Страница 9 от 155 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 2314
Like Tree328Одобрявам

Помогнете ми за избор на хладилник

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2009

Re: Хладилници,... хладилници - 2009г!

здравейте !! Предстои ни закупуването на хладилник тъй като нашият вече годинките му оказват доста голямо влияние искам да попитам за савет какви марки да търся и какво да гледам в хладилника. Единствените ми условия са да не е по висок от 1.45 и да е без фризем , а с камера с отделна вратичка , благодаря предварително

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Потърси примерно GORENJE RF-6275W, LIEBHERR CT-2411 или CT-2051, а също така и ELECTROLUX ERD-24304W .
    Ако намериш толкова нисък модел и от LG - също е добър вариант.

4. Тук е от
    Oct 2008

Не видях въпроси и коментари за Amica хладилник.
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09035723
    Какво мислите за това?
    Ширината ми е лимитирана-стария около който е разположена кухнята е 55см ширина а инокса е задължителен

5. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Въпросните хладилници се произвеждат в Полша от 13 години.
    Провери с какъв компресор са!
    Иначе, марката е ОК - номер 1 в Полша, навлизат и в скандинавските страни.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Re:Re: Хладилници,... хладилници - 2009г!

Произвеждат ги с най различни компресори.Както между другото-повечето марки хладилници.Даже и с два компресора да е марките на двата,може да са различни.И това се случва и то не рядко!!!

7. Тук е от
    Oct 2008

Мерси. Ходих да го видя, но външния вид, материалите и цялостното му излъчване ме отказа от покупката.

8.  

9. msv
    msv е офлайн

Тук е от
    Oct 2009

Може ли хладилник, който НЕ е за вграждане, да се вгради в шкаф? Примерно, ако е с по-плоски вратички, да се закачат за тях ПДЧ плоскости и съответно да се остави достатъчно място отзад за охлаждане. Имат ли някакви др. изисквания към тези за вграждане?
    Мотивът ми е, че моделите за вграждане са доста ограничени, а цената е по-висока.

10. Тук е от
    Feb 2004

Здравейте
    Искам да събера мнения за този модел на електролукс http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039373
    В магазина продавачите ми обясниха, че имал същите компресори каквито и либхерите, това така ли е

Благодаря

11. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от msv
    Може ли хладилник, който НЕ е за вграждане, да се вгради в шкаф? Примерно, ако е с по-плоски вратички, да се закачат за тях ПДЧ плоскости и съответно да се остави достатъчно място отзад за охлаждане. Имат ли някакви др. изисквания към тези за вграждане?
    Мотивът ми е, че моделите за вграждане са доста ограничени, а цената е по-висока.
    Принципно може. Но освен вентилацията трявба да се съобрази и това, че ако искаш да закачаш плоскости на вратите, то пантите не са пригодени за чак такова голямо натоварване. Разбира се и там има различни начини за отигравене на ситуацията, стига на човек да му се занимава. Значи принципно е възможно, дори доколкото знам при Либхерите можеш да вграждаш свободно стоящи уреди без проблем.
    Ето тук им е сайта на български, можеш да си изтеглиш каталозите им, също на български, и да разгледаш размери и т.н.

www.liebherr-cooling.bg

12. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от ji4ka
    Здравейте
    Искам да събера мнения за този модел на електролукс http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039373
    В магазина продавачите ми обясниха, че имал същите компресори каквито и либхерите, това така ли е

Благодаря
    Здравей, не знам дали имат същите компресори като Либхерите, но като го сравних с Либхера CUN 3033, който имат в Техномаркет на промоция е 100 пъти по-добре. На една и съща цена са, а Либхера има ноуфрост и 5 години гаранция. До колкото знам, като цяло качеството на Либхерите е по-добро от това на Електролукс.

13. Тук е от
    Feb 2004

да но нали е по-добре хладилника да е с 2 компресора ?
    а либхера е с един м/ду другото 5г е и на електролукса гаранцията

14.  

15. Тук е от
    Oct 2009

не напротив, не е по-добре хладилника да е с два компресора и точно за това на пазара уредите са масово с един компресор. наи-вече от енергийна гледна точка. това, че уреда е с два ти дава единствено възможност да изключиш фризера или хладилника, т.е. не зависят един от друг, но и например при тези с един компресор има възможност да изключиш хладилната част, а фризерната да си работа. единствено обратното не е възможно. Аз никога не бих си взела хладилник с два компресора! Но това си е лично мое виждане. Всеки може да си прецени колко пари може да отдели за ток и т.н. Да и двата имат 5 г. гаранция, но имай в предвид, че либхер имат завод в БГ, а това също е предимство пред електролукс!

16. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Хладилниците с два компресора не харчат повече ток!Помислете - при един и същ обем на хладилника и фризера, при условие, че температурата е една/независимо с колко компресора е хладилника/ откъде ще доъдат икономиите на ток? Когато хладилника е с 1 компресор той е по-мощен, съответно и работи по-дълго време.Когато е с 2 компресора те са по-малки ватове и работят по-малко. Така, че като разход на ел. енергия е едно и също, дали са с 1 или с 2 компресора.
    При хладилниците с два компресора предимствата са доста.А повечето фирми произвеждат хладилници с 1 компресор, защото е по-евтино производството им /тъй е - на фирмата е по-изгодно и по-евтино/, а за клиента не е така!

17. Тук е от
    Oct 2009

не си прав!!! Разбира се че харчат повече ток! Аз самата съм го засичала много пъти с ватметър. А и това, че са по-мощни не е точно така. Има някакви разлики но те са незначителни и зависят от различни модели и обеми. А също така и количеството на хладилен агент е малко по-различно. Аз поне малко хладилна техника съм учила и имам някаква представа от нещата. Това е глупаво да се каже, че на фирмите им е по-евтино да правят хладилниците с един компресор защо на тях да им е по-евтино? Те парите за втория компресор пак ще си ги взимат от клиента, не го слагат като бонус, нали така ? Значи ако на някой ще му е по-евтино хладилника да е с един компресор, това е клиента!!! Защото клиента винаги си плаща за всичко ! Сега всяка една сериозна фирма работи в насока екологично чисто производство и продукти. Имаш ли въобще и бегла идея, колко е консумирал един уред правен преди 8-10 години и колко консумира сега един нов уред ??? Май нямаш идея и си говориш малко на изуст! Сега всички големи фирми работят точно в насока енергийно спестяващи уред с класове А+ и А++ Можеш ли да ми кажеш, какъв процент от произвежданите уреди с клас А+ и А++ са с два компресора и какъв с един компресор??? Добре де ще ти помогна малко. Малко под 1% и то само А+. В клас А++ няма!!! Ами защо е така? Как мислиш? Хайде помисли, виждам, че обичаш да мислиш!

18. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Разбира се че с 2 компресора е по икономично...виждам че обичаш да мислиш и си учила хладилна техника- значи можеш да разбереш защо...помисли пак...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 155 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете с избор на хладилник
    От thc444 във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 20-03-15, 10:20
  2. СПЕШНО! Помогнете ми за избор на хладилник
    От fossil във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 13-08-11, 21:48
  3. Отговори: 1
    Последно: 19-01-11, 23:08
  4. Помогнете за избор на хладилник
    От elby във форум Хладилна техника
    Отговори: 6
    Последно: 12-11-09, 21:45
  5. Помогнете за избор на хладилник
    От gagauz във форум Хладилна техника
    Отговори: 12
    Последно: 28-07-07, 21:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе