Колега dimkaraganchev какво стана с хладилника
Колега dimkaraganchev какво стана с хладилника
За сега нищо. Не знам как се сменя този кабел. Иначе бих пробвал да го сменя. И аз си мисля, че е много вероятно точно той да прави проблем.
А има хора, които знаят и са учили за това!
Много е лесно смяната на кабела. Две капачки и четири винтчета.
Някъде може и да има, но по нашия край са кът.
- - - Обновено - - -
За кои капачки и винтчета става въпрос? Това е дисплеят:
CIMG3784.jpg
Него съм го вадил. Вътре е платката и се вижда някакъв кабел с букса.
Това е от вътрешната страна на врата в горната част:
CIMG3783.jpg
За тези винтчета ли става въпрос?
Свали тези две бели винтчета на вратата и пластмасата пада и ще видиш отгоре кабела. После сваляш капачките на шкафа на мястото на пантите и ще видиш 2 винтчета на горния панел.
Мерси за помощта. При първа възможност ще пробвам да си отстраня сам повредатата. В Карлово има един "майстор", който е към "Горене", но по-добре да не пипа нищо.
Така-а. Проблемите с хладилника ми се задълбочиха. Преди половин месец спря да поддържа зададената температура +5*С, като я дигна на +10*С. И тъй като гаранцията от 3 години беше изтекла, реших да действам. Разгледах по-добре хладилника отвътре и открих скрити винтчета. Развих ги и се оказа, че под пластмасовите кори има доста здрав лед. Докато чаках да се размрази, разглобих горната част на вратата, за да намеря кабела на дисплея. Изолирах го доста добре в мястото, където преминава през пантата. Оттогава проблеми няма. Дисплеят си работи и зададената температура +5*С се поддържа.
Мерси за помощта.
Здравейте, не знам къде да си задам въпроса и за това пиша тука(за което ако съм сгрешил се извинявам но все пак се надявам на помощ),та въпроса ми е следния ще има ли проблем ако си сложа хладилника в килера който е много тесен около 110см на 170см дали няма да загрява или да има някакъв друг проблем?Благодаря предварително.
Ще има проблем ако няма вентилация или въздухообмен.
Има само един отдушник дали ще е достатъчен?
Трабва да може да се осъществи извеждане на топлината от кондензатора на хладилника,за тази цел трябва да има някакъв въздухообмен.В противен случай ще претовариш компресора и той ще изтори.