Страница 10 от 15 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 219

Каравани

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Каравани

Добре си го измислил вече
    За монтажа и свързавнето на акумулаторите отидах при познат авто електричар и за никакви пари ги направи нещата перфектно. Включително и с маркучета за отвеждане на газовете от акумулаторите при зареждане извън караваната. Можеш да си вземеш и инвертор 12VDC/230VAC - има с мощности от 140 до 300W. Това в случаите когато искаш да имаш 230VAC от акумулатора без да работи генератора - полезно е.

2 КW генератор е предостатъчен като мощност. Остава и да не е особено шумен и да не ви дразни докато работи.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2010

Здравейте караванаджии!Радвам се, че вече съм един от вас. Юли 2009г си купих каравана марка Елдис - английска 4 местна.Имах възможност да я ползвам само няколко пъти.Благодаря ви за съветите.

4. Тук е от
    Mar 2010

здравеи колега оgi123 щте ми бьде интересно да пуснеш някоя снимка на твоята каравана,ако имаш разбира се.и разкажи как беше изживяването на кампинг...

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Харесва ли ви предложението лятото да си спретнем нещо съвместно?
    Аз съм доволен от почивката ми миналото лято до Албена и това лято пак ще съм там, поне за 1 месец. Така че който е навит - да си определим примерно август като най-отпускарският месец и да се съберем там - кой за колкото дни или седмици може. Заедно ще сме си от полза не само за компания, а и за всякаква взаимопомощ ако се наложи. Мястото е на плажа и бих казал че е просто перфектно.

Ето разказа ми за миналото лято: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg368581

6. Тук е от
    Mar 2010

ок.аз сьм сьгласен,колкото повече се сьберем по весело но има още много време вече не вярвам че ще има лято

7. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте приемате ли колеги с кемпери и аз съм фен на дивото къмпингуване и мога да помогна с информация на някой ако се интересува от кемпери.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от stanislavhdj
    Здравейте приемате ли колеги с кемпери и аз съм фен на дивото къмпингуване и мога да помогна с информация на някой ако се интересува от кемпери.
    Разбира се, колкото сме повече единомишлениците - толкова по добре!

Цитат Първоначално публикувано от vasilev
    ок.аз сьм сьгласен,колкото повече се сьберем по весело но има още много време вече не вярвам че ще има лято
    Ще дойде, къде ще иде. Ще видиш като стане 35C как няма да ти се вярва че някога си е имало зима

Хайде, нищо не казвате за идеята ми!

10. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от stanislavhdj
    Здравей, колега! Радвам се че се увеличаваме. Лятото идва, къмпингуването ни чака!
    Трябва да се организираме и да направим събор на каравани и кемпери,подобен на мотосъбора до Търново-Соколовски манастир.Има огромна поляна, дебели сенки и голяма река.
    Идеята на Румен е супер, предлагам да я реализираме и по рано.

[mod edit: roumen68] @ogi123, направих малко корекции в поста ти и обединих 3 поредни твои поста в 1. По е прегледно така.

11. Тук е от
    Jun 2008

Много добри идеи, браво!!! И за летуването, и за събор на караванаджиите! Аз си мисля, обаче, че за да участват оптимален брой участници, всички да са доволни, и да няма разочаровани, трябва да има някакъв предварителен регламент! Например:
    1. Кога (за летуването юли или август, от коя до коя дата; за събора - моето виждане е един през май и един през октомври, дните да са съботи и недели)?
    2. Къде (ясно, че съборите трябва да бъдат на различни места всеки път, но на такива места, че да е удобно за всеки участник, т.е. не един да трябва да измине 300 км, а друг - 30 и т.н., като би трябвало да си направим един списък с такива места - миналата година май започнахме нещо такова - и дори за всеки отделен случай да гласуваме; летуването през 2010 г. аз например възнамерявам да го направя на място с тези координати 42о 58' 44,90" N 27o 53' 32,00" E - мястото е между Камчия и Шкорпиловци, може да се види в Google Earth, достъпно е за всеки, и няма или почти няма хора, което за мен е най-важно за една почивка, защото ако всеки ден през "личното ми пространство" преминават стотици хора и автомобили - не, мерси!)?
    3. Как (всеки един от нас си има свои предпочитания и разбирания, които ако се сблъскат, не ми се мисли какво може да стане, т.е. тръгвайки за такова място, трябва да знаем какво може и какво не - това също може да стане с гласуване; например за мен са недопустими чалгаджийски изцепки в пряк и преносен смисъл, врящи се навсякъде невъзпитани домашни любимци и деца, и крещящи по тях майки, защото все пак отиваме на почивка, нали)?
    4. Кой (естествено ние с караваните и кемперите, но мисля, че не трябва да затваряме кръга до тук - ние сме имали възможността да си ги купим, но знайте, че има страшно много хора, които имат огромно желание да притежават каравана или кемпер, но не могат да си го позволят, така, че би трябвало те също да са добре дошли, макар с палатка или шатра)?

Като така, предлагам, ако разбира се се възприеме, всеки от нас да изложи своите виждания в горният смисъл, Румен като модератор да обобщи мненията, ако искате да гласуваме, и ще имаме нещо като календар, постоянно стоящ във форума, и всеки който се интересува ще може да научи кога, къде, как и кой!

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Покрай Великден другият уикенд се събират 4 почивни дни накуп. Ще е грехота да не си използваме караваните за разходка с поне 2 нощувки.
    Затова ако има навити - дайте да измислим мястото и да си направим едно хубаво събиране!
    Хубаво е до мястото пътят да е равен, ако е черен - да не е с дълбоки коловози. Край езеро, река, язовир, или друга интересна местност, с питейна вода наблизо и да не е проблем да се ходи с туби да се пълни вода.
    Аз се сещам за една приказна местност до Рибарица, до реката, до мемориала на Бенковски. Но с каравана не съм ходил и май пътят не беше особено добър.
    Давайте предложения и да го измислим! С кемпер, с каравана, с палатка или със спален чувал - няма значение с какво и как, само желание да има за хубав пролетен уикенд сред природата!
    Ако има мераклии без палатка - мога да услужа с моята - 6 местна е, не ми е проблем да я нося.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

...Така си и мислех - приказки може много да се приказват, но стигне ли се до конкретна инициатива - няма никой.
    Поне някой да беше се престрашил да направи коментар за предложението и да каже защо не му харесва...

14.  

15. Тук е от
    Dec 2008

Мераклий има аз като пекне слънце винаги излизам на някаде но сега имаме бебе на 1 садмица и кемпера ще е на трупчета поне до спедата на лятото.

16. Тук е от
    Jun 2008

Румене, не се сърди, но явно още е рано за караваните, камо ли за палатките! Плюс това по Великден времето, според прогнозата, май няма да е много добро. Аз затова писах по-горе,че според мен трябва да се излиза в периода май-октомври. Вярно е, че си имаме отопление и какви ли не екстри, но представи си, че цял ден вали, ти си се сврял в караваната или най-много се "шириш" във форселта, и гледаш "мокрежите" навън, и те е яд, че си губиш времето. От друга страна нали всеки от нас си прави излизанията с караваната заради себе си, т.е. ти ако си решил да излизаш, не си зависим от другите. Хубаво би било само, който реши да прави някакво излизане, да пише предварително тук, и ако и друг реши да се присъедини - добре дошъл! А иначе и аз с нетърпение очаквам хубаво време (сухо и топло), че като закача "къщичката" ... Жена ми цяла зима ми говори за биваците ни в Родопите ... - http://picasaweb.google.bg/hristovarchev1/UNjZkE02#

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от varchev
    Румене, не се сърди, но явно още е рано за караваните, камо ли за палатките! Плюс това по Великден времето, според прогнозата, май няма да е много добро.
    Да, Варчев - времето е още студено. Като пуснах идеята беше над 20 градуса през деня, а късно вечер беше 10-15C. То тази година това време пощуря. До онзи ден - сняг, а само след 4-5 седмици би трябвало да става за плаж по обяд.
    За палатка при 5С през нощта наистина не става. В моята каравана газовото отопление е добро, но то има смисъл само ако дните са с наистина хубаво време и само вечер да се пусне.
    Иначе в дъжд, на черен път - или трактор или БТР ще трябва да ме изкара оттам. Лека кола с тежка каравана - само сух и равен път e за мен.

P.S. Ами пусни една тема за ходенията ти из Родопите, дай идея за подходящи места. Гледам че и гума си сменял даже на караваната. Моите съболезнования, не ми се ще да ми се случи и на мен.

@stanislavhdj, честито, да ви е живо и здраво!
    Но в такъв случай прогнозата ти за излизане с кемпера това лято ми се струва твърде оптимистична. Кажи след 2-3 лета и ще звучи по вероятно

18. Тук е от
    Jun 2008

Хей, какво става тука бе, вече цял месец никой не пише?! Подготвихте ли караваните? Искам да дам анонс, че на 22-24 май, при добро време, ще развърна моята каравана в долината на река Боровица, до кемера под село Ненково, тук има снимки -
    ( http://picasaweb.google.bg/hristovarchev1/UNjZkE02# ). За три дена в района могат да се обходят доста забележителности: пещерата-тракийско светилище Вулвата (Утробата), тракийските крепости Патмос и Женда, скалите при Дъждовница, яз.Кърджали, връх Бездивен и селата-крепости около него, с.Безводно с вр.Чиляка и Саръкая. За по мързеливите - риболов на р.Боровица и яз.Кърджали, събиране на полускъпоценни камъчета, или просто мързелуване и плажуване на бивака, което при късмет, включва наблюдение на черни щъркели, които гнездят там. Желаещите да заповядат! Както е видно от снимките - място има за всички!
    При желание за подробности връзката с мен е varchev@mail.bg и 0887229514.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 15 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. как са регистрират каравани от холандия до 500кг
    От mcwarnaly във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 4
    Последно: 19-08-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе