Страница 90 от 154 ПърваПърва ... 40808889909192100140 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,336 до 1,350 от общо 2307
Like Tree324Одобрявам

Помогнете ми за избор на хладилник

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2017

Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

Вече няколко дни спя в една стая с хладилник с горна камера LIEBHERR CTP-2921 и проблеми с шума не съм имал. Малко дразни липсата на осветление в камерата. Нормално ли е хладилната врата да не се затваря при леко засилване? eMag го продаваха за 470 лв. преди няколко дни.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Доста дълбоко трябва да спиш, или може би имаш проблем със слуха. Моят Либхер го чувам в спалнята чак от кухнята нощем. Не е силен шумът, но нощем си го чувам.

4. Тук е от
    Oct 2017

Нормално спя и нямам проблеми със слуха. 39dB пише на етикета, аз затова и го взех. През повечето време не работи изобщо, а когато работи, шумът не дразни. 8 метра е стаята.

С кой модел на Либхер си? Колко dB е по книжка?

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Хладилникът е с долен фризер с две чекмеджета. Мисля, че модела е LIEBHERR CUP 2901, но може и да греша. Купуван е 2011г., като 2014г. ми го смениха гаранционно с чисто нов, заради пробив в изпарителя. Добре, че имах 55 месеца гаранция. Първата бройка не се чуваше. Втората бройка също има тих компресор, но има доста шумове (бълбукания, клокочения и подобни) от хладилния агент, които се чуват ясно, а те не вярвам да са включени в дадените децибели по книжка.
    Отделно, че ми се развали сънят последните 1-1.5г. от проблеми със здравето на близки хора и на моменти чувам всичко.
    Този пост е редактиран от VanDan; 02-04-18 в 13:48.

6. Banned
    Тук е от
    May 2017

Докторе,имаш много добър слух.
    И моят Либхер е с тих компресор,но звуци от зоопарка са налице.Причината е фреон и инженерни постижения в хладилната техника.

-------
    Извън темата!
    Преди малко бях в БГ-сервиз,да поръчам оригинални части за пералня с доставка 20 дни,но видях нещо,което ме шокира!
    Ще пиша малко по-късно в темата за готварски печки,даже направих и снимки.
    Дано да греша за това,което си мисля,че две марки фурни са с много проблеми!
    IMG_20180402_130834.jpg
    Това е само капаро,за крайна цена не искам да коментирам...!
    Този пост е редактиран от Viking72; 02-04-18 в 14:11.
    VanDan одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018

Колеги какво мислите за хладилната техника на siemens- Siemens KG 39NXI35,с какви компресори са? като надежност,качество на изработка?

8.  

9. Banned
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от bobi1 Виж публикацията
    Колеги какво мислите за хладилната техника на siemens- Siemens KG 39NXI35,с какви компресори са? като надежност,качество на изработка?
    Според мен няма какво да се чудиш.
    Компресори вече не са проблем.
    Сименс основно са за запад,всички за вграждане се правят в Германия.
    За свободно стоящи не знам!

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Здравейте,
    В близко време трябва да си поръчам свясен комбиниран хладилник с фризер, с максимална широчина 60 см. Спрял съм се на три различни модела:
    Либхер 1;
    Либхер 2;
    Мийле.
    Единият от двата либхера е за немския пазар и се продава с вграден радиомодул, другият е без и е за нашия пазар. И двата са немски. Интересува ме, дали има и други разлики? Притежава ли някой от вас такъв, за да сподели за шумовете? Мийлето е на същата цена, с малко по-лоши шумови характеристики на хартия, но ме интересува как се представя на практика, ако някой има подобен модел. Всякаква практическа информация би ми била полезна, особено за компресорите, които се ползват, за което предварително благодаря.

11. Banned
    Тук е от
    May 2017

Нямаш ли познат,който работи в Радиново,в завода? Нямат разлика в технологии на производство,независимо дали е Дойчлянд,Австрия или БГ.
    Нали знаеш,че Либхер произвежда хладилници за Miele.
    Само знам,че хладилниците с надпис Miele минават по-строг контрол и изпитания от Либхер-а.За компресори,ко'то ръководството е решило да поръча,слагат ги и на двете марки.

Miele е последният мохикан,който се предаде.
    След основните заводи в Германия и Австрия,имат в Чехия,Румъния,България и Китай.Ползват много външни фирми, които произвеждат части за тях.Контролът е много строг със специални изисквания към доставчици и монтаж.Засега удържат на качеството като компенсират с евтината работна ръка извън Германия и Австрия.
    Но незнам докога ще устискат?
    Да произвеждаш дадена част за тях трябва да си много добър и да се съобразяваш с изискванията на инженерите на Miele,иначе си вън от играта.
    Този пост е редактиран от Viking72; 21-04-18 в 02:46.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Не знаех, че Либхер произвеждат за Мийле. Но имам познати в Радиново и съм чувал какви трици поръчват за маймуните и откъде. Тукашно изделие към момента не е опция, след като ще е за лична употреба и за дълго време. Щеше ми се да узная нещо поне за шумовете от първа ръка.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

След проблемите с пробив във вградения изпарител на доста Либхера преди години, малко се съмнявам да има много нови потребители във форума, но може и да греша. Моят е български Либхер и друг модел, така че мнението ми няма да ти е от полза. Тих компресор и много и силни шумове от фреон. Нощем ме будят през стая. Това и от двете бройки - първият и гаранционната му замяна. Сега може да са други нещата.
    3200лв. - баси Миле-то. Додо доста си напред с финансовата част, браво. Но за мен напълно неоправдана сума, освен ако не са ти джобни.
    dodo_pv одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Има ли значение цената, като се сменят на 20 години и не ги мислиш въобще? Продават се и от по-старите модели, без нофрост във фризера. Те са още по-надеждни.

16. Member Аватара на eleena
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    Варна

20 г. беше преди 20 г. сега я изкарат гаранцията, я не.

17. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Погледни хладилниците на "правилното" напрежение.

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от eleena Виж публикацията
    20 г. беше преди 20 г. сега я изкарат гаранцията, я не.
    Ако е така, на пазара биха останали само Самсунг. Като цена за единица качество, никой не може да ги измести. Учудващо тихи са.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете с избор на хладилник
    От thc444 във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 20-03-15, 10:20
  2. СПЕШНО! Помогнете ми за избор на хладилник
    От fossil във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 13-08-11, 21:48
  3. Отговори: 1
    Последно: 19-01-11, 23:08
  4. Помогнете за избор на хладилник
    От elby във форум Хладилна техника
    Отговори: 6
    Последно: 12-11-09, 21:45
  5. Помогнете за избор на хладилник
    От gagauz във форум Хладилна техника
    Отговори: 12
    Последно: 28-07-07, 21:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе