Здравейте, миналата година в края на Ноември месец си закупих въпросния хладилник. Всичко си работи нормално, НО кой да предположи, че "услужливите" служители на Samsung не са помислили за клиентите си в Абсурдистан. Хладилника беше доставен с воден филтър на марката: Aqua-Pure Plus, модел: DA29-00003F. След неговата експлоатация (6 месеца), дойде време да си сменя въпросния филтър с друг, !!!!ИЗНЕНАДА!!!! Беше ми обяснено от Samsung, че тези филтри не се произвеждат вече и няма от къде да си закупя такъв. След което аз започнах да търся по чуждестранните сайтовете. Намерих същия модел, но са на доста високи цени (100+/бр.). Аз си закупих филтър, който е подобен на този, който дойде с хладилника, но той не пречиства водата. След като го монтирах и пуснах вода през диспенсъра, той дори не е мокър.
Въпросите ми са следните:
1. Някой знае ли как функционира системата за пречистване на вода (като махна филтъра, пак преминава вода през диспенсъра)? Няма клапа която се отваря, като се сложи филтъра, за да премине вода през него!
2. ПРЕДЛОЖЕТЕ МИ ОТ КЪДЕ ДА СИ ЗАКУПЯ ВОДЕН ФИЛТЪР ЗА ТОЗИ МОДЕЛ ХЛАДИЛНИК, КОЙТО ПОЛЗВАМ АЗ?
3. АКО ИМА ДРУГИ ХОРА КОИТО СА СИ ЗАКУПИЛИ СЪЩИЯ МОДЕЛ ХЛАДИЛНИК, ДА СПОДЕЛЯТ ОТ КЪДЕ СИ КУПУВАТ ВОДНИ ФИЛТРИ И НА КАКВИ ЦЕНИ?
4. АКО НЯКОЙ ПОЗНАВА ХЛАДИЛЕН ТЕХНИК, КОЙТО РАБОТИ С ХЛАДИЛНИЦИ Side by Side, ДА МИ ДАДЕ НЕГОВИЯ НОМЕР.