Страница 5 от 15 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 219

Каравани

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2009

Re:Каравани

Много благодаря на Румен както и на Варчев за много доброто обяснение да така е първо трябва да знаеш какво и защо ти трябва....Чудех се да ли да ви спестя историята която имах под моста на горубляне /точно със съседите на братя Галови/.Спазарих се с г-н.Свилен Атанасов ето за тази хубавица;http://picbg.net/u/25403/16569/339379.jpg говорихме в събота за вторник да минем през кат София и пак със триста зора се сменям да работя цял ден в неделя и понеделник за да ми поеме ортака вторник смяната за да съм спокоен ,че ще успея за един ден и пак познатата история Звъннах на въпросният господин в неделя вечерта за да се уверя,че всичко е ток и жица и пак ГРЕДА,:"СЪЖАЛЯВАМ НО СНОЩИ ЕДИН МИ БРОИ ПАРИТЕ НА КАМАРА И МУ Я ДАДОХ"побеснях бях решил тотално да се откажа и след работа намерих те това в мобилето;http://picbg.net/u/25403/16569/339380.jpg както се вижда от снимката старата ми майка изнася тоалетната демек вече беше на село при нея каравата.Как процедирах спазарих се по телефона/без да я видя на живо/изпратих пари на майка ми,както и мой приятел с кола/с теглич/на който имам супер доверие,веднага се озоваха в гр.Търговище/от където беше обявата/платиха и минаха през КАТ Търговище караваната/без дая видя/и след това получих тия снимки
    http://picbg.net/u/25403/16569/339381.jpg
    http://picbg.net/u/25403/16569/339382.jpg
    http://picbg.net/u/25403/16569/339383.jpg
    има и други но тия стигат.Знаех си ,че късмета не е бил мой след двете случки и за тва се доверих на майками и моят човек.Хареса ми леко по различният външен цвят,както и вътрешният интериор/по снимки/.Сега вече спя спокойно и викам като този емотикон:браво на мама.....Леко се притеснявам дали ще я дърпа БМВ-то но моят човек я дърпал с Мерцедес 124,250 дизел 90кс.мисля ,че и аз ще дръпна 115кс.Варчев,това притеснението за категотиите го нямам притежавам B+E,C+E,D+E,работил съм като шофьор на камион с ремарке и полуремарке,карам маршрутка в София от години......Вече имам нов проблем:Кога ще дойде другото лято да си взема отпуската,да си натоваря семейството и да се озова след уговорка с бат Румен на посоченото от него място между Кранево и Албена .Мисля си друго,човек щом се захване с това трябва да си има обурудване като малка кирко брадва,малка права лопатка и около четери пет салкъмови дъски 12/3/120-150см.ако се закъса в пясък или ако се направи войнишка тоалетна .И сега един въпрос:газовите бутилки с тия странни кранове,зареждат ли се без проблем?Или да си правя прехода за стандартна българска със редуцил винтил?

П.П. ИМАМ МНОГО ДА ЧЕРПЯ......

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

По повод "поръчваш го по каталог и след седмица ти го доставят с 10% оскъпяване от каталожната цена" на Varchev, мога да кажа ,че доколкото знам вече не е така дори в магазинчето до Практикер. За Савич /wуw.savich.net /на Красно село съм сигурен,защото си взeх няколко нища този година с поръчка от каталога www.movera.com на посочената там цена,без допълнително оскъпяване.
    За газовите бутилки темата е обширна и макар , че може би не е редно /но няма забрана в правилата на този форум/ препоръчвам да се погледне форума на кемперджийте http://www.wzemi.com/kemper-club/for...opic.php?t=282 - 3 страници съобщения за места за пълнене из цялата страна.

4. Тук е от
    Jun 2008

За резервните части и акцесоарите вижте и тук - karavani.com.
    За газовите бутилки - аз например имам три - малка полска 3л. , средна българска 5л. и голяма немска 10 л. специално за каравана или кемпер. И трите са с различни вентили, но ми ги пълнят на едно място, т.е. където изобщо пълнят - пълнят всичко!
    Колкото за разните други атрибути - списъкът е неизчерпаем! Например - лопата, малка и голяма брадви, куфар с инструменти (няма да изброявам съдържанието му - всеки мъж може да си го представи), отделен крик за караваната, генератор, задължително отделен акумулатор за караваната (за да не се окажеш някъде в пустошта с "два неподвижни паметника"), поне три съда за вода с различен обем - един основен 60-80 л. и два по 15-20 л. за носене на вода, резервна помпа за мивките, особено ако си забравил действащата с вода през зимата, и т.н. - мога да пиша цял ден!

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от fori
    Румене, аз се позагубих малко, ама ко да се прави малко смяна на приоритетите. Как ти се чувства тойотата след толкова теглене на каравани? Че на мен напоследък почна да ми писва от палатки и се чудя дали да си взема подвижна къщичка
    Междудругото, да драсна ли малко на тема каяци, че това ми е новата мания?
    О, Фори, наистина не съм те виждал скоро тук
    Нямам проблеми с тойотата и с караваната. Макар че от сервиза на Тойота ме предупредиха, че при претоварване на съединителя директно заминавал коляновият вал, а ремонта струвал около 5 бона. Това конкретно за Авенсис.
    Какво да ти кажа, при попътен вятър и на магистрала съм я дърпал със 130 км/ч. Обаче при силен насрещен вятър и 70 км/ч може да не се стигнат.

Р.S. По въпроса с газта на roro_5:
    Почти не ползвам газта при мен. Да живее генератора! С микровълнова и с 2 вида тостери (единият става и за малка скара) съм напълно ОК и минавам без газ. Генератора и без това трябва да работи често заради 2-та хладилника (единият от които е 100 литров Candy)
    Тези дни заминавам за това място, оборудван и с допълнителна нова 6-местна палатка като склад за вода, гориво, хладилника и микровълновата. Ще се радвам да се видим

Varchev, аз писах за каравана от Германия. Но е вярно че там откъдето я взех - Дортмунд си е почти до Холандия.

6. Тук е от
    Jun 2008

Чудя се на Росен - бе ти луд ли си да чакаш чак следващото лято?! При първият свободен уикенд товари багажерията и фамилията и където ти сърце сочи - на река, на язовир, на планина! Излизането с караваната през уикендите е по-готино от морето, защото е по-разнообразно. Мисля, че и Румен ще го потвърди. Аз например почти не пропускам седмица - в нашият край (Троянският) Господ дал разкошни и спокойни места! Само, като веднъж оборудваш караванката, не сваляй нищо, щото постоянното товарене и разтоварване в един момент могат да ти вгорчат тръгването и завръщането! Айде, приятно теглене!

7. Тук е от
    Jul 2009

това за акумулаторите и за "паметниците" и аз си го мислих,но пък нали имам агрегат ако помъкна и зарядното за колата мога даго по възбудя в случай ,че съм го скапал акумулатора де.УФФФФФФФФФ да знаеш само какъв мерак ме гони да я впрегна и да си бия камшика,ама имам сега да връщам малко парички пък шопята са в криза и не се возят много на маршрутка така,че по бавно ще ги изкарам и може да пропусна топлият сезон.

И пак за газта:поравете ме ако греша но,си мислех следното преди да тръгна за накъде замръзявам хладилника на ток в къщи и после по пътя го паля на газ за да си подържа не може ли така?Или пък му пускам 12волта от колата което също е вариант тя така и така ще си върви тежко му на алтернатора но да не е ставал такъв да е станал поп/както казваше баба ми/.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от roro_5
    .....преди да тръгна за накъде замръзявам хладилника на ток в къщи и после по пътя го паля на газ за да си подържа не може ли така?....
    roro_5, абсолютно било забранено по време на движение на караваната газта да бъде пусната. Трябва да бъде спряна още от вентила на бутилката. Защото всичко се случва, и за да няма красиви фойерверки - вентила затворен.

В моята каравана съм с 2 акумулатора х 75 Ah, паралелно свързани, а към тях е монтирано зарядно, което си е само за там и не го вадя. Така винаги ги зарежда щом караваната се включи на 220V. Всичко това е под едно от канапетата. Сложил съм и маркучета, които отвеждат газовете при зареждане към отвори в пода.

Акумулаторите захранват караваната с 12V за осветлението и за водната помпа на чешмите, както и хладилника (вграденият). Имам и 2 конвертора 12VDC/230VAC. Единият е 140W, другият е 300W. От акумулаторите излиза допълнителен кабел с жак като на запалката в колата. В този жак мога да включвам тези конвертори и да си имам 230VAC в моментите когато нито генератора работи, нито караваната е включена на ток.

Сега за дивото къмпиране смятам да свържа една енергоспестяваща 9W крушка (45W) към конвертора, да я закача под чадъра пред караваната и така цяла нощ да свети. Под чадъра, защото ако ливне някой дъжд докато спя - ще стане беля. (За чадъра - има такива в Метро, 3-метров, с основа която се пълни с вода за тежест)
    Това когато генератора не работи, а иначе в останалото време съм приготвил енергоспестяващи крушки с дълги кабели, с обща светимост сигурно към 400- 500W. Едва ли ще ми е тъмно така

10. Тук е от
    Jun 2008

Росене, няма никакъв смисъл да пускаш хладилника първо на 220 волта, защото най-малкото трябва да разпъваш и прибираш кабел. На газ хладилника черпи 13-15 гр./час, така, че пускай газта и забравяй за тока! Лично аз не те съветвам да товариш алтернатора - на мен подмяната му ми струваше 250 евро - не знам, при теб може да е по-евтино! Не знам дали е забранено ползването на газта по време на движение, но аз съм обиколил България с работещ на газ хладилник, и не съм имал проблеми. Хладилникът в караваната е нещо много относително - например сложил си караванката някъде по моренцето на слънце, за да бъдеш по близо до плажа, температурата е над 30 градуса, и смятай, че хладилника ти е по-скоро шкаф отколкото хладилник, особено ако го отваряш по-често, е вярно, че в камерката (ако имаш такава) има лед, но колко е той в жегата! Ето един действаш и изпитан многократно от мен съвет: преди тръгване замразяваш 2-3 пластмасови бутилки минерална вода (те не могат да се пръснат, защото пластмасата се разширява), поставяш ги в хладилника, и вместо хладилник имаш даже фризер за около едно денонощие, ако имаш и хладилна кутия или чанта - правиш същото, и хем имаш охладени продукти, хем студена вода за пиене след като се разтопи постепенно! Аз като съм на море, си поръчвам в най близкият хранителен магазин всеки ден да ми замразяват по няколко бутилки, и така и хладилникът и хладилната ми кутия са винаги ледени.

11. Тук е от
    Jul 2009

Варчев,кефиш ме как ми обясняваш като на прост,че пластмасовите бутилки имат способноста да се разширяват.Да напълно си прав за замръзените бутилки стар метод като в евтините хладилни чанти /без ток/които ползват подобни охладитвли.Румен нещо не е съгласен с нас да ползва газта в движение без надзор.Като се замисля,колко е реотана на тоя хладилник като мощност ?Едвали ще натовари толкова алтернатора/имам пред вид през деня когато не се ползват фарове и габарити/защото погледнато от друга страна те са мо късите с габарита са ми=170вата да не би той да е повече от тва?пък и двеста да е,през деня проблем за алтернатора няма.

Що се отнася до бат Румен е ,че табиетлия си бе мамкаму мислиш ги нещата от всичките им страни,все удобства.... и тоя ред на мисли да не би да постваш теми от каравана?и нет ли се научи как да си ловиш ?Има доста за какво да се говори с хора теб и Варчев........Ся като се сетих/за това редактирам/едно време нещо със амониева селитра охлаждахме бирата......А за музика,мисля да сложа сд-то от колата така и така не го ползвам/щот живея на илиенци и постоянно ми отварят крадците колата/имам едни стари дървени колконки ще им взема по яки трилентови -двулентови нещо и дистанционно си има и така.......

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Преди време щях да наемам кемпер за ходене до Австрия, даже бях платил и капаро, но се разминаха нещата. Още тогава ме предупредиха: газта по време на движение задължително спряна! Когато купвах караваната от немеца, попитах го за това нещо и той го потвърди: никаква газ по време на движение.
    И има резон в това. Всичко се случва, а на газта и трябва една искрица само.

По добър вариант е акумулатор в караваната и той да захранва хладилника. Също така не виждам смисъл от дома си да се зареждаш с провизии. Излишен багаж и тегло по пътя. Установи се на бивак, откачи караваната и отиди с колата до някой близък хипермаркет и са зареди с храни, вода и т.н.

Варчев, идеята ти е наистина практична, но става само за 1 ден, или ако наблизо има цивилизация, с фризер и т.н. Но ако си на диво къмпиране - трябват по-сериозни средства за по дълго време.

Хладилника в караваните нали е амонячен тип - изисква строго нивелиране на краваната за да охлажда добре. Под наклон ли е - имаш си едно шкафче. Затова сред багажите си сложи и нивел. И може да охлажда долу-горе, ако в денощието не го отваряш повече от 2-3 пъти. А и обема му е един....

С моят втори компресорен хладилник нещата стават съвсеееем различни. Има по-голяма камера и обем като цяло, охлажда идеално като всеки добър домашен хладилник. По размери го улучих да влиза съвсем точно през вратата на караваната. Сантим повече и няма да влезе. Миналото лято беше вътре в караваната, на мястото на 3-тото единично легло, но това лято ще бъде в палатка, с микровълнова върху него.
    Имам си форселт, но никога не съм го виждал разпънат. Затова се снабдих с нова палатка. Вероятността дълго да умувам как да я разпъна е по-малка отколкото за форселта

P.S. Миналото лято ме накефи оборудването на едни с каравана на къмпинг Юг, до Китен. На голяма дървена скара пред караваната и под навес имаше: голям домашен хладилник, сигурно с фризер, пералня, съдомиална машина и готварска печка, от големите, с фурна. На един прът монтирана чинията на ITV Partner. Ето, на това му се вика мерак и табиет

13. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    P.S. Миналото лято ме накефи оборудването на едни с каравана на къмпинг Юг, до Китен. На голяма дървена скара пред караваната и под навес имаше: голям домашен хладилник, сигурно с фризер, пералня, съдомиална машина и готварска печка, от големите, с фурна. На един прът монтирана чинията на ITV Partner. Ето, на това му се вика мерак и табиет
    Ей човече, е това не го разбирам вече.Ако така се оборудваш за почивката - що не си вземш един апартамент на морето. Цената на хотелите тая година понякога е по-ниска от цените на престой на каравана. Удобство бива , ама да си пренесеш къщата за да ти е същото като у дома - не му виждам смисъла. Я по-добре един леген с подсолена вода в хола на апартамента в София и ето ти същата комбинация - всички удобства + солена вода.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от bekich
    Ей човече, е това не го разбирам вече.Ако така се оборудваш за почивката - що не си вземш един апартамент на морето. Цената на хотелите тая година понякога е по-ниска от цените на престой на каравана. Удобство бива , ама да си пренесеш къщата за да ти е същото като у дома - не му виждам смисъла. Я по-добре един леген с подсолена вода в хола на апартамента в София и ето ти същата комбинация - всички удобства + солена вода.
    Ами да - на джипа им номера беше софийски
    Предполгам че нещата са закарани до там с камион, или поне с голям бус - няма друг начин.
    И сигурно са от тези хора, които си плащат наема за къмпинг от Май до Септември (няколко бона), като се извървяват там роднини, приятели, познати да почиват кой когато може и сигурно си поделят наема. Буквално се получава оборудвана вила, на метри от морето.

16. Тук е от
    Jun 2008

Този уикенд един ме хвърли в оркестъра - видях кемпер, доста дъртичък, на задната част на който бе поставен най-обикновен домашен климатик. Външното тяло си висеше отзад, но понеже го видях в движение, не можах да видя каква марка беше, и съдейки по размера на външното тяло беше или 9-ка или 12-ка. Е те такова животно не бях виждал!

17. Тук е от
    Jul 2009

Знаеш,че сме нация техническа,изобретателни личности.
    Броя дните както в казармата, в петък съм първа смяна и след работа тръгвам за Попово най-после да си видя караванката.Очертава се един рожден ден да празнуваме в близост до една рекичка ако не ни мине котка път, ще постна снимки и видео след като се пребера в София към сряда.Едва ли всичко ще мине като по вода все пак първо къмпингуване с караваната.Ето първият проблем за който се сещам: в Попово едва ли имат накрайник да си заредя бутилката,но както казва и Румен ,: трябва да се запознаете с караваната.

18. Тук е от
    Jun 2008

Росене, на твое място бих пробвал едно разпъване на караванката на Керчана. На поляната до паметника на Таню Войвода е страхотен бивак с панорама, особено ако няма други хора. Само не знам дали чешмата още върви.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 15 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. как са регистрират каравани от холандия до 500кг
    От mcwarnaly във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 4
    Последно: 19-08-11, 16:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе