Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 48
Like Tree1Одобрявам

Темпекс Fuji Electric измама!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Темпекс Fuji Electric измама!!!

Може да са китайски, но процента на повредените е много малък.
    +1 за фуджицу/фуджи илектрик/дженерал.

Онзи ден ме видя един познат и не пропусна да ми се оплаче от един китайски панасоник на 5-6 години, купуван за 1100лева без монтаж- изгорял комресор.То аз помня кога си го купи-преди още аз да си купя какъвто и да климатик за моя апартамент.Хвалби, хвалби от панасоника-не бил скъп, топлел много, бил много икономичен и накрая след изтичане петгодишната гаранция 1100 лева минус+ последвалото набутване за дайкин FTX...JV серията.Оплака ми се и от новия климатик - дайкин FTX35JV - умрял от студ с него в стая 15 квадрата и за 7 дни от монтажа на каквито и градуси да му е задал, повече от 18 градуса не можел да достигне в отопляваната северна стая(температурите навън бяха -3 до +2 цяла седмица).Изгорялият панасоник поне топлел и само в много студено време по-5 градуса му помагал с духалка/конвектор.Искал да сменя дайкина, ма ЙОК- фирмата която го е излъгала, че ще му стопли спалнята не иска да му го смени дори срещу доплащане за друг по-скъп).

LGC серията дава рядко един "дефект"-неустановено положениое на ротора на компесора, но доколкото съм запознат това се отстранява със смяна на платката.предполагам, че старата "дефектна" платка" просто се префлашва с нов фърмуер.

Другото им е че на повечето климатици от триото външните тела в повечето случаи са шумни при първоначален старт и след дефрост, но това не е задължително(както е при мен с фуджи илектрика).На дженерала шума го реших с едни силиконови шайби и метално-гумени шайби(метални с гумена облицовка от едната страна) които редувах метално-гумена/силиконова.Така вибрации няма, остана само шума при набиране, който обаче на фона на шума на улицата не се чува.

По принцип напоследък бях положително настроен към панасоник, но след срядата когато моят познат ми се оплака, че му е изгорял компресора мога на всички европейски панасоници да им сложа сам един "Х".

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от justify
    +1 за фуджицу/фуджи илектрик/дженерал.

Онзи ден ме видя един познат и не пропусна да ми се оплаче от един китайски панасоник на 5-6 години, купуван за 1100лева без монтаж- изгорял комресор.То аз помня кога си го купи-преди още аз да си купя какъвто и да климатик за моя апартамент.Хвалби, хвалби от панасоника-не бил скъп, топлел много, бил много икономичен и накрая след изтичане петгодишната гаранция 1100 лева минус+ последвалото набутване за дайкин FTX...JV серията.Оплака ми се и от новия климатик - дайкин FTX35JV - умрял от студ с него в стая 15 квадрата и за 7 дни от монтажа на каквито и градуси да му е задал, повече от 18 градуса не можел да достигне в отопляваната северна стая(температурите навън бяха -3 до +2 цяла седмица).Изгорялият панасоник поне топлел и само в много студено време по-5 градуса му помагал с духалка/конвектор.Искал да сменя дайкина, ма ЙОК- фирмата която го е излъгала, че ще му стопли спалнята не иска да му го смени дори срещу доплащане за друг по-скъп).

LGC серията дава рядко един "дефект"-неустановено положениое на ротора на компесора, но доколкото съм запознат това се отстранява със смяна на платката.предполагам, че старата "дефектна" платка" просто се префлашва с нов фърмуер.

Другото им е че на повечето климатици от триото външните тела в повечето случаи са шумни при първоначален старт и след дефрост, но това не е задължително(както е при мен с фуджи илектрика).На дженерала шума го реших с едни силиконови шайби и метално-гумени шайби(метални с гумена облицовка от едната страна) които редувах метално-гумена/силиконова.Така вибрации няма, остана само шума при набиране, който обаче на фона на шума на улицата не се чува.

По принцип напоследък бях положително настроен към панасоник, но след срядата когато моят познат ми се оплака, че му е изгорял компресора мога на всички европейски панасоници да им сложа сам един "Х".
    Нещо има проблме с този Даикин. Кажи на познатия си да прави рекламация. По принцип панасониците издъхват при ниски температури, но не и Даикините, дори и конвенционалните. Може да е изпуснал фреон, но задължително трявба да се види от някой техник.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Все пак Fuji-тата бяха последни кръстени, че се правят в Тайланд. И това стана доста след като другите бяха обявени за "японски"

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Той може и да направи рекламация, но допреди миналата година април месец на страницата на MMC 25/35-ците от JV серията излизаха с роторен компросор, а дайкин произвеждаха само суинг компресор по техния патент, които се влагаха в 50/60 и 71 GV .Малките битови климатици(25/35) от същата серия се наричаха JV и изрично беше записано, че са с роторен комппресор.От кой мислиш че е произведен/закупен компресора- китайски неизвестен завод...

На практика ако погледнеш на страницата на дайкин Европа: http://www.daikin.eu/product/for-you...fault.jsp#set6 може да забележиш, че това което у нас се предлага като daikin FTX...JV http://mmc.bg/admin/pics/34_3_PLFTX(N)J_nova.pdf , всъщност е FTXN http://www.daikin.eu/product/for-you...fault.jsp#set6 серията която в Европа е най-евтината и се прави в завода на Gree в Китай по поръчка(на ишлеме както казваме) за дакин .За мое съжаление не свалих навремето и не пазя PDF файла от страницата на MMC в която ясно се виждаше, че 20/25/35 -ците от JV серията бяха с роторен компресор, а 50/60/71-ци бяха със суинг компресор на дайкин.Не бих се учудил ако сега компресора си е същият роторен, който у нас вносителите представят за херметичен суинг, както сега лъжат, че FTXN серията е FTXJV. В страницата на дайкин за Европа ясно се виждат както външното така и вътрешното тела и те се различават както по пвид, така и по килограми...

Всичко пада жертва в името на бизнеса и печалбата

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Дали е ротационен или разлюлян компресора няма значение за топленето понеже на времето суинга го направиха за да предотвратят прегряването при клапана на ротационните компресори работещи на тогава чисто новия фреон 410А тук проблема по скоро идва от прекалено високите очаквания от един средностатистически китайски климатик... например ако клиента си беше сложил мидейка може би щеше да е супер доволен от крайния резултат при все че едва ли би се различавал съществено от този от дайкина (Gree) проблема е че съответния производител е решил да печели използвайки собственото си име. Вероятно дори номера минава безпроблемно в повечето европески страни защото там климатика се използва за отопление само в преходните периоди, но тук в многострадалная БГ хората са чували че някой далечен роднина някаде се топли с климатик и искат максимум за минимум пари и тук капана на дайкин щраква с климатика Грее брандиран като дайкин ... не съм сигурен но ми се струва че същия климатик го има и като още две лепенки... AXON на ромстал и ATC на АТЦ... би било интересно да се види кой как го продава...?

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    AXON на ромстал
    Не е ли Acson?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Вероятно ... не съм се заглеждал

10. ppe
    ppe е офлайн

Тук е от
    Feb 2012

нашия климатик е fuji elektrik и бучи ужасно неможем да спим нощем,нормално ли е това?

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от ppe
    нашия климатик е fuji elektrik и бучи ужасно неможем да спим нощем,нормално ли е това?
    кое на климатика бучи вътрешната половина или външната?
    ако обясниш по-подробно може и да ти се каже какво да пипнеш за да се оправи - решението може да е :
    няколко литра топла вода,
    някое лагерче,
    тампончета
    или пък нов климатик защото този все пак е китайски

12. ppe
    ppe е офлайн

Тук е от
    Feb 2012

външното тяло бучи,(все едно работи трактор под прозореца) ,този шум го има само зимата УЖАСНО Е!!!

13. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

дай модел

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

50% се пълни с вода догоре и си вибрира цяла зима. сложи му нагревателче да може да се отича конденза , прибави и едни тампони и си готов.
    щом бръмчи всяка зима значи работи , щом работи значи не го спирате , щом не го спирате значи всичко си му е наред.
    ако не вземеш мерки ще бръмчи и следващата.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    щом бръмчи всяка зима значи работи
    ако не вземеш мерки ще бръмчи и следващата.
    От горното следва, че ако вземеш мерки, може да спре да бръмчи/работи.

17. ppe
    ppe е офлайн

Тук е от
    Feb 2012

климатика е fuji elektric rsa/ror 12lgc inverter,не го спираме по-препоръка на фирмата която ни го монтира,напоследък забелязвам,че се затваря и лампичката му operation мига,досега не го беше правил!!? иначе лятото няма грешка,но той е в гаранция и ще ги гоня до дупка: )

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Точно така гонка докато не изключат дефроста мам... им.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Fuji Electric RSG-12 LMCA
    От Ceco_17 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 500
    Последно: 19-06-24, 17:02
  2. мнения за FUJI ELECTRIC RSG 12 LMC и FUJI RSA 12 LKC
    От valen79 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 10-09-13, 16:49
  3. Обзавеждане със FUJI ELECTRIC RSa-14LC; FUJI ELECTRIC RSG-09LMCA
    От georgibozhinov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 43
    Последно: 19-07-13, 11:14
  4. FUJI ELECTRIC RSA-12LU
    От bybeep във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 30-06-13, 11:30
  5. Fuji Electric RSG-12LEC
    От santoyo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 28-12-12, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе