Аз съм го написал: Electrolux EJ2800AOW (280л) с горна камера 499лв. + 50лв., ако искаш още 3 години застраховка към AIG.
Взехме го вчера, но се разочаровах!
1.Компресор - някакъв "оригинален" китайски, вместо анонсираното от консултантите ACC.
2.Сглобката - горния панел се издува в средата и се държи само по ръбовете.
3.Краката за регулиране отпред са с малка дължина на винта и са толкова "нежни", че ме беше страх да ги развивам
4.Дръжките на двете врати са от някаква мека пластмаса, която се огъва дори при нищожно усилие. Естествено не се покриват от гаранцията.
5.Вътрешните повърхности са от същата мека пластмаса.
6.Предният ръб на стъклените рафтове е облицован с някакъв сребрист материал и въобще не връзва с бялото.
7.Термостата се върти с усилие.
8.Най-горното отделение на вратата - капакът му не може да се остави в отворено положение, както е при моя Liebherr.
Със сигурност мострата беше с по-качествени дръжки, а останалите неща нямаше как да ги разбера в магазина. Консултантите бяха като орли и постоянно ми се навираха в краката...
Не съм го чул как работи, но разбрах, че не се чува компресора. Но все пак не е натоварен все още и е рано за кардинални заключения.
С две думи - по-добре нещо друго от този ценови диапазон до 500лв. Може би Finlux FXRA34337, който поне беше с турски компресор.
От обикалянето стигнах до извода, че до 700лв. няма нищо свястно. Говоря за бял, защото останалите "дизайнерски" цветове вдигат доста цената. Може би BEKO, ако се намери "обикновен" модел без No Frost и диспенсер, какъвто аз не намерих.
Най-добрият хладилник, на който попаднах беше модел на Siemens, но цената му беше тройна!