Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 62

Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    241
    #31

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Абсолютно съм съгласен с теб Badr, че сам се вкарах в този "театър", но за съжаление тогава не познавах закона за защита на потребителите и затова отидох в един от посочените на гаранционната ми карта сервизи. Разочарован съм от отношението на сервиза в Стара Загора, а от Роял сървис съм разочарован, защото когато им писах за лошото отношение в сервиза, от София ми отговори една госпожа, че аз съм виновен и съм се бил държал невъздържано в сервиза, което изобщо не отговаряше на истината. Тя отказа да разследва моите думи и изцяло повярва на хората от сервиза. Аз си мислех, че в централата им ги интересува мнението на клиентите за качеството на обслужване в сервизите , с които имат сключени договори и търсят целенасочено обратната връзка, за да подобряват качеството на обслужване и удовлетвореността на клиентите си. Това е! Надявам се, че ти изясних за какво точно съм неудовлетворен!

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #32

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Лично на мен цялата работа силно ми прилича на постановка. Първо човека се оплаква. След това влиза техника във форума с твърдението, че прахосмукачката е оправена. След това собственика на прахосмукачката я носи в технополис, където отново му я оправят.

    Нещо не ми се връзва цялата работа още повече че Иван е твърдо убеден, че от централата не са взети мерки и даже продължава да го твърди три години след това. Откъде идва това негово мислене, което едва ли би могло да бъде потвърдено не е ясно.

    По скоро бих попитал Иван, какви ти бяха очакванията и какво получи? Това че си занесъл прахусмукачката в Технополис едва ли е променило нещо, защото подозирам че Технополис пак са я върнали в същия сервиз изчакана е даставка на необходимата резервна част и ремонта си е извършен нормално без загуба на време в излишни препирни. С тези съвети, които даваш ремонта на техниката ще се увеличи ненужно, защото Технополис едва ли имат транспорт до близкия сервиз ежедневно

    Може би е било проблем, че в конкретния сервиз не е имало тактичен човек, която даговори приятно и да внесе успокоение, а срещата е била директно с техника, който от своя страна най-вероятно в този момент е искал да работи, а не да говори.

    Както и да е, първо трябва чуя отсрещното мнение, а пък после ще гадаем.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1315838074[/time]_________________________________________________

    Иване би ли ни предоставил номера на гаранционната карта или модела на тази прахосмукачка, че много неща се изписаха пък не е ясно, кое е вярно и кое не. Ако искаш може и на лично съобщение.

  4. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    241
    #33

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Вече си мисля, че темата се разводни dkolov! Не си някакъв орган за контрол, че да ти пращам гаранционната карта. Нея си я представих в Технополис, уважиха я и ми оправиха прахосмукачката. Между другото не са я пращали в същия сервиз, защото в Стара Загора има два сервиза на Таурус и лично служителя на Технополис ми каза, че този, в който съм отишъл е по-лошият и те изпращат повредените електроуреди в другия. Между другото както казах, прахосмукачката 3 пъти беше връщана за ремонт и при последния път ми я замениха с нова и съответно с нова гаранционна карта. Приятен ден! Прахосмукачката е Boxter 2400 на Таурус! А съвета ми да се носи повредената техника в магазина, от който е закупена, произхожда от това, че там хората познават закона, по-любезни са (или поне на мен така ми се струва) и трябва да я отремонтират за 30 дневен срок или да ти дадат нова техника.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #34

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Цитат Първоначално публикувано от Ivan19
    Вече си мисля, че темата се разводни dkolov! Не си някакъв орган за контрол, че да ти пращам гаранционната карта.
    Всъщност грешиш, но обяснения няма да давам. В интерес на истината в града има три сервиза, които извършват ремонт с договор с Роял Електроникс, както и три конкурентни търговски вериги, които продават други марки. Засега само искам да изчистя възможността да си конкурент на конкретния сервиз и да съм убеден в твоите добри намерения.

    Освен това точно този сервиз изпълнява най-много ремонти в Стара Загора и то при много добри нива на качество. За качеството може да си сигурен, защото вече не живеем във времената в които липсва контрол и мерки като happy call и таен клиент са често практикувани, както от проиводителите, така и от търговците. Обслужването е друга тема, но ще се радвам да ми помoгнеш, ако наистина имаш възможност за това.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1315947780[/time]_________________________________________________

    Между другото конкретния сервиз е правил само един ремонт в този месец на цитирания от теб модел, а другите сервизи изобщо не са ремонтирали такъв модел през този месец. Името на клиента е фирма, което повдига още един въпрос: Дали една прахосмукачка предвидена да се използва в домашни условия е използвана за професионални цели? Все пак номера на гаранционната карта, нищо че са ти дали нова карта ще внесе малко повече яснота по въпроса.

    Номера на гаранционната карта не представлява лични данни и спококойно може да се предостави.

  6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #35

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за l

    Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    Името на клиента е фирма, което повдига още един въпрос: Дали една прахосмукачка предвидена да се използва в домашни условия е използвана за професионални цели?
    Ако си имам фирма, дали е проблем да си купя на нейно име прахосмучка за вкъщи /280м2/? И ако ползвам друга за чистене на 16м2офис... Какво изобщо е "Професионална" и "Битова" употреба...?

  7. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #36

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Аз продавам подобна техника и мога да ти кажа че не бих ти препоръчал евтина прахосмукачка за 280 квадрата. Все пак съгласи се че тая квадратура не е обичайната "домашна". Виж за офиса можеш да си купиш и такава от 40 лв. Машината се познава когато е използвана "професионално". Наскоро изтрих един констативен протокол със снимки на водоструйка за 200 лв, която е ползвана на автомивка и не е издържала и два месеца. Човека я купува въпреки че му се обяснява че не е за тази работа щото "нали има гаранция". Професионалните които биха го радвали дълго време струват 1500 лв. Та я има и другата страна. Продавачите би трябвало винаги да разпитват клиента какво ще прави точно с изделието. Чувал съм доста странни идеи.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #37

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Ако си имам фирма, дали е проблем да си купя на нейно име прахосмучка за вкъщи /280м2/?
    dragozow е много прав, защото всеки продукт е предвиден за някакви условия. Някой някъде е правил проучвания и е установил че хората си чистят дома еди колко си пъти в седмицата по еди колко си седмици по еди колко си години и се получават часовете работа, които дадения продукт трябва да работи.

    Ако ти си фирма и работиш ежедневно с тази прахосмукачка много ясно че много бързо ще изразходиш ресурса и. Отгоре на всичкото професионалистите работят със професионални инструменти, които обикновенно са по-надежни и и разбира се с по-високи цени. Цени и надеждност са два силно свързани параметъра и няма как евтина прахосмукачка проектирана за почистване на жилище да се използва за почистване на строителен обект или пък друго място с голяма площ.

    Иначе продавачите не е необходимо да разпитват клиентите, защото един техник много бързо може да разбере за какво е използван дадения продукт. В края нa краищата през ръцете на този техник ежедневно преминават различни прахосмукачки и това му позволява да си прави що годе адекватни изводи.

    В такива случай се пише протокол за отказ на гаранционно обслужване, и с него може вече да се ходи в комисията по защита на потребителя. Малко несериозно звучи изказването на Иван обадих се по телефона на комисията и те ми казаха какво да правя. Това ме навежда на мисълта, че дори в комисията няма регистрирана жалба по случая, а тя е единствения арбитър за спорове преди съда разбира се.

  10. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    241
    #38

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Здравейте! Не съм конкурент на никакъв сервиз! Винаги съм работил в сферата на елктропроизводството и електропреноса. Нямам никакви мотиви да "очерням" даден сервиз. Dkolov ти явно имаш по-добра информация за сервизите в Стара Загора. Слава Богу, на мен досега да ходя до сервиз ми се е налагало да ходя само в случая с тази вече толкова известна прахосмукачка. Давам честна дума, че прахосмукачката е използвана само в домашни условия за апартамент по документи 75 кв. м. Нека пак да разкажа историята на ремонтите и. Първият път беше 4 месеца след покупката и. Както си чистех - прахосмукачката спря и не тръгна повече. Занесох я в единият от посочените сервизи - ул. Цар Симеон Велики 135 (вече не се помещава на този адрес). Там не ми хареса отношението им (описал съм подробно в по-предни постове) и след консултация с комисията за защита на потребителите я занесох в Технополис, откъдето е закупена и след месец си я получих оправена. Вторият път също спря да работи, но беше след като бяха изтекли 2 години и не я занесох в магазина откъдето съм я закупил (според ЗЗП това е възможно само в двугодишен период независимо колко е посоченият гаранционен период в гаранционната карта, а в моят случай беше 3 години), а във другия сервиз (в момента не мога да си спомня адреса, довечера ще го погледна в гаранционната карта). Там ме обслужиха добре и отново след като беше отремонтирана прахосмукачката си я взех. Наскоро възникна проблем с механизма за прибиране на кабела - не се застопоряваше кабела след като биваше изваден. Занесох я в същия сервиз и след седмица ми се обадиха, че нямат резервни части и ми издадоха протокол за замяна, с който отидох в Технополис и ми замениха прахосмукачката със същия модел, но чисто нова. Сега ползвам новата. Това е цялата сага. Не искам да плюя по сервизите, някои си вършат работа, но в някои те посрещат като враг, а аз съм един обикновен клиент, който си търси гаранционните права.

  11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #39

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    dkolov, скоро пак ще излезеш в почивка...
    Държиш се некоректно към други участници в темата!
    Едно на ръка - без никакви смислени доказателства тръгваш да развиваш теории за постановки. Второ - едва ли не се опитваш да се явяваш ключов участник по проблем, който по никакъв начин не те касае, изискваш документи и под мустак се обясняваш как въртенето на света и сервизите в Ст. З. зависи от теб.
    Много спешно си вземи бележка и влез в час ако искаш да продължиш с писането тук.

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #40

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Цитат Първоначално публикувано от Ivan19
    Dkolov ти явно имаш по-добра информация за сервизите в Стара Загора.
    Не само за Стара Загора, а за цяла България, но още малко информация как работят различните сервизи и какви са реалните проблеми ще ми e от полза. Това което исках да знам само е дали си реален клиент, защото съгласи се че донякъде във форума си анонимен, а има хора които спекулират с тази анонимност.

    Накрая искам да ти благодаря за помоща.

  13. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    241
    #41

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Моля! Няма нужда от благодарности! получил съм много помощ в този форум, така че винаги се радвам и ако аз мога да помогна с нещичко! А ако благодарение на теб се промени отношението в сервизите към клиентите - още повече ще се радвам. Искам само да споделя един парадокс според мен. Докато бях в сервиза попитах дали обслужват прахосмукачките и след изтичане на гаранционния период. Бях изумен като ми казаха, че не извършват такава услуга и трябва да си потърся друг сервиз след изтичане на гаранцията. Стори ми се много странно, при условие, че те са оторизирани от Роял сервиз, имат контактите с тях и би трябвало по-лесно да могат да си набавят резервни части отколкото друг сервиз, който не е оторизиран за тази марка. Това много ме учуди. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? Или пък знае обяснението на тази политика?

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #42

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Цитат Първоначално публикувано от Ivan19
    Докато бях в сервиза попитах дали обслужват прахосмукачките и след изтичане на гаранционния период. Бях изумен като ми казаха, че не извършват такава услуга и трябва да си потърся друг сервиз след изтичане на гаранцията.
    Преди да ти отговоря на това искам да знаеш че работя в Роял Електроникс и това е причината да имам малко повече информация. Както каза администратора добре е да не съм анонимен.

    Що се отнася до липсата на сервизно обслужване след изтичане на гаранционния срок, трябва да знаеш че това е валидно за много продукти, които са евтини. При много продукти се поддържа гаранция и резервни части само в законовия срок и основна отличителна черта за тях е че те са евтини.

    Това може да прозвучи като реклама, но Роял Електроникс поддържа и много други марки, където това не е така. Например при LG, PANASONIC, SAMSUNG резервни части за уреди с изтекъл срок на гаранционно обслужване винаги са налични в близки логистични центрове. какво да се прави различните производители имат различни политики, а човек сам прави своя избор.

    В края на краищата ние не можем да направим ремонт без резервни части, а политиката е да се използват само оригинални резервни части и когато такива не се предоставят от производителя няма как да се прави ремонт. Имай впредвид, че това не е само при Taurus.

  16. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #43

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    Що се отнася до липсата на сервизно обслужване след изтичане на гаранционния срок, трябва да знаеш че това е валидно за много продукти, които са евтини. При много продукти се поддържа гаранция и резервни части само в законовия срок и основна отличителна черта за тях е че те са евтини.
    Определено не съм наясно с ремонта на битова електроника, но това което казваш се приближава до сферата на невъзможносто според мен и никой не може да ме убеди в обратното... Що за понятие е - внасят се резервни части, но само за гаранционния период???
    Какво имам предвид - аз съм в компютърния бранш, разликата не е чак толкова голяма.
    Да, има евтина стока, за която резервни части не се внасят. Повтарям - не се внасят, а не внасят се, ама само за гаранционния период. Такива стоки се обслужват, като директно се заменят с друга нова, а старата вече може да се използва евентуално за резервни части при някакъв трети ремонт.
    Други стоки пък, по-скъпи и икономически поддатливи на ремонт - за тях се внасят резервни части и ги има и за гаранционен и за извънгаранционен ремонт.
    И едното, и другото е нормална практика.

    Това, което не разбирам е как твърдиш, че хем има нови, оргинални части за гаранционен ремонт, хем няма такива за извънгаранционен? Или има, или няма. Приемам, че Таурус е евтина марка и вносителя е решил да не внася резервни части за нея, а директно да сменя стоката. Приемам, че и с течение на времето се събират резервни части от дефектирали и заменени машини, но... нека да бъдем точни и да описваме процеса /ако е такъв/ правилно, а не да се казва, че има нови резервни части, но видиш ли, вносителят си ги къта и пази и не ги дава за извънгаранционни ремонти...

  17. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #44

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Такива стоки се обслужват, като директно се заменят с друга нова, а старата вече може да се използва евентуално за резервни части при някакъв трети ремонт.
    Нещата не са толкова прости и разликата идва от там, че някой производители започват производство на даден модел произвеждат необходимите резерни части, слобяват продукта, оценят грубо горе-долу какви части ще са необходими за сервиз и произвеждат малко повече от нещата, които може да се наложи да се подменят, а след това преминават към производство на нов модел. Това общо взето се практикува от страна на китайски производители, като не всички производители имат тази практика, защото например HAIER имат някаква логистика и осигуряват резервни части

    След това вече никой не произвежда специфични резервни части и в случай, че планираното количество не стигне се извършва замяна с нов уред, както се е случило с Иван.

    Заменения уред общо взето се предава на организация за събиране на старо електронно оборудване, защото не е хубаво да се използват резервни части втора употреба. Предполагам разбираш, че е некоректно спрямо клиента да вземеш стар използван маркуч, електромотор или нещо друго от някаква прахосмукачка и да му го предоставиш като резервна част, че отгоре на всичко трябва и пари да вземеш след като ремонта е негаранционен. Отгоре на всичкото, ако решиш да пазиш всичките сменени неща ще се наложи да заплащаш склад поне две години докато изтече гаранционнния срок, а дали някой ден ще продадеш нещо от този склад и ще си върнеш инвестицията не е много ясно. В края а краищата ние сме сервиз, а не търговец на резервни части втора употреба.

    При такова действие дори има риск за разпространение на зарази, защото знаеш много добре за какво се използва една прахосмукачка. При други уреди това се прави от гледна точка на безопасност, а при трети просто защото ресурса на резервната част е намалял, тъй-като вече е била използвана.

    Не само това, но общо взето става въпрос за серийни дефекти и дори и да имаш десет заменени прахосмукачки в крайна сметка всички те имат нужда от едно и също нещо. Като краен резултат практиката да се използват резервни части от уреди втора употреба е нежелателна и неприемлива. Разбира се винаги има възможност за напасване на някакви резервни части намерени на пазара, но практикуване на труд, творчество и донапасване също е неприемливо.

    Иначе вносителя си внася речервни части по някаква преценка на производителя горе долу колко уреда ще се развалят от даден модел, но тази преценка няма как да е напълно прецизна.

    При компютрите нещата са по-прости, защото една памет си е памет, може да се използва в много компютри от различни марки, заема доста по-малко място в сравнение с един маркуч за прахосмукачка и струва много пари. Пазар за такива неща има, защото човек трудно ще си смени компютъра, защото му е изгоряла паметта или процесора, докато ако изгори електромотор на прахосмукачка или компресор на климатик ремонта е на такива цени е е много по-добре човек да си купи нов уред и релно много хора правят точно това.


  18. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #45

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    Нещата не са толкова прости
    Въпрос на гледна точка. Нещата са точно толкова прости, колкото човек ги възприема. Без да се обиждаш - пази боже от сервизи, които от резервна част скачат на рискове за разпространение на зарази. Слава богу, старата школа с локумите си отива малко по-малко и нещата стават все по-прости и ясни
    Бисерът, колко по-лесна е сервизната поддръжка на компютърна техника, отколкото на прахосмукачка няма да коментирам.
    Много си кадърен в това, когато има конкретен казус и въпрос, който съм задал по-горе да изпишеш един ферман и да не отговориш как така има резервни части в 2-годишния гаранционен период и няма, когато той свърши.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Съдомиялни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Lupus във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 139
    Последно: 07-04-24, 16:49
  2. Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От racia във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 1186
    Последно: 08-03-24, 17:22
  3. Бойлери - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 20
    Последно: 11-10-22, 09:18
  4. Сервиз на магазин "Зора" ,съобщение за клиентите им.
    От sandocan1946 във форум Черен списък
    Отговори: 17
    Последно: 16-11-10, 21:25
  5. Да имате проблеми с ICQ клиентите
    От glarus във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 04-10-08, 20:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе