Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 65

Интернетът на БТК не става за нищо!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2009

Re:Интернетът на БТК не става за нищо!

И АЗ гризнах същото дръфче наречено ADSL

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от kalcho
    И АЗ гризнах същото дръфче наречено ADSL
    малко по-подробно може ли да опишеш "дръвцето"?

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Защитната стена на моя "Пирели" я спрях още първият ден, защото иначе не ми зареждаше половината картинки в списъчен вид в ибей, както и ако търся определена картинка в Гугъл. Никой от мижавият съпорт на БТК дори и дума не обели за това, загубих цял ден да се ръчкам защото първоначално помислих че нещо РС-то се е сбозило. Това между другото...

Относно светкавиците - доста от лан-доставчиците вече има големи оптични сегменти и тия проблеми от едно време сега ги няма. Отделно, ако има някакъв проблем, мога да звънна в района, и дори да отида до офиса им и дето се казва да говоря лице в лице с хората. Лятото поради вина на БТК ми спряха нета и после ги чаках 2 дена да го пуснат, защото срокът за пускане е 48 часа. Надали е нужно да ти казвам какво е интернет зала по средата на лятото да стои два дена без интернет. В момента положението е същото - вчера не можах да платя интернета защото просто БТК нямаха интернет в офиса им, и сега разбирам че са го спрели. След 10 мин ще го платя, но после пак ще трябва да ги чакам 2 дена, през които приходите ми ще са точно 0 лева.
    Отделно лятото имах проблеми с линията - оказа се че чифтовете са стари и връзката постоянно се разпадаше. За играещите онлайн едва ли е нужно да казвам какъв проблем е това. След седмица чакане дойдоха, прехвърлиха ме на маааалко по-добър чифт, за сметка на това повече от 10 мбита не мога да видя - повече скапаният чифт не позволява и това се вижда от модема, нищо че плащам за повече, казаха че до седмица ще сменят трасето и така вече 7-и месец чакам. Извинявай, ама ако ти отидеш на бензиностанцията и платиш 12 литра бензин и ти сипят 10, защото не могат да си оправят бензиноколонката, ще оревеш навсякъде, нали? А аз съм така месеци наред и никой не ми обръща внимание. Отделно че и най-замотаният лан-доставчик с един-единствен човек персонал, който играе ролята на собственик, управител, админ, техник, счетоводител и чистачка в офиса, за 7 месеца ще намери ресурс да смени 100 метра кабел.

За мижавият ъплоад да не говоря - колко пъти съм връщал лятото клиенти, които искат да изпратят няколкостотин мегабайта снимки - като им кажа че ще им отнеме часове, и хората се отказват. Извинявай, ама в 21-и век 70-80 килобайта ъплоад е просто жалка работа. Да не говоря че ако искам да си пусна собствен тиймспийк сървър или онлайн радио, просто трябва да забравя. А за бавният Youtube просто нямам думи - 40 минути чакане докато ми зареди Hi-Def 5 минутно изпълнение на ThePianoGuys например.

Както вече казах- ако ползваш интернета им единствено да отвориш една-две страници и да ги гледаш, няма проблеми. Хората продават едно голямо прокси и нищо друго. За истински интернет - стойте далеч от БТК.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Аз знам един доставчик на интернет при който ги няма горните проблеми, но ще си затрая че едно време плащах за 8МБ/с, а получавах 20мб/с, а сега ме "резнаха" на 8 до 10МБ/с , защото много реклама и много маймунки се закачиха и смукат яко от нета

6. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

@Mr.TECHNO аз ти казах, предполагам не живееш в къща в краен квартал...
    Миналата година след една гъмотевична буря в един квартал имаше изгорели едно 15-20 модема, БТК обикаляха от къща на къща, и сменяха модеми... А аз след тях сменях ЛАН карти... Така, че не говоря теоритично, а за конкретен случай...
    Светкавицата не я интересува дали висящия кабел е на кабелната или на БТК, като удари и всичко заминава...

( но хващам модема и в пощата и ми дават веднага друг )
    В коя поща?! Аз мога да ти кажа поне 10 НЕ-ОБЛАСТНИ града(където са и по голямата част АДСЛ клиенти). Където ако има занесеш модема, ще те изгледат, и ще ти кажат или да се обадиш на националния телефон, или да си пуснеш молба...

Между другото преди година съдействах за смяна на модем. Процедурата беше обаждане на съпорта, обясняване, че модема не работи и чакане близо седмица...

7. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    Между другото преди година съдействах за смяна на модем. Процедурата беше обаждане на съпорта, обясняване, че модема не работи и чакане близо седмица...
    На мен след заявка за повреда ми го смениха в същия ден. Дори не си прибраха стария.

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

вчера ми казаха нещо, което още не е официално, но се очаквало да бъде обявено тия дни на сайта на виваком:

поради онзиденшния срив, всички засегнати щели да бъдат компенсирани с 1 седмица безплатен интернет

дали е вярно - не знам. кога ще стане - не знам. как ще докажеш, че си бил засегнат - не знам
    може да е слух... не знам. повтарям само това, което ми казаха

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

glowndark , лятото имах работа в Шумен ( не областен град )
    Хората имаха проблем , взех им модема - бегом в Кауфланд ( всеки кауфланд имат щанд на Виваком ) и го смених за под 15мин.
    Да ти дам пример с друг подобен казус? В Търговище , Силистра, Дулово и Добрич пак така - отново не областни градове, само че в пощата им.
    Не съм пробвал в Балчик, но предполагам и там ще го сменя за отрицателно време.
    Освен ако не ме пратиш в някой град който освен че има служител в БТК с основно образование , ами да те питам там тогава , какъв ще е перфектния непрекъсваем и бърз друг нет тогава

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Модемите ги сменят бързо, спор няма. Възможно е някъде да са се бавили, но като цяло имат достатъчно количество и не това е проблемът. Пробвай, ако трябва да се прави някакъв ремонт по трасето, да видим тогава...
    Другият проблемът е, че тая технология освен за блеене из сайтове вече за нищо не става.
    И понеже не обичам да приказвам празни приказки, ето ти малко тестове отпреди 2 минути:

BTK ADSL бизнес, 15 мбита
    За това удоволствие плащам 65 лв (заедно с телефон, защото не може без него) - договор, от който няма отказване.

България:

САЩ:

Германия:

Лондон:

Накарах мой приятел да пусне същият тест по същото време, на 100 метра от мен е. Плаща 30 лв месечно. 80mbita BG / 30 mbita internaitonal. Няма никакви договори - кефи те нета, плащаш. Не те кефи нета, не плащаш

България:

САЩ:

Германия:

Лондон:

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    За това удоволствие плащам 65 лв (заедно с телефон, защото не може без него) - договор, от който няма отказване.
    А ти пробвали си да се откажеш?
    Аз,сестра ми и много други познати се отказаха без проблем...вярно не беше бизнес план,но пък и никакви проблеми не правят...

13. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Ще споделиш ли как успяхте да се откажете. При мен имаше голяма борба докато успея да сменя плана на мобилния интернет от 10 на 5 лв. Девойчетата които обслужват в офисите им са пълно капо. Сложени са там само да хващат нови шарани и да вземат парите за сметката Едната дори ми се сопна, че такова нещо никъде го нямало. Казвам им да погледнат в общите условия на договора, ама те хабер си нямат. Иначе постоянно се опитват да ме зарибят с нов договор. Остави тях, ами и от централната им поддръжка са същите. Не може казва ми някоя си и толкоз. Питам я да ми покаже къде пише че не може - мънка нещо. Накрая успях да се свържа с някакво момче и въпроса беше уреден за няколко минути. Та се чудя какъв ли екшън ще стане ако поискам да прекратя договора...

14.  

15. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    вчера ми казаха нещо, което още не е официално, но се очаквало да бъде обявено тия дни на сайта на виваком:

поради онзиденшния срив, всички засегнати щели да бъдат компенсирани с 1 седмица безплатен интернет

дали е вярно - не знам. кога ще стане - не знам. как ще докажеш, че си бил засегнат - не знам
    може да е слух... не знам. повтарям само това, което ми казаха

Във връзка с вчерашния срив на мрежата на Виваком, всеки потърпевш абонат може да заяви към оператора желание за компенсация!

Цитат
    Една седмица безплатен интернет и 50 допълнителни минути към фиксираните планове на потребителите дава VIVACOM като компенсация за техническите проблеми на клиентите си, които между 11.30 и 18.30 ч. вчера бяха засегнати от смущения в системата на оператора. Компенсацията ще важи както за частни, така и за бизнес клиенти на телекома. Потребителите на VIVACOM Net ще получат една седмица безплатен интернет за пакета, който са си заявили, а клиентите на фиксираната услуга на VIVACOM - 50 допълнителни минути за разговори в мрежата на оператора. Компенсацията ще бъде отразена в сметките им за март или април в зависимост от отчетния период на съответния потребител.
    За да бъдат компенсирани потребителите, те ще трябва да направят заявка за проблема, които са имали със съответната си услуга. Начините за подаване на заявки ще бъдат публикувани на 8 февруари на сайта на телекома.

Източник Морето.нет

До откриване на специализираната секция, като форма на оплакване може да се ползва E-mail до компанията, за да заявите негодуванието си относно цялостната липса на услуги на оператора, както и косвените проблеми изпитани от всички след срива на Виваком, като отказ на банкомати, банкови разплащания, онлайн системи (на фирми, спедиторски компании и прочие). А от утре (сряда 08.02) всички засегнати можем да подамем и претенция за компенсация (по описаната по-долу информация следва да бъде открита специална секция за предявяване на претенция за компенсация).

Цитат
    Прессъобщения

(07.02.12) VIVACOM компенсира потребителите с една седмица безплатен интернет и минути в мрежата си

За пръв път у нас доставчик на услуги предлага толкова мащабна компенсация
    София, 7 февруари 2012 г. - Една седмица безплатен интернет и 50 допълнителни минути към фиксираните планове на потребителите дава VIVACOM като компенсация за техническите проблеми на клиентите си, които между 11.30 и 18.30 ч. вчера бяха засегнати от смущения в системата на оператора.
    Компенсацията ще важи както за частни, така и за бизнес клиенти на телекома. Потребителите на VIVACOM Net ще получат една седмица безплатен интернет за пакета, който са си заявили, а клиентите на фиксираната услуга на VIVACOM - 50 допълнителни минути за разговори в мрежата на оператора. Компенсацията ще бъде отразена в сметките им за март или април в зависимост от отчетния период на съответния потребител.
    Подобна мащабна компенсация се прави за пръв път у нас. VIVACOM предприема тази стъпка, тъй като отчита сериозността на възникналия проблем и неудобството, което създаде на своите потребители в комбинация с утежнената метеорологична обстановка в цялата страна.
    За да бъдат компенсирани потребителите, те ще трябва да направят заявка за проблема, които са имали със съответната си услуга. Начините за подаване на заявки ще бъдат публикувани утре, 8 февруари, на сайта на телекома - http://www.vivacom.bg/
    На 6 февруари вечерта VIVACOM отстрани изцяло техническия проблем, който затрудни нормалното функциониране на мрежата на телекома в страната. Работата на мрежата и всичките й функции бяха възстановени към 18.30 ч. на същия ден.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Това и аз го четох някъде, ама ако беше дал и какво пише на сайта им нямаше да е лошо
    ПП намерих я
    (08.02.12) Клиентите на VIVACOM ще заявяват компенсации на уебсайта и в магазините на телекома

София, 8 февруари 2012 г. - Заявки за компенсация на VIVACOM услуги, които бяха засегнати от смущения в системата на оператора на 6 февруари, ще се приемат на две места. Потребителите ще могат да подават искане за една седмица безплатен интернет и 50 допълнителни минути към фиксираните планове на уебсайта на оператора от днес, а от утре, 9 февруари, и в най-близкия до тях VIVACOM магазин.
    Електронна заявка за компенсация клиентите ще могат да пускат през e-mail форма за контакт, която ще бъде достъпна в рубриката „На фокус" на първата страница на сайта. Заявката за компенсация ще бъде налична on-line след 17 ч. днес. Срокът за подаване на заявления е 15 март 2012 г.
    Компенсацията важи както за частни, така и за бизнес клиенти на телекома. Потребителите на VIVACOM Net ще получат една седмица безплатен интернет за пакета, който са си заявили, а клиентите на фиксираната услуга на VIVACOM - 50 допълнителни минути за разговори в мрежата на оператора. Компенсацията ще бъде отразена в сметките им за март или април в зависимост от отчетния период на съответния потребител.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Usera
    Ще споделиш ли как успяхте да се откажете.
    Без бой...отидох и им казах,че искам да си спра интернета и стационарният телефон.Последва въпрос защо...а отговорът беше,че не ми харесва нета,а и не искам заради един интернет да плащам стационарен телефон.Попълниха документите подписах и общо взето това беше.В интерес на истината на мен ми оставаше 1 месец до изтичане на договора.При сестра ми беше изтекъл договора,а тя спря само нета...

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Шумен ( не областен град ) - Шумен е областен град
    бегом в Кауфланд ( всеки кауфланд имат щанд на Виваком ) - не във всеки, може би от една година в Търговщкия Кауфланд няма офис на Виваком
    В Търговище , Силистра, Дулово и Добрич пак така - отново не областни градове - всички посочени градове са областни с изключение на Дулово
    Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Без бой...отидох и им казах,че искам да си спра интернета и стационарният телефон.Последва въпрос защо...а отговорът беше,че не ми харесва нета,а и не искам заради един интернет да плащам стационарен телефон.Попълниха документите подписах и общо взето това беше.В интерес на истината на мен ми оставаше 1 месец до изтичане на договора.
    И при мен беше по същия начин, само че аз направих пренос на телефонния пост към друг оператор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ, че нищо не разбирам..
    От urDeathWish във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 9
    Последно: 28-12-14, 18:45
  2. ГЛОБУЛ - Интернетът е задължителен
    От etg във форум Черен списък
    Отговори: 32
    Последно: 18-06-14, 08:47
  3. Отговори: 40
    Последно: 06-10-09, 10:15
  4. KONIKA-MINOLTA Z3 в Бг НЕ СТАВА ЗА НИЩО!!!
    От LUDIA във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 12
    Последно: 22-11-05, 00:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе