Страница 9 от 15 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 219

Каравани

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Каравани

Ами послушай ме и в началото си вземи не особено скъпа употребявана да видиш как е. Може да прецениш, че ти е по на сърце хотелска стая с джакузи, или половинката ти да изпитва страх от спане в каравана при диво къмпиране и след първата проба - да не ще да чуе повече за каравана

Ако ти харесва и всичко е ОК - започваш да инвестираш в качествено оборудване, което ще го ползваш и със следващата, новата каравана. Тази я продаваш след време и това е.

После докато свикнеш с размерите и с маневрите - все някъде ще пообелиш караваната. Аз например все забравям колко е висока и често забърсвам клони на дърветата. Така счупих предпазните капаци на 2 тръби от аспирацията, които излизат на покрива. А при една маневра свалих кората на едно наклонено дърво (не очаквах караваната да стига до него). То пък изцяло ми свали едната горна странична габаритна светлина и я направи на сол, та сега си карам без нея. Няма и откъде да намеря такава. Така че е добре да се научиш на стара каравана с размерите, височината и маневрите.

Относно генератор - ще ти трябва само ако си мераклия за диво къмпиране. Иначе и в най скапаният БГ къмпинг ти пускат ток и генератора става излишен. При диво къмпиране обаче е просто незаменим, без него нищо не става.

Аз съм абонат на ITV и си имам фиксирана антена на терасата. Идеята ми е за втора антена, която ще бъде отново на терасата, моторизирана и при отиване на почивка - взимам нея със себе си. За да не е лесна за кражба - мисля за някаква по дълга и не особено тънка PVC тръба, здраво закрепена за задната част на караваната, за багажника за велосипеди и изправена. Антената - монтирана в горната и част, така че да е над покрива на караваната. Имам 2 карти на ITV тъй като плащам за 2 ТВ - взимам едната за приемника в караваната.

Там където ходя кражби не стават. Може би защото има предимно чужденци. Или защото караваната с целият лагер се виждат добре от плажа и това спира желаещите да чопнат нещо. Все пак наоколо има и други палатки и каравани и непознат около нечия каравана или палатка ще вдигне алармата на съседите. Вечер ценните неща се прибират, а през цялата нощ осветавям.

За климатика - имам си го, добър е, но рядко го ползвам. Само в някоя неприлична жега го пускам за известно време. Като го пусна и съответно генератора започва да вие на високи обороти за да го захранва. На мен ми става жал, че бензина ще свърши по бързо така и скоро го изключвам. А при работещ генератор навън е абсурд да спиш. Твърде ценна вещ е за да го оставяш без надзор.
    Ако си на къмпинг в чужбина - там тока или е доста ограничен като ампери за да захранва климатика, или трябва да си доплащаш за по висок ампераж, или ти засичат ел потребленитето и си плащаш за всеки KWh.
    Там където ходя е ветровито. Достатъчно е да отворя двата големи странични прозореца, при спуснати комарници, за да става добро течение. После - вътре си имам и голям настолен вентилатор. Него го ползвах много по често от климатика, защото няма нужда от генератора да работи навън - захранвам го чрез инвертора от акумулаторите. И да знаеш как хубаво се спи така - отблизо, насочен към теб, даже и на слаба степен да е пуснат.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

Хм, за вентилатор не се бях сещал То дето има една приказка човек се учи докато е жив. Имам още 2 месеца за да реша какво да си закупя. А и пролетта мисля че имаше изложение за Яхти и лодки, там ще са и каравандилърите .Ще ги видя и тях какви оферти ще дадат. Може да изпадне нещо.. симпатична каравана имаш харесва ми... Иначе аз несъ казвал ,че отричам дивото къмпиране - напротив, хесвам го .

4. Тук е от
    Feb 2010

онзи ден и аз си купих 1 бр.каравана

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от дидон
    онзи ден и аз си купих 1 бр.каравана
    Само 1 брой?
    Честито и добре дошъл и във форума, и в клуба.
    Остава да напишеш подробности, да сложиш снимки, да поразкажеш.

6. Тук е от
    Nov 2008

Ехее, браво, членовете се увеличават

7. Тук е от
    Mar 2010

здравейте ,днес случайно открих този форум и много ми допадна . тези дни и аз ще си купувам каравана за пьрви път и се спрях на ефтин вариант като четох вашите съвети за което ви благодаряhttp://karavani.cars.bg/k62. спрях се на този модел какво щте кажете ? цената е 3600 лв не както е обявена

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vasilev
    здравейте ,днес случайно открих този форум и много ми допадна . тези дни и аз ще си купувам каравана за пьрви път и се спрях на ефтин вариант като четох вашите съвети за което ви благодаряhttp://karavani.cars.bg/k62. спрях се на този модел какво щте кажете ? цената е 3600 лв не както е обявена
    Здравей @vasilev,
    Цената наистина е сравнително ниска. Но и караваната е от малките - за 2-ма човека. Това може би ще води до ползване само за спане и готвене, а в останалото време да търсите простор навън. То и без това на почивка човек е повечето време навън, но все пак случва се и лошо време, дъжд и тогава си в караваната. Можеш да разшириш обитаемата площ с форселт или с голяма палатка като мен.
    От друга страна малка каравана ще се тегли по лесно. Зависи и каква е колата.
    Като цяло важното е на теб да ти хасева как е - и отвътре и отвън. Ти ще я ползваш. Виж нивото на оборудавнето как е, дали те устройва или е твърде спартанско за вкуса - твоят и на половинката ти.
    Има ли бойлер електрически, баня с възможност за къпане, кое работи и кое евентуално - не, има ли видими следи от износване. Не забравяй, че би си взел каравана за да ти доставя удоволствие, а не да си вършиш работа с нея. Затова трябва да те грабне като цяло и почти да няма дразнещи за теб неща.
    Огледай я много добре и си представи че си на почивка с нея примерно за 3 седмици....

P.S. Караваната е от 92-ра. Веорятно пластмасите по нея ще се чупят лесно от стареене. Обърни внимание на това като я оглеждаш - счупени, лепени неща.
    По старите каравани вътре са тъмни като цяло, тъмна дървесина. По новите са по в по-светли тонове. Ако можеш - огледай и други за сравнение.

10. Тук е от
    Jun 2008

vasilev, добре дошъл!
    Ако ти е по сърце караванката - купувай - то е като любов от пръв поглед! Лично аз не деля караваните на скъпи и евтини, малки и големи, с екстри и без, важното е да ти е по сърце! Моята като я видяхме с жената, си казахме "Е това е нашата каравана!", въпреки, че до нея бяха подредени и по-големи, и по-луксозни, и по-скъпи, и по-евтини ............ Е, все пак огледай я - ако е много ползвана вътре сигурно мирише на тютюн, манджи и други такива, но като я гледам тази - сигурно мирише на материалите , от които е направена - най-сигурният признак за запазеност! Задължително провери пода - той е от технически шперплат, и ако е влизал някой по-тежичък, може някъде да е пропаднал - всичко друго можеш да подмениш, но представи си как се подменя под на каравана! Да не те притеснява, ако нещо няма или не работи - след като я купиш започва оборудването, даже всичко да си има, все има какво още да докупиш! Виж и по-горе писанията ни за регистрирането, нужната категория (въпреки, че е малка, предполагам, че максималното й тегло е над 750 кг), и т.н.
    Айде успех и приятно теглене!

11. Тук е от
    Mar 2010

здравейте колеги.благодаря за съветите които сте ми дали.имах възмойност по обзтоино да разгледам караваната на място и да направя няколко снимки.ползвана е само веднъж,вси4ко работи тоалетната мивката и котлоните не са ползвани.има тента и палатка също нови.надявам се до два дена да е в двора ми са да изпитам и аз това чувство за което говорите когато сте на път с каравана.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Тук е от
    Mar 2010

имам ощте няколко но нещто немога да ги пусна

13. Тук е от
    Mar 2010

това е

14.  

15. Тук е от
    Mar 2010

аз и жена ми сме навити ,но пак изкам да чуя от вас едно коментарче за последно... благодаря предварително

16. Тук е от
    Jun 2008

Браво! Ми тя е като нова бе! Какво се чудиш - взимай я! Завиждам ти за стойката за велосипеди - щото аз нямам такава и возя колелото вътре, и все се чудя как да го закрепявам!

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Важното е, че двамата с жена ти сте се навили за тази каравана - всичко останало е без значение. Щом казваш и че всичко си работи и изглежда запазена - значи ще я вземете с мерак.
    На мен ми се струва малка, но просто съм свикнал вече с по-голяма. Ето че и Варчев е доволен от неговата, която също не е голяма. Това да не е голяма си има и ред предимстава, както писах по нагоре. А вие щом за първи път ще ползвате каравана - тепърва с нея ще си изграждате навиците за почивка с каравана и за вас ще е съвсем ОК като размери. Като се научите от 2-3 излизания с нея кой багаж къде, как и колко е най-добре да бъде - нещата заспиват.
    Може би трябва да помислиш за акумулатори, зарядно за тях, генератор. Ако ще почивате на диво, а не по къмпинги. Всъщност на какви места смятате да ходите с нея?

18. Тук е от
    Mar 2010

здравеи.аз сам от каварна и не смятам да се отдалечавам от града.наи вече на крапец за риба до шабла и около нашия град,засега,а по нататьк ще видим.обещали са ми едно агрегатче 2 кв смятам че ше ми стигне за начало,а акумолатор щте си купя от румьния там са ефтини 100 а е около 170 лв

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 15 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. как са регистрират каравани от холандия до 500кг
    От mcwarnaly във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 4
    Последно: 19-08-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе