Вижте резултатите от анкетата: Спортува ли съфорумецът?

Гласували
25. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, гледам мачовете по ТВ-то

1 4.00%
  • Не, и така ме харесва жената

6 24.00%
  • Да, ходя много пеш

6 24.00%
  • Да, 2 пъти в семицата, като част от пълноценен начин на живот

11 44.00%
  • Кисна по цял ден в залата и давам една шапка пари за добавки

1 4.00%
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 44 от общо 44

Има ли съфорумци - спортисти (аматьори), какво спортуваме и колко често.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Re:Има ли съфорумци - спортисти (аматьори), какво спортуваме и колко често.

Калчев имам колега (от 6 години съм във фирмата и се знаем) прав корав голям българин аз съм 1,86 тои е с 10 санта повече не е дебел фен на футбола спортува и преди година идва в офиса мяза на парцал и го питам да не е болен нещо и отговора беше " Остави се ходих миналата година зимата вика ваксина да си слагам за грип от тогава не е било да няма грип нещо и аз да не съм го лепнал". Всичко на всеки деиства различно но ненатуралното не е полезно да не говорим че то и натурално не остана в тая държавица мамка им.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319487571[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от BLUE1
    Преди няколко лета с жена ми и приятели отседнахме в семеен хотел "Столетникът" в с. Ягодина. Там ни посрещна внукът на столетника, та на въпроса ми относно произхода на името на хотела, човека ми обясни, че дядо му починал на сто и кусур години, това било традиция в рода им- все дълголетници. Предположих, че дядото е живял дълго заради здравословният начин на живо- чист въздух и вода, екологична храна и т.н., но историята беше съвсем различна- дядото до сетният си миг не спирал тютюна и ракията, обичал веселите компании и доброто хапване обаче никога през живота си не носил часовник. В тая връзка се сещам и за едно изследване на израелски учени върху рода Ешкенази известен с дълголетниците в него, та изследването установило, че мъжете във фамилията повече от средното употребявали алкохол и мазни храни, същевременно по-малко от средното спортували и се движели и въпреки това живеели дълго и боледували рядко.
    Относно носенето на часовник при нас е прието да се носи на лява ръка защото с нея не се извършват много деиствия (ако не си левчар де). Та бях чел незнам къде и нямам спомен че часоникът по някакъв начин влияел на сърцето в недобрия смисъл това само съм чел доколко е вярно незнам.

2.  

3. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Блу, такива сме ги чували мнооого. Който иска, да вярва. Сигурно наистина си има изключения, ама смееш ли да се надяваш това да си ти ?
    Най - пресния пример е за някакъв роднина на моята, който цял живот пиел и пушел, последните години просто си кисне човекът на вилата с някаква огромна брада, пропаднал и само кърка и пуши по цял ден и ето на, живее си нездравословно и безгрижно. След няколко години ще направи юбилей 60, а аз се насилвам да не пуша и да не пия, роднините и ми се подиграват, едва ли не. Ми неделята моята беше на 40 дена. Май не дочака юбилея... Пак е касметлия, че е доживял до толкова с този саморазрушителен начин на живот. Все пак, и късметът отминава по някое време.

П0ка, е то уж всичко натурално - ваксините от омаломощени бактерии, добавките от билки и храни, що така се получава не знам. Вярно е, че сме много различни. И все пак, най-много ме е страх от цигарите и алкохола, за останалото ( болести, натравяния, неразположения ) смятам, че имунната система и високата адаптивност на тялото вършат чудна работа , с лека помощ от малко витаминчета и раздвижване от време на време.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Калчев, моята теза е, че здравословният начин на живот и спорта могат да помогнат на част от хората да живеят по-дълго и без болести, но като цяло стреса е в основата на всички беди. В тази връзка ще спомена, че в ЕС гърците са едни от най-дълголетните народи и от тук следва въпроса кое е по-правилно икономиката да бележи непрекъснат растеж, но народа да е стресиран и нещастен или икономиката да в криза и държавата ти да фалира 16 пъти за последните 100 години, но народа да се чувства щастлив и да живее дълго. Аз предпочитам вторият вариант.

5. Тук е от
    Apr 2011

Здравейте спортисти
    Искам да попитам ако има съфорумци които обичат да играят футбол живеещи в близост до стадион Академик в София да се организираме да по ритаме един два пъти седмично.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Гледам става дума за спорт и дълголетие. В нашия блок живееше един човек, който беше маниак маратонец. Всеки ден бягаше по минимум 15 км при всякакви метеорологични условия. Известен е, печелил е всеки маратон за ветерани. Не пиеше, цигарите ясно, но отиде в по-добрия свят на 70 години. Почина от инсулт.

7. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Случва се и на най добрите.
    Имах пропаднал познат, почина на тази същата възраст, като последните 10 години приемаше, само гориво и тютюн. Единичните случаи на крайностите не са определящи.
    И като стана дума за спорт, тук по черноморието, както винаги, нищо не хванахме от снега, обаче за сметка на това последните 2 седмици временцето беше чудно - меко, тихо - идеално за хората да се разтъпчат. Няколко пъти побягах или по-скоро потътрих в морската за час - час и половина. Ефектът беше поразителен след това- приповдигнато настроение, гневът и следпразничните депресивни мисли ( парите изядени, работата в застой и т.н.) изчезнаха, станах по-жизнен и физически, по- енергизиран. Имаше и други ненормалници като мен - въртят педалите в студа , бягат, тренират на лостовете на плажа, играят мач по шорти на игрищата в парка.

8.  

9. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    Имаше и други ненормалници като мен - въртят педалите в студа
    Кого наричаш ненормалник бе?! Изчакай да натрупа и тука сняг да зария в него - тогава може Подкрепям за ефекта от търчането - наистина разведрява духа и телото. Ти доста си и минал - за час и нещо както и да се влачиш не ти мърдат 10-15км. Аз преди да ме халоса бракът (а преди година - и хепатит) изприпквах тъй към 500км / годишно и смело твърдя, че вместо да настивам по 2-3 пъти годишно боледувах веднъж на 5години (антибиотици не - от 96-та до 2006-та). Спрях - и разликата беше брутална и незабавна. Сега кой колко щял да живее с орлите - божи бизнес, ами дай да се покефим приживе поне, според мен това е идеята

10. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Мерил съм едно време, с колело със скорости колко ще вдигна по равно - 16 км/ч с пушещи педали. А за бягане, май повече от 5 км/ч за продължителен период е трудно за нормален човек, а за мен, повече от 2-3 км/ч е абсурд със 115 килца. И горе - долу излизат сметките- обиколка на морската и плажа под нея за 1,5-2 часа, ако се погърча като какавида на лостовете.

11. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

Тц, нещо ти е крив скоростомера... колкото и да са килцата, не може дори да си подприпквал с тия 3-4-5 км/ч, поне при земната гравитация. Под 7-8км/ч по-скоро бърз ход ще е, а с 3км/ч средна скорост е обикаляне по магазини с жената, барабар с престоя вътре Подценяваш се нещо... то не че бързото ходене е лоша алтернатива, даже напротив, стига да имаш време! Търчането доста амортизира ставите, особено от 80-90кила нагоре. Мойте сметки бяха за 12-13км/ч бягане (в продължение на 7-10км) и 4-5 ходене. 16км/ч с колело е правдоподобно, но едва ли ще пуши нещо, ако няма пясък в лагерите иначе из парка даже и с под 10км/ч ги карат хора, щом съм ги подминавал бегом (рекордът ми с колелото е 63,7 км/ч по склона от Сарафово към Бургас, ама карам "планинско", с не особено дълги предавки и си беше страшничко - за малко да ми изхвърчат цвичките... на равно и тихо над 35-36 не мога да вдигна - а при насрещен вятър падам и до 16)

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Има ли съфорумци - спортисти (аматьори), какво спортуваме и колко често.

Играл съм тенис на маса преди години, като бях в университета. Играе ми се и сега и от 2-3 месеца през обедната почивка (1час) играем с един колега, но имаме проблем с топчетата - много се чупят. Почнахме с някакви по 60ст., после 80ст., от 1лев - 2 вида , от 1.20лв. - два вида., и от 20ст. пробвахме (с тези не може да се играе).
    Според мен не е нормално от 1.20лв. топче да се счупи за 10 минути игра. Най-много изкарваха Tibhar 2-3часа игра - мисля че така се пише. Масата е стандартна (артист), помещението е леко мръсно ако има отношение към издържливостта на топчето.
    Моля някой ако знае някоя марка кадърни топчета дето издържат поне 5 часа, цена и къде да ги намеря ще съм му благодарен.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Има ли съфорумци - спортисти (аматьори), какво спортуваме и колко често.

Старая се доколкото ми е възможно-три пъти в седмицата, плуване.

И да изкажа възмущение от това, че в най-големият морски град с традиции във водните спортове има един закрит басейн на територията на града и то 25м! Обикновено сме по 4-5 човека в коридор от 25м! Като в неделя не ми се говори какво става! Иначе басейнът е добре поддържан, но прекалено малък и недостатъчен за желаещите. Другият вариант за плуване, а не за плацикане е "Спорт Палас", но е на 18км от града.
    Доколкото съм запознат в Бургас пложението е същото! Айде в столицата са повече от един. Ами в по-малките градове, ВЪОБЩЕ НЯМА! А плуването е един от най-комплексно развиващи тялото спортове!
    Този пост е редактиран от pilot; 05-12-12 в 22:09.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

16. Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Re:Има ли съфорумци - спортисти (аматьори), какво спортуваме и колко често.

Аеробика, когато имам време, но колкото по-често, толкова по-добре. Лошото е, че зимата нещо не се получава.

17. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Половин годишна пауза и положението пак е затлъстяло.
    Случайно да има един или повече желаещи за леееекинко бягане във варненската морска, да кажем за по 1-2 пъти в седмицата, без много зор? (да кажем между 5.00 и 9.00) или след работа (след 18.00). Ремонтираха я най-накрая и сега в новия участък, по едни кози асфалтирани пътечки, ходят майки с колички, влюбени, велосипедисти, кучкари, бегачи ... уникална тъпотия.
    Всеки пука и пуши около мен, УЖАС! А само аз да се гърча, нещо не ме кефи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Колко често играете компютърни игри?
    От Sitron във форум Анкети
    Отговори: 17
    Последно: 20-05-06, 13:45
  2. На какво се разчита в... най-често
    От Lox във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 25
    Последно: 23-01-05, 01:47
  3. Колко често ходите на зъболекар?
    От MoPcKu във форум Анкети
    Отговори: 19
    Последно: 04-07-04, 22:08
  4. Колко често го правите... ...не Ремонта!!!
    От king_pin във форум Анкети
    Отговори: 7
    Последно: 10-05-04, 05:23
  5. Колко често правите Upgrade?
    От Lazy Dog във форум Общ - хардуер
    Отговори: 17
    Последно: 29-11-03, 01:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе