през 2007. Приведено към сегашните "еко" цени това е над 1000лв!!!

Vlado66,
    Аз не съм привърженик на техниката втора употреба основно по хигиенни съображения.
    Изборът беше много спешен, защото от 4 дни старият хладилник не работеше. Нямаше как да отделим и повече пари в момента. Иначе бих поръчал и купил нещо по-голямо и качествено, поне на външен вид.
    Колкото до "специалното" производство за БГ - няма такова. Просто като върнат 3-качествената партида от Гърция, примерно, тя идва при нас!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 17-05-13 в 17:10.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Ако търсите тих хладилник това е вашия.
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...G-S-53600-CSW0
    Миналата година купих модела с електронно управление, тая година още един с механично управление. Не се чуват и работят прекрасно. Никакви паразитни шумове.
    За разлика от 5бр. BEKO с горен фризер по-нисък клас ей този моделhttp://www.technopolis.bg/b2c/detail...BEKO-DSA-25020, които да си направо бръмчащи и шумни спрямо AEG-тата.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008

Здравейте,

Търсим си хладилник, по възможност 70 см. и повече в ширина, дълбочинате е до 65 см, а височина - до 220 см. Задължително искаме да е с долен хризер и да може да се опре в стената отзад.

Харесали сме си BOSCH KGN 49AI22 (http://www.technopolis.bg/b2c/detail...SCH-KGN-49AI22), който май се прави в Турция.

Според Вас, специалисти, има ли нещо, което да предпочетем пред него или моделчето за парите си е добро, тихо и надеждно ? :rolleyes:
    Този пост е редактиран от vazmutenuser; 24-05-13 в 22:37.

10. Тук е от
    Jan 2011

Колеги, един лаически въпрос: харесал съм си два Либхера, единият е с горна камера, а другият е фризер долу. При модела CTP 2921 ми дават обем на камерата 52 литра, а при CUP 2721 фризерът е 54. Двоумя се м/у двата модела, кое ще ми свърши повече работа. Трябва ми нещо сравнително компактно до 160 във височина и все ми се искаше да е с фризер, но дали има смисъл?

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Фризер-отдолу е по-добрия избор.

12. Member Аватара на batalski
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    София

Не купувай либхер ще страдаш после.

13. Тук е от
    Jan 2011

Kasap, моделът с горната камера е с 5г. гаранция и е под 200kWh, затова ми мъти главата. С какво долният фризер е по-добър избор?
    batalski, ако не Либхер, какво тогава?

14.  

15. Member Аватара на batalski
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    София

LG,BOSCH,SIMENS,DAEWO и др. Тях най-малко ремонтирам.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от rosen_linov Виж публикацията
    Kasap, моделът с горната камера е с 5г. гаранция и е под 200kWh, затова ми мъти главата.
    CUP 2721 - 252 kWh/year
    CTP 2921 - 244 kWh/year
    С какво долният фризер е по-добър избор?
    1. Ергономия
    2. Икономия /моля само не ме карай да го обяснявам/

17. Тук е от
    Jan 2011

18. Member Аватара на batalski
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    София

2. Икономия /моля само не ме карай да го обяснявам/ [/QUOTE]

И след 3години нов компресор ако преди това не е пробил изпарителя.
    Няма клас ААА за хладилник за да охладиш един килограм вода е необходима дадена енергия. С хладилник клас А ще стане за по малко време и компресора ще работи по малко.
    Всичко опира до изолация, изолация и пак изолация
    Този пост е редактиран от batalski; 02-06-13 в 10:03.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 154 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете с избор на хладилник
    От thc444 във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 20-03-15, 10:20
  2. СПЕШНО! Помогнете ми за избор на хладилник
    От fossil във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 13-08-11, 21:48
  3. Отговори: 1
    Последно: 19-01-11, 23:08
  4. Помогнете за избор на хладилник
    От elby във форум Хладилна техника
    Отговори: 6
    Последно: 12-11-09, 21:45
  5. Помогнете за избор на хладилник
    От gagauz във форум Хладилна техника
    Отговори: 12
    Последно: 28-07-07, 21:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе