Страница 11 от 15 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 219

Каравани

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Каравани

Varchev, пожелавам ти да си изкараш чудесно по този интересен маршрут!
    Онзи ден ме извикаха в полицията, за да ми покажат снимка че още в началото на март съм бил заснет с 35 км/ч над ограничението. Скоро ще излезе и наказанието, което е 1 месец без книжка + някаква глоба. Още ми е трудно да преглътна идеята цял месец без кола! Очертава се караваната да я ползвам от юли нататък. И без това имам поръчани някои неща за нея, та като пристигнат - ще я карам на майстор да се заеме с монтирането им.
    През юни ме чака и минаване на технически преглед на караваната. Някой правил ли го е до сега?

2.  

3. Тук е от
    Jun 2008

Румене, съжалявам за наказанието ти, ама ти антирадар нямаш ли?! Той спасява от такива ситуации, макар и не на 100%. А иначе моето пътуване може да се отложи, тъй като прогнозата точно за трите почивни дни е отчайваща - облаци, валежи, гръмотевици, та ако е така времето - пътуването ще е през юни, и тогава пак ще пусна съобщение - може пък някой да се навие, тъй като за сега никой не се обади. Аз също съм на преглед тази година на караваната, но си мисля, че вместо нея, ще закарам на преглед само талона й, пък и какво толкова да й гледат на караваната, освен гумите и спирачката?!

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от varchev
    Румене, съжалявам за наказанието ти, ама ти антирадар нямаш ли?! Той спасява от такива ситуации, макар и не на 100%.
    Абе имам си антирадар и ме е спасявал от години. Но доколкото разбрах - снимането е било от някаква кола, която се мести на различни точки. Може и да е била необозначена. Погледнал съм - няма катаджии и съм помислил че антирадара пак дава фалшива тревога.
    Ако става само с талон - супер, ще видим
    Аз за Юни ще съм пас, ще си ползвам колелото

5. Тук е от
    Jun 2010

Добро утро приятели , наскоро си купих каравана на старо, постегнах я и мисля да взема отпуска и да паля нанякъде. Обаче да питам откъде мога да си взема препарат за тоалетната и още някаква втора тоалетничка, че да не става опашка? Гледах в МЕТРО някакви тоалетнички ама нещо ми се видяха много смотани

6. Тук е от
    Jun 2008

Честита караванка, и добре дошъл във форума!
    Само ти се чудя - защо и втора тоалетна, че колко човека ще я ползват?! От друга страна не забравяй, че тоалетните трябва регулярно да се и изхвърлят, и ако си спретнал бивака на място, където няма голяма стационарна тоалетна, ще трябва да копаеш яма, като при две тоалетни вероятно и ямата трябва да е по-голяма и дълбока. От практиката - една химическа тоалетна Thetford се пълни за два-три дни от четирима души(семейство с две деца), а от двама - може да издържи и седмица.
    А иначе ето ти малко списъче с магазини за оборудване:

Доставки по каталог на каталожна цена www.Movera.com ,
    0888566111 Ал.Савов
    www.Savich.net

http://www.reimo.com/
    За контакти:
    запитване по mail: info@dimbo.bg
    0896777746
    София - 1618
    Овча Купел
    ул.Боряна 32

Магазин за оборудване и аксесоари каравани,кемпери.къмпинг.
    София ул.обиколна 4 зад Практикер в Дружба тел.024830331,0898601208,0888705267.
    www.movera.com
    Който иска мога да му изпратя каталог по пощатата от цените на каталога и интернет сайта взимам 10% за доставката,доставям нещата за около 10-14 дни

Дилър на www.reimo.com
    Антони Димитров
    Дилър на www.reimo.com
    Bulavto GmbH
    Exclusive Dealer of Rimor for Bulgaria
    Exclusive Dealer of Carthago for Bulgaria
    Exclusive Dealer of Wingamm for Bulgaria
    Service partner of Thetford for Bulgaria
    Service partner of Dometic for Bulgaria
    Service Partner of Truma for Bulgaria
    Campers and Caravans Department
    Околовръстен път 757
    tel.: +35928100200
    fax: +35928100201
    email: a_dimitrov@bulauto.com
    web: www.rimor-bg.com
    web: www.bulauto.com

7. Тук е от
    Jun 2010

varchev Благодаря за инфото Трябва ми втора тоалетничка понеже съм с две деца и аз и жената ставаме много за една тоалетна. Разтърсих се из нета и намерих
    портативни химически тоалетнички на Тhetford - покрай 120-130кинта. Днес си взех една такава , много са добри и здрави. Ето тук ги намерих , близо са до Централна Гара.
    http://mobi-wc.com

8.  

9. Тук е от
    Jun 2008

И моята е такава, но сякаш е малко по-голяма. Взех я преди две години и струваше 250 лева в комплекта имаше и две тубички препарати. Абе няма значение - със здраве да се ползва!

10. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте приятели.От няколко години карам кайт сърф на различни места по морето,но съм отсядал там за една или две нощувки на палатка.Сега искам към тези преживявания да приобща и семейството ми.Освен жена ми имам и две дъщери,които са малко претинциозни към условията на палатка.За това реших да си купя каравана,но ще ви бъда благодарен,ако ме посъветвате каква да бъде тя,като размери,обурудване и всичко за което се сетите.По всяка вероятност няма да стане за това лято,но ще имам финансова готовност за октомври-ноември.Сумата,която мога да отделя е между 6000 и 8000 евро.Разбрах,че има значение автомобила за теглене,като моят е Субару аутбаг 245 к.с.Незнам това,което ви давам,дали е достатъчно като информация,но ще съм доволен на всеки ваш съвет.Благодаря ви предварително.
    Между другото,ако мога да попитам roumen68 от къде е закупил генератора и лесен ли е за експлотация.
    Бъдете здрави и се забавлявайте.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Здравей aikizk и добре дошъл тук!

Първо за генератора. Купих го през 2008-ма от магазина на Хонда във Варна, ето го в техният сайт: http://www.honda-varna.com/pe/generators01.html
    Модела е EU20i. Само че тогава цената му беше и по ниска, беше и в промоция и го взех за 1700 лв. Сега гледам искат 2190 лв!
    Подръжката му е песен. В книжката му си има график на часове кое кога сменяш. Досега съм сменял само маслото 3-4 пъти и веднъж чистих въздушния филтър, което е фасулска работа.
    Отлична машинка е, много икономична, защото е инверторен тип. Тоест оборотите автоматично се нагласят според електрическия товар на включените консуматори. А тока който изкарва се твърди, че е по прецизен от битовия ток у дома! С което нямаш никакви грижи да включваш каквато и да е капризна и финна електроника към него. Само 20 кг е и е удобен за носене.

За караваната е сложен въпрос някой друг да ти дава съвет, защото е най вече въпрос на вкус и на теб самият да ти харесва.
    Ти си харесай нещо си, давай тук снимки и параметри и ще ти казваме мнения.
    За 8000 евро можеш да вземеш доста прилично нещо, а за 10-11 хиляди - чисто нова каравана. Препоръчвам ти да си я вземеш от Германия или Холандия, ако е втора ръка. Тук съм писал подробно как купих моята.

12. Тук е от
    Dec 2008

Аз с такива наличности бих си купил кемпер. Но зависи колко шаваш насам-натам.Ако е само за един по-дълъг престой на морето - по-добре каравана. А да ти кажа какво има в мойта и мисля,че това е предостатъчно - химическа тоалетна и баня, бойлер/че/ под едното легло,което работи и на ток и на газ, отопление /специално при мене е "термотроник" - задава се на един панел температурата ,която искаш да се поддържа и газовото котле,което е в багажното отделение си се пали и гаси само,поддържайки желаната температура чрез радиаторите под леглата/, хладилник на газ-220В-12В, печка,котлони. Допълнетелните ми екстри са абсорбатор над печката и стойката за антена,която се издига от тавана,което хич не е задължително. Иначе има и каравани с климатик и сателит,а с парите които мислиш да заделиш можеш да ги имаш. Но в караваната рядко става толкова горещо като се отворят прозорците на 3 страни /задължително да има мрежи/. По съществен проблем е ,че сте 4 човека,което предполага доста голяма каравана. Силите на колата са добри, но по принцип се иска теглещото средство да е с по-голяма маса. Най-сигурното возило е двукратно над теглото на караваната, но нормалното изискване е караваната да не е повече от 80% от теглото на дърпащия автомобил. Така че виж си в талона теглото на Субаруто и като гледаш теглото на караваните ще знаеш до какво можеш да се разпростреш. Както и на колите пише 2 тегла - на самата каравана и на караваната с оборудването,което е реалното дето ще теглиш. Ама както казва Румен68 - спри се на нещо,па го постни тука да го видим. Но като го харесаш внимателно подуши цялата каравана. Малко мухъл и не можеш да се оправиш.

13. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от aikizk
    От няколко години карам кайт сърф на различни места по морето,
    Да спомена,че в момента пиша от плажа на "Корал" където има кейт-зона и училище

14.  

15. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте приятели.Благодаря ви за съветите.Понеже съм от Пловдив имам идея да пообиколя автосалоните в града и в София,които предлагат каравани.Заедно с жена ми ще влезнем в няколко,за да видим кой размер и разположение,ще ни пасне.Когато имаме визия за това,ще ви попитам за по-конкретни неща.Със сигурност,ще си купя от Германия или Холандия,защото смятам,че там търговците са по-коректни.Може даже да се възползвам от предложението на roumen68 за неговия продавач.Що се касае до тежеста на Субару 3.0 то тя е 1600кг.Както ме съветвате,това значи че караваната с пълното обурудване не трябва да надвишава 1200-1300кг.
    До bekich:Какво е положението на "Корал"?Там бях преди три години,но чувам разни неща за на някакъв огромен строеж.
    Бъдете здрави.

16. Тук е от
    Dec 2008

Корал е взет под аренда за 5 години от Наско от Кайт-училището и функционира като къмпинг. И ще остане такъв още поне 3 години. Всичко за Корал следя в моя сайт www.bekich.net , включително за временното спиране на разрешението за строеж на испанците и мегапроекта им за 2500 апартамента. Има и тема във форума на camping.bg

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Не знам дали някой друг е стигал чак до там, но аз не стига че изпрах завесите на караваната, но и изпрах и тапицерията. И не някакво си леко забърсване, а пълно пране във вана с прах, омекотители и т.н.
    Сега се надявам за 2 дни на слънце да изсъхне.

[img width=800 height=600]http://media.snimka.bg/6870/019995002-big.jpg[/img]

18. Тук е от
    Jun 2008

Хей, караванаджии, живи ли сте бе?! Това, че караваните са на трупчета за през зимата, не значи, че трябва да си мълчим! Ами кажете нещо за плановете за следващата пролет и лято! Само не ми казвайте, че не мислите чак до там, и живеете ден за ден!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 15 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. как са регистрират каравани от холандия до 500кг
    От mcwarnaly във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 4
    Последно: 19-08-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе