Страница 7 от 15 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 219

Каравани

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2008

Re:Каравани

Благодаря ти @roumen68,
    И аз бих опитал с отоплението зимата. Даже съм набелязал къмпинг в Дряново, който работи целогодишно, но ме е страх, че ако завали сняг ще е голям проблем да се тегли каравана дори по пътя, а не извън него.
    @roro_5, благодаря за съветите. Под касетофон имах предвид от тия със вградено СиДи, не че слушам още касети , то и кой знае колко дискове - също нямам, абе главното е да лови радио . Като споменаваш "трафа за помпата" - сега си обяснявам какво е трябвало да има в моята празна оранжева кутиика под мивката. И такова нямам. Мисля да реша проблема с акумулатор и зарядно, помпата ще си тегли от акумулатора, а той ще се зарежда от зарядното, когато е включено 220В. Само трябва да си купя такова зарядно, което се изключва автоматично, когато се зареди акумулатора, защото тези които имам вкъщи са все стари и блъскат докато не го изключиш.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

nylon, ето го моето решение за електричеството в караваната:

2 x 75Ah акумулатори под едно от канапетата с посотянно включено към тях зарядно. А когато не ги зареждам с 220V и черпя от тях - имам постоянно свързан 300W инвертор 12/230V, един разклонител и така в караваната си имам 220V примерно за лаптопа и музиката преди сън. А и нощно време включвам 15W енергоспестяваща крушка да свети цяла нощ отвън, взимайки ток от инвертора. Едно зарядно обаче идва малко за 2 акумулатора и мисля за другото лято да сложа още едно зарядно и да става по бързо зареждането.

Това е "звяра", който срещу 5 литра бензин на денонощие ми дава до 2 KW ток и зарежда и акумулаторите в същото време.

Повече подробности в темата: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,41701.0.html

4. Тук е от
    Nov 2008

Да, изчел съм всичко, това ще бъде решението и за мен, само един кусур има - цената на генератора , сигурно си струва всеки лев, но за мен е скъпо така, че ще търся някаква евтина алтернатива. Иначе Chateau-то си е като "замък" на колела Другата седмица съм в София и ще се опитам да намеря това магазинче за аксесоари в Дружба 2. Попаднах в интернет и на една фирма, също за аксесоари, с представителство във Варна - Булстар. Нали трябва да си купя в.помпа и бог знае още какво ще ми хареса. roumen68 Ти зазимил ли си я твоята и как я стопанисваш през студения сезон?Прибрана ли е някъде?

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Има и по евтини генератори, и то в пъти по евтини, но недостатъците им са: или са твърде големи и тежки, на тръбна основа, или харчат много гориво, или са шумни, или честотата и напрежението им не са стабилни и варират.

Моята водна помпа също мисля да я сменям с по-мощна. Мисля че е на 8 l/min, което ми е недостатъчно за налягане за душ слушалка. От онлайн магазина www.karavani.com имам оферти за 2 водни помпи - за 15 l/min и за 19 l/min с цени съответно 40 лв и 64,50 лв. Трябва да сменям и счупени пети (по черни пътища с дълбоки коловози май често се случва) но това го оставям за следващото лято.
    Също така за другото лято мисля да отида отново на това място до Албена и живот и здраве да изкарам поне месец. Намислил съм да си взема един голям бидон, може би 100 литров, с капак. Изрязвам отстрани под капака прорез за маркуча с водната помпа (новата) и така ще си имам доста вода без постоянно за дозареждам 15-литровият резервоар в караваната. Слагам го бидона пред караваната, удължавам маркуча и кабела за помпата, капака ще пази водата чиста, а и така предварително ще се сгрява на слънце.

Зазимяването - да, онази вечер го направих. Отварям крана в банята, завъртян на "топла вода", вадя маркуча от водната помпа, смуквам и го навеждам максимално надолу, под нивото на пода. Така изтича и водата от бойлера, не само от тръбите. Касетката на тоалетната направо у нас съм я прибрал. Единствено резервоара на тоалетното казанче е пълен с вода, но по принцип в тази вода хакам какви ли не почистващи препарати и ароматизатори - чак може и да не замръзне. Миналата зима го бях забравил пълен и нищо не му стана.

P.S.: На снимката на карваната ти виждам че и ти май си със счупени или липсващи пети на опорите. Продават се в комплекти по 4 броя на цена 28 лв. София ми е далеч, затова онлайн ще си поръчвам.

6. Тук е от
    Jul 2009

Варчев ако беше прочел внимателно написаното от мен щеше да видиш , че си ги изнасям токлоните от пред във фортселта а СД-то си го управлявам с дистанционото нестоя в караваната "която е само за спане" и да слушам музика,пиейки ракия с нарязана ряпа запалил цигара,пържейки развалена скумрия.Процедирах така понеже имам излишно СД.А що се отнася до газовата бутилка мога да поспоря дали е по добре да си закупиш караванска десет литрова за 70лв.която ше използваш само в караваната или да си вземеш 25литрова от бензиностанция ШЕЛ която реално не плащаш просто даваш 50лв.депозит щом говорим за такава нужда от сигурност

"..... с оригинален маркуч и редуцирвентил, който се хваща за бутилката посредством гайка, т.е. по-голяма сигурност, особено по време на движение......"

сигурно оня който се ползва в битови условия е несигурен,такали?колко случая има да се е откопчал сам??? пък и така да е бутилката стои отпред в багажното така че не виждам кого ще задуши газта след като се откопчае "несигурният"вентил ползван масово от населението в битуви нужди .Така,че нека всеки сам си прецени кое е по правилно ,по евтино по практично.
    Агрегат като на Румбата се продаваше наскоро за 0коло 200-250евро в братска Германия както и един 4кв. с изход и за 12в.за 300евро ,а що се отнася до за стабилизиращите пети Румба,ако човека може да работи с флекс и Ц О или електртожен ще си ги направи сам и ще са в пъти по здрави и по добри /щом така добре се е справил с монтирането на стоповете...си мисля ,че разбира от тия неща/.

NILON,обади ми се 0899180615-Росен като дойдеш в Сф ще те заведа до магазинчето намиращо се до практикер.Но както каза Румен пазарувай онлайн по евтино е и по без проблемно.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от roro_5

Агрегат като на Румбата се продаваше наскоро за 0коло 200-250евро в братска Германия както и един 4кв. с изход и за 12в.за 300евро....
    roro_5, даже и за трета употреба ми се вижда твърде евтино
    А точно като моят, но с допълнително газово устройство видях в специализираинят магазин за каравани в Дортмунд за който споменах в началото на темата - беше около 1600 Евро.
    И между другото - точно в този магазин видях чисто нова, блестяща отвсякъде каравана HOBBY на някаква супер промоция - 11 500 евро... само

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    P.S.: На снимката на карваната ти виждам че и ти май си със счупени или липсващи пети на опорите. Продават се в комплекти по 4 броя на цена 28 лв. София ми е далеч, затова онлайн ще си поръчвам.
    Само едната ми опора е много леко изкривена, което не пречи на функциите й. Даже на снимката, която съм постнал доста добре се виждат опорите, защото са пуснати. Може би имаш предвид нещо, но мисля, че опорите са здрави, защото работят. Ако самите пети ти се виждат различни от твоите - това е може би заради по-ранния модел на караваната ми (1980 г.). Наистина моите пети са обли, а не плоски, а аз не забелязвам каквито и да е следи от някаква липса на детайл. Даже под едно от канапетата открих четири правоъгълни дъски, които ми идват завещание от предния собственик, най-вероятно служещи на опорите да не потъват в кал или пясък. Не знам, колко е правилно, но аз като ги пускам ги понатягам леко и върху гумите на караваната не остава почти никаква или остава много малка тежест - съдейки от това колко са смачкани преди- и колко изправени(гумите) след- пускането на опорните пети. А, там онова място между Кранево и Албена за което доста подробно (благодаря че) си писал - доста ме заинтригува. Ако мога да се къпя поне веднъж на деня със сапун и шампоан на плажните душове на Албена, - мисля и там да посетя догодина.
    Роска мерси за предложението, ако видя зора ще се възползвам. То всичко винаги като съм в София е на "та га дък", така че и аз не съм сигурен с колко време ще разполагам.

П.С. Понеже ви научавам имената лека по лека аз се казвам Добромир, приятно ми е, набор 1981г ако има някакво значение де...

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от nylon

...Ако мога да се къпя поне веднъж на деня със сапун и шампоан на плажните душове на Албена, - мисля и там да посетя догодина...
    На около 2 минути пеш от мястото където бях в посока Кранево има душове на плажа - но студена водица. През деня в жегите е ОК, но вечер като подухва свеж ветрец има тракане със зъбки
    И на около 7-8 минути пеш в обратната посока - към Албена има душове при басейна на първият хотел. Там водата е малко по-топла, води се нещо като минерална и мирише на запъртък.
    Така че душовете не са никакъв проблем може да си взимаш колкото пъти на ден си искаш, безплатно, стига да ти се върви. Проблема е, че само по бански трябва да се къпеш... или без бански в 3 сутринта когато няма жива душа

11. Тук е от
    Nov 2008

На нуди плажа ако има душ - ще ме върже А да питам, като на 2 мин. има вода - защо не си носиш от душовете вода за караваната. Спирам с офтопика.

12. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от roro_5

Варчев ако беше прочел внимателно написаното от мен щеше да видиш , че си ги изнасям токлоните от пред във фортселта а СД-то си го управлявам с дистанционото нестоя в караваната "която е само за спане" и да слушам музика,пиейки ракия с нарязана ряпа запалил цигара,пържейки развалена скумрия.Процедирах така понеже имам излишно СД.А що се отнася до газовата бутилка мога да поспоря дали е по добре да си закупиш караванска десет литрова за 70лв.която ше използваш само в караваната или да си вземеш 25литрова от бензиностанция ШЕЛ която реално не плащаш просто даваш 50лв.депозит щом говорим за такава нужда от сигурност

"..... с оригинален маркуч и редуцирвентил, който се хваща за бутилката посредством гайка, т.е. по-голяма сигурност, особено по време на движение......"

сигурно оня който се ползва в битови условия е несигурен,такали?колко случая има да се е откопчал сам??? пък и така да е бутилката стои отпред в багажното така че не виждам кого ще задуши газта след като се откопчае "несигурният"вентил ползван масово от населението в битуви нужди .Така,че нека всеки сам си прецени кое е по правилно ,по евтино по практично.
    Агрегат като на Румбата се продаваше наскоро за 0коло 200-250евро в братска Германия както и един 4кв. с изход и за 12в.за 300евро ,а що се отнася до за стабилизиращите пети Румба,ако човека може да работи с флекс и Ц О или електртожен ще си ги направи сам и ще са в пъти по здрави и по добри /щом така добре се е справил с монтирането на стоповете...си мисля ,че разбира от тия неща/.

NILON,обади ми се 0899180615-Росен като дойдеш в Сф ще те заведа до магазинчето намиращо се до практикер.Но както каза Румен пазарувай онлайн по евтино е и по без проблемно.
    De gustibus et coloribus non disputandum est!

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Е, то не е офтопик, ама май е по-скоро за темата за къмпингите.
    Защото се минава по мостче до душовете в Кранево, не става с кола до там. И са си само душове, течащи отгоре, без опцията и отдолу и няма как да пълниш вода. И до Албена се минава по мостче. Взимал съм вода от там, но е трудна работа. Носиш бутилките на ръка, затъваш в пясъка, петлаеш крака от тежестта и си като гаров хамалин на фона на почиващите в блаженство наоколо
    Затова се пълни вода от селото - има извор с 2 чучура. Отиваш с колата с бутилките, пълниш 100-тина литра и имаш вода за следващите 2-3 дена.
    А за къпане с шампоан... май само в Кранево ще става номера и то по късничко вечер. Защото душовете са на алеята с плажните капанчета

14.  

15. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    roro_5, даже и за трета употреба ми се вижда твърде евтино
    А точно като моят, но с допълнително газово устройство видях в специализираинят магазин за каравани в Дортмунд за който споменах в началото на темата - беше около 1600 Евро.
    И между другото - точно в този магазин видях чисто нова, блестяща отвсякъде каравана HOBBY на някаква супер промоция - 11 500 евро... само

За този агрегат говоря,цена-600лв. ,човека го запали пред мен и го пробвахме с перфоратор,между другото пали и гаси с дистанционно от 100метра,ето телефона на продавача-0894263155,мисля че се казваше Вальо.
    http://picbg.net/u/25403/16569/377772.jpg

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

На HONDA само EU серията генератори са специално за ваканционно ползване. По тихи, по компактни и лесни за пренасяне.

Този дето го показваш - HONDA EB11000 е на тръбна рама, тежък, не е лесен за пренасяне и сигурно е по шумен. Ако правиш строеж и включваш разни пробивни / режещи машини - сигурно е идеален. Но пък за 600 лв и HONDA при това - не е лоша сделка. Просто виж шума му какъв е и дали ще те устройва да работи с часове на 5-6 метра от теб докато си на почивка.

После дистанционно палене говори за наличието на акумулатор и стартер. И сигурно добавя още 20-тина кг към теглото му.
    Когато си на почивка и речеш да се отдалечиш от караваната - по ценните неща, включително и генератора се прибират в нея. От тази гледна точка също са важни размерите и теглото на генератора. А вратите на караваните са теснички, не съм убеден че това нещо на тръбна рама ще влиза лесно вътре. Провери ги тези неща и ако те усторойват - ще си доволен от HONDA, стига да е пазен и в добро състояние.

P.S. Откажи се! Това чудовище дава 10KW ток и тежи.... 183 кг! Идеалният генератор в мазето на средно голяма планинска хижа като единственият източник на ток
    http://www.poweredgenerators.com/hon...s/31YZA600.pdf

17. Тук е от
    Jul 2009

Румба или пишеш без да прочетеш поста или не внимаваш.
    1.Аз си имам агрегат и не си търся,писал съм някъде в началото където се запознавах с вас и с форума.
    2.Колегата от "nilon" Русе бе писал в неговият пост ,че нещо се интересува от агрегати и аз за това.....
    3.И ако отвориш и разгледаш снимката.която съм прикачил ще видиш каква мощност има "тва чудо"във всеки случай няма нищо общо10кв за които твърдиш както и с този от този от твоята снимка с работниците на обектЯ освен цвета.

П.П.Защо не пишете къде се загубихте всички да не би да ринете сняг.

18. Тук е от
    Dec 2009

zaraveite,iskam da popitam,dali pri teglena na karavana ima zna4enie s kakva skorostna kutiq e avtomobila otpred

Здравейте, искам да попитам дали при теглене на каравана има значение с каква скоростна кутия е автомобила отпред.

[mod edit: roumen68] Моля да пишете на кирилица!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 15 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. как са регистрират каравани от холандия до 500кг
    От mcwarnaly във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 4
    Последно: 19-08-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе