Че защо се затваря, моя ги отваря на максимум наолу при дефрост.ppe, я уточни какво значи затваря.Да не би ЛЖС да ги затваря при дефрост, я който има да каже.
Че защо се затваря, моя ги отваря на максимум наолу при дефрост.ppe, я уточни какво значи затваря.Да не би ЛЖС да ги затваря при дефрост, я който има да каже.
Първоначално публикувано от cooler
edi1
Така са. LGC-то вдига клапите нагоре и размразява
При такава цена, трябва да се замислиш дали и неговите лепенки със страна производител не са сменени....Първоначално публикувано от biro
Лампичката мига дори и при затворени клапи, защото компресора продължава леко да работи, поне аз имам такъв феномен с едно 09LGC. След изключване поработва още малко и спира и лампичката гасне
Аз съм на мнение като потребител, че щом има такива действия от фирма Темпекс трябва да бъде санкционирана от съответните органи.Крайно време е такива измамници публично да се оповестяват, за да знаят клиентите и да не биват лъгани.
Според мен те и тримата вносители на тези климатици по едно време чоплеха лепенките )
Проблема е че и много от техните дилари в страната се възползваха от псевдо японския произход на климатиците и не реагираха по никакъв начин което означава че всички по вреижката са един дол дренки....
от подобен дол дренки са и тези клиенти, които просто желаеха да бъдат излъгани, защто ако ги нямаше те (ВНОСИТЕЛИТЕ И ДРУГИТЕ ПО ВЕРИГАТА) и да чоплеха и да не чоплеха надписите къде е произведен климатика щяха да си чоплят и носа единствено ако нямаше такова количество лапни-шарани...
и да не забравяме все пак и научния принос на производителя на трите марки, който отдели на отделен стикер страната на произход точно за да даде възможност ТЯ ДА БЪДЕ ИЗЧОПЛЕНА
да спирам, че дола с дренки се препълни...
В този ред на мисли аз си задавам следният въпрос. Какво правят заводите на Дайкин, Тошиба, Шарп и т.н. в Япония? Да не би да са разпуснали персонала в отпуска? Щом всичко Японско което идва тук е made in China или кой знае къде.
Правят индустриални, а не битови системи. /Тези, които са оставили производствени мощности. Повечето са лабораторни./Първоначално публикувано от liubo_
за японските заводи не знам, но немските заводи са превърнати в складове за китайска стока
сега като освободиха африка ще почне и от там да идва доста стока - ей ги дачия отварят линия в мароко, а и вече за няколко големи завода от румъния и българия чувам че ще се местят в египет.
прекалено големи заплати вземаме вече - ставаме само за клиенти не и за работна ръка.
Просто работят за други пазари(най-вече за собствените си вътрешни) които могат да преглътнат по високата цена и на които има търсене....Първоначално публикувано от liubo_
Ако приемем че е така изниква въпросът защо и климатиците втора ръка от Япония са Китайска сглобка.
Goood question in the bull eye ... това не го знаех .... тук има тема за прехвалени употребявани японски климатици ама никой не казва да има Кинска (от македонски) сглобка То феномена с чопленето на етикети ще се окаже масов ... и в този ред на мисли климатици 25ци и 28ци да се кръщават 12ки и 15ки на база максимална мощност в режим отопление е също толкова недопустимо.
недопустимо е слаба квалификация, направо се и безобразие...
Сигурно над 80% от монтираната в Бг битова климатична техника втора употреба е японско производство произведено на територията на Япония, поради обстоятелството, че е достатъчно стара ...
Така че наистина огромната част от монтираното втора употреба е японско.
Констатцията за 7-ците представяни за 12-ки или 9/12-ки представяни за 14/15/18-ки важи в пълна сила и за търговците на нови климатици.Разбира се не за всички, но за една част от тях целяща продажба/печалба на всяка цена...
Докато не се въведе ред както в сектора, така и в цялата държава ще живеем по този начин ...
Необходими са санкции като например "лишаване от право на извършване на търговска дейност с климатична и хладилна техника" да кажем за период от 5-10 години и постепенно всичко ще си дойде на местото.
След като в Германия въведоха наказание "лишаване от свобода" за измама на купувача от продавача за километрите на които е продаваният автомобил и след 2-3 -ма осъдени за по 2-5 години български търгаши, Бг търгашите си разпродават бизнеса у Германия защото не могат да мамят вече в Джърмани и се прибират да върлуват у родната кочинка наречена Бг ...