Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 62

Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    1
    #16

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    А прахосмукачките Таурус са за еднократна употреба. От лятото съм записан в някакъв измислен списък на чакащите за HEPA филтър. Днес звънях по сервизи и вносителя и навсякъде нямаааааааааа. Явно са много специални филтри и отнема години за производството им. Най сигурната марка метлата

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #17

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Цитат Първоначално публикувано от mitkovarna82
    А прахосмукачките Таурус са за еднократна употреба.
    +1
    Преди 2,5 години си купихме, с жена ми, прахосмукачка от тази марка. Поблазни ме гаранцията от 3 години и голямата всмукателна мощност на модела. Но, започнаха мъките. Защитата от прегряване на мотора, се включва след 4/5 минути работа. Уреда минава в някакъв "авариен" режим и работи на минимална мощност и една стая не може да се очисти като хората. Трябва да се изчака поне няколко часа, за да изстине напълно мотора. Отделно, ако по стените на торбичката се наслои фин прах, дори и тя да е празна, мотора започва да се товари малко повече и пак се включва защитата. Пак чакане и задължителна смяна на (почти празна) торбичка. Освен това, вече два пъти я давах за ремонт. Първият път, защото тотално отказа, а вторият път беше една седмица след като я прибрах от сервиза, защото работеше, но само на минимална мощност и я върнах да я "дооправят". Сега си имаме втора прахосмукачка. Куча марка, закупена от един хипермаркет за дребни пари. За мое учудване, работи много добре. Не я жалим, а и няма защо. При повреда, от магазина я заменят с нова или връщат парите, докато е в гаранция. А, гаранцията е отново 3 години. В това, че ще ми я заменят или върнат парите, съм абсолютно убеден, защото жена ми работи в магазина и знам, че такава е практиката там.

  4. Novice
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    2
    #18

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Здравейте!
    Преди няколко дни пуснах тема за прахосмукачка Taurus avensis 2000, но ще питам и тук..
    Дадох прахосмукачката на приятел за еднократно ползване, след което ми я върна без държача за хартиената торбичка /изхвърлил го е заедно с торбичката/.
    До момента не съм имала проблеми с прахосмукачката. Сега обаче не може да работи без този държач. Молбата ми е ако някой има непотребна прахосмукачка Taurus бих искала да си купя тази част, тъй като от 'Роял Електроникс' ми казаха, че е невъзможно набавянето й. Надявам се тук да открия необходимата част..

  5. Novice
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    1
    #19

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Здравейте, аз също имам оплакване срещу Роял Сървиз. Обадих им се за резервна част, която те ми казаха, че имат в наличност, дадоха ми парк номера. Когато изпратих мой близък да закупи частта, те не искали да я продадът, въпреки, че я имат в наличност, трябвало съм да чакам няколко месеца. Обадих им се отново по телефона и те най-нагло ме излъгаха, че уж била запазена, но боят близък ми каза, че когато е отишъл, те са звънели донякъде, но не са се свързали и са решили, че няма да я продадат. Интересно кой е с предимство и след като видят, че нещо свършва, а доставката му и няколко весеца, могат да предвидят. Уж била криза, уж нямали пари, а и не работят, ако е в гаранция уредът, намират 1000 причини, за да не уважат гаранцията, когато пък не е в гаранция, пак се намират повод. Каквъ функция тогава изпълняват?

  6. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    241
    #20

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Здравейте! Моята прахосмукачка ходи за втори път на сервиз - изгорял двигател. След като я отремонтираха имам усещането, че не смуче както преди. Или са сложили по-малък двигател или са сложили потенциометър с по-малка стойност и не се позволява на двигателя да достигне максималната си мощност. Естествено това са само предположения, нямам доказателства за обратното. Но знам едно нещо - повече уред с тази марка няма да си купя. Гледам, че в Технополис все още представят същия модел (2,5 години след като си я купих аз) като един от топ моделите. Дано не се излъжат хората, защото презентацията им е ефектна - в една тръба има боулинг топка и прахосмукачката създава достатъчно вакуум, за да я повдигне нагоре. Иначе преди да се развали си работеше добре, с добра мощност, добри филтри, това от което се оплаквам е, че за 2,5 г. два пъти влиза в гаранционен сервиз за поправка. Не е проблемът от задръстен контейнер, защото на всеки две чистения ходя да го почиствам, а прахосмукачката е използвана само по предназначение - за почистване на дома ми.

  7. Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    32
    #21

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Тази боулинг топка може да се вдигне с каквато и да е прахосмукачка Добър рекламен трик е

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1
    #22

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Здравей те преди 2 години и половина и аз си купих такава прахосмукачка от ТЕХНОПОЛИС преди да изтече гаранцията тя отказа носих ме я на сервиз оправиха я ,но маркуча се каса вече 5 ,6 пъти и когато попитах в магазина за резервен ме пратиха в сервиза.Там твърдо ми отказа ха ,че резервни маркучи за тази марка няма.МОЕТО МНЕНИЕ ,ЧЕ ПО ДОБРЕ НЕ СИ КУПУВАЙ ТЕ С ТАЗИ МАРКА.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    72
    #23

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Иване, хубаво направи като пусна темата. Онези льольовци, които Крис прати в ъгъла нека си лопат. Тези хора трябва да се научат, че неможе да се прави бизнес по този начин. Като искат да правят пари, ще уважават клиентите. Като не...в кошарата! Не те познавам нито теб, нито въпросния сервиз, но...никакво мълчание! Ще ги плюя не ами...отиваш там с правата си и те карат да се чувстваш все едно им искаш пари на заем. Аман от балъци! Успех!

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #24

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Галине мисля че изказването ти е много далеч от реалната действителност, защото не можах да разбера кого е пратил Крис в ъгъла, кой не уважава своите клиенти и кой изобщо е балък?

    Предполагам, че не си запознат с много неща и заради това правиш изказвания, които според мен са нереални и не отговарят на действителността.

    Все пак да те информирам, че когато става въпрос за рекламации има една верига - производител, вносител и съответния сервиз. Арбитър на спорове е комисията за защита на потребителя но предполагам че нито ти нито човека които си е купил даден продукт се интересува къде е причината за създалата се информация и веднага хукваш да плюеш - дали е там където трябва не е ясно.

    Все пак има няколко места за възникването на проблем и бъди сигурен, че ти изобщо не разполагаш с информация къде е реалния проблем пък си хукнал да съдиш хората при положение че не разполагаш с информация какви са законовите процедури и каво участие имат различните субекти.

    Мился че беше много по-логично да се замислиш какво реално прави един сервиз. При всички случай той не произвежда резервни части и някой трябва да му ги предостави - не мисля че е трудно да се достигне до такива изводи

  12. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    241
    #25

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Вчера имаше ново развитие по случая с тази "прословута" прахосмукачка. След като за 3-ти път беше на сервиз, ми издадоха протокол за замяна с нова. Новата я получих без проблеми от Технополис и сега искрено се надявам да не се получат пак подобни проблеми. Нека да съм бил карък само със старата! Между другото, от сервиза не можаха да осигурят резервни части и това беше основната причина за протокола с подмяната. А проблемът този път бе в механизма за прибиране на кабела.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    72
    #26

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Колов, мен като потребител въобще не ме интересува какво прави един сервиз, откъде си внася резервните части, дали си ги прави сам или не. Аз имам интерес когато закупя даден продукт той да работи. Ако не работи, сервиза, който прави пари от това да обслужва гаранционни продукти да ме посрещне най-малкото с уважение, да прояви разбиране и възможно най-бързо да си получа работещия продукт. Кое не отговаря на действителността? Кое е нереално? Че всички се държат все едно съм длъжен на някого да се моля че ми се е счупило еди какво си ли? Я погледни изказването на представител на сервиза: "Сервизните работници работят с техниката не им се плаща да слушат глупостите на много от малоумните клиенти." Само от това мога да ги нарека целия отряд малоумници!!! Може и да не съм на 100% с информация за случилото се, но това ми стига. Разбери, няма по-голям абсурд от подобни търговци. Щото те са си търговци, нали? Сервиз, който се издържа от "малоумните" клиенти и техните гаранционни уреди. И пак ти казвам, не е моя работа /на потребителя/ да се замисля най-малко какво правел даден сервиз. Що въобще се е захванал с ремонта на дадената прахосмукачка и са скъсали нервите на човека, а не са му казали да си изчака месеца по договор или пък направо да си занесе прахосмукачката откъдето я е купил. Защо? Нали уж сервиза би трябвало да е по-наясно с правилата по гаранционно обслужване. Няма кво да ме хулиш! Изказването на представител от сервиза ми дава право да напиша поста си, без въобще да чета повече! Разбираш ли? Май не. Помисли пак, далеч ли ми е изказването от РЕАЛНАТА действителност? Ако ти си клиент? Кво правим? Ходиш всеки ден и висиш в някаква умряла фирма да си търсиш скапаната прахосмукачка и някакви ше ти се държат като с говедо? Айде стига. Човека не си е постнал коментара от добро обслужване...

    Благодаря ти за информацията. Защита на потребителя си ги ползвам винаги когато се наложи. В повечето случаи вършат работа.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314968248[/time]_________________________________________________

    Иване, пусни моля те един коментар как точно те посрещнаха в този прословут сервиз и какво те изнерви там! За прахосмукачката разбрахме, но...понеже Колов ме смята за далеч от реалната действителност, моля те, ангажирай се с това да дадеш по-пълна представа за обслужването във въпросния сервиз. Аз направих поста си под влияние на изказването на потребител, който модераторите баннаха, и който се държеше видимо нагло. Видимо бе, че и той е от въпросния сервиз. Та затова...

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #27

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Галине ти обърна ли внимание на датата. Нещата за които говори Иван са се случили преди две години и половина.!!!

  16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    72
    #28

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Колов, нека не спорим. Не можеш да ме накараш да мисля друго ако ще и преди три години да е. Не съм казал и няма и да кажа нищо различно след още две години. Тъпаците е нужно да разберат, че трябва да уважават хората от които си вадят хляба! В която и свера на бизнеса да са. Вярвам, че и ти мислиш така. Междо другото, днес си купих прохосмукачка Само че не е гореописаната. Купих си Керхер И вярвам, че няма да имам проблеми с гаранции. Поздрави за целия екип от София. Направиха добро впечатление!

  17. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    241
    #29

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Случката наистина беше отдавна! За сервиза мога да кажа, че бях разочарован, но повече ме разочароваха от Софийския Роял Сървис, които са официалния сервиз, че не взеха под внимание оплакването ми. Скоро минах покрай мястото , където се помещаваше прословутия сервиз в Стара Загора - в момента там има автомивка. Не знам дали се е преместил сервиза или е фалирал, не мисля никога повече да го търся. Мога само да препоръчам на всички потребители, ако имат проблем с уреда си по време на гаранционния период, да го занесат в магазина, от който са го купили и да си спестят разправиите по сервизите. Всички по-големи вериги магазини добре познават ЗЗП и го спазват. Галине благодаря за подкрепата, целта на пускането на тази тема беше колкото се може повече хора да я прочетат и сами да си направят изводите за марката и сервизното и обслужване, затова съм се постарал да дам повече факти, а и намесата на хора свързани най-вероятно със сервизната мрежа на Таурус, само подкрепи изложеното от мен.

  18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #30

    Re:Taurus, проблеми и сервиз, на който не му пука за клиентите !!!

    Човеко, не зная защо си разочарован от Роял сервиз. но ти оплакване от сервиза в СЗ нямаш и не би могъл да имаш в случая за твоята прахосмукачка.
    Как тогава да реагират в Роял Сервиз?
    Разбира се реакцията на тоя човек тук във форума бе крайно нелепа, но това не променя фактите, които са следните:
    Клиент на този сервиз ти никога не си бил!!!!!
    Гаранционното обслужване на даден уред са отношения м/утърговеца продаващ уреда и даден сервиз.
    Как възникнаха каквито и да е било отношения м/у теб и този сервиз, кое е обстоятелството, което поражда тези отношения??
    Ами нали конкретен вносител би могъл например да е закупил определени резервни бройки с които да покрива гар.случаи.Ами същият търговец, може да не иска да плаща за определен вид ремонти(обикновено по-скъпите ремонти) и да предпочете замяната с нов уред.
    Как да реагира този сервиз на такава намеса в отношения, които не те засягат.
    На какво основание ти носиш този уред в сервиза.Какво общо имаш ти с отношенията сервиз-търговец?

    Задължението за отстраняването на проблемите в гар.срок е само на търговеца продал стоката.
    Той е взел пари за тази стока и от него трябва да изискваш решаването на проблема.
    Той къде ще го носи си е само негов проблем.
    Затова при такъв проблем се носи уреда при търговеца, а как той ще се оправя си е негова работа.
    В никакъв случай клиента не трябва да носи уреда си в сервиз.Със сервиза той няма никакви правни или търговски отношения.

    Не писах по-рано по темата ти, защото действително реакцията на тоя сервиз бе крайно невъздържана и неадекватна, но в случая ти сам си се вкарал в театър.



Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Съдомиялни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Lupus във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 139
    Последно: 07-04-24, 16:49
  2. Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От racia във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 1186
    Последно: 08-03-24, 17:22
  3. Бойлери - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 20
    Последно: 11-10-22, 09:18
  4. Сервиз на магазин "Зора" ,съобщение за клиентите им.
    От sandocan1946 във форум Черен списък
    Отговори: 17
    Последно: 16-11-10, 21:25
  5. Да имате проблеми с ICQ клиентите
    От glarus във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 04-10-08, 20:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе