Страница 13 от 20 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 292
Like Tree2Одобрявам

Внимавайте с Виваком !!!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Re:Внимавайте с Виваком !!!!!

Първия ми ГСМ, около 2 години бях на Мтел, минах после на Глобул, от там на Виваком и пак на Глобул. За Мтел и Виваком не искам да чуя!

2.  

3. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

@Lupus
    Ми да си вземеш телефонен адаптер и да се вържеш на VoIP. Примерно този план на Нетфинити. Имаш разходи за адаптер около 60лв, ако искаш да си пренесеш номера май е 30лв. При положение, че не говорите, вероятно тези 50 минути ще са напълно достатъчни. А разликата в месечната тарифа е около 10лв, за една година излизаш на сметка дори при план Super Fix. Отделно удобството да ползваш телефона където ти е удобно - и като устройство (ATA, PC, Smartphone), и като географско понятие (у вас, в офиса, на вилата, при любовницата - стига да имаш нет). А може и да си спретнеш софтуер (asterisk, freeswitch), и да си вържеш и офиса, и домашния телефон към него.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@etg,
    Мислил съм го това, но има един малък проблем - в къщи имам включена телефонна централа IPC100 на Philips и три апарата пръснати по стаите. Когато си проектирах комуникациите в апартамента преди 10г това беше най-удачното решение, защото имам изнесени вътрешни постове още в магазина и гаража. А виж това:
    Месечен абонамент за PSTN интерфейс (за всеки втори 50% отстъпка) 8.00 лв

5. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Може да включиш централата към адаптера и самите телефонни апарати да си работят както в момента, през централата.
    Цената за PSTN интерфейс всъщност е цена за наем на аналогов телефонен адаптер, но ако си купиш адаптера, което ти препоръчах, тази цена я няма.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от etg
    Може да включиш централата към адаптера и самите телефонни апарати да си работят както в момента, през централата.
    Цената за PSTN интерфейс всъщност е цена за наем на аналогов телефонен адаптер, но ако си купиш адаптера, което ти препоръчах, тази цена я няма.
    Имаш ли идея за читав адаптер? Трябва ли да имам статично IP? На мен цялата техника ми е в специален шкаф, където са ми и кабелите. Свързването ще ми отнеме само 10мин. В централата има слот за адаптер на Philips, но за него режат главата от кръста.

7. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Имаш ли идея за читав адаптер?
    Не. Аз лично ползвам това: Vood 322 VoIP Gateway - 1 x WAN, 1 x LAN and 2 x FXS Ports, но за съжаление май са свършили. Най-разпространени са Linksys PAP2T, но дали са най-добри - не знам.
    Трябва ли да имам статично IP?
    Мисля, че не е задължително, но е силно препоръчително Иначе ще има моменти, когато адаптерът ще се е регистрирал с едно IP към VoIP доставчика, но рутерът ти е предоговорил адреса с интернет доставчика, и до следващата заявка за регистрация на адаптера няма да имаш телефон. Може би рядко се случва смяната ти на IP, а и липсата на телефон ще е в рамките само на няколко минути (въпрос на настройка), но ще има такв момент. Има адаптери, които са и рутери, предполагам при тях този проблем е решен, но не знам доколко може да се разчита на такъв рутер - каква скорост на трансфер постигат, дали не забиват и т.н.

P.S. Сега видях, че във Видеомакс имат от другия модел, по-скъпия: Vood 342, разликата е, че има 3 ЛАН порта. И двата модела са рутери, но не съм ги ползвал като такива, а само като ATA.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Някой би ли споделил впечатления от оптиката на Виваком в гр.Варна?
    Преди 5 месеца си поднових договора за АДСЛ 15М, защото ме увериха, че до месец ще имат мрежа и в нашият район /4-те стари блокове между Автогарата и сп.Патриарха/.
    Комшията се похвали преди дни, че му обещали преминаване към оптичната им мрежа да стане до месец, което ми говори, че времевият интервал месец, при Виваком има някакви извънземни измерения.
    Ако имаше друг доставчик, да съм приключил с тях, но за сега няма!

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@etg,
    При мен вече има един Wi-Fi (TL-WR741ND) рутер за интернета и като добавим и останалите техники и неясни моменти нещата стават съвсем непредсказуеми. Отделно аз силно се придържам към максимата да не се носят всички яйца в една кошница. Та за сега ще подпиша един едногодишен договор с БТК и ще разчитам в скоро време да се появи читаво решение Fiber to home за да интегрирам цялата система.

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от raziel66
    Някой би ли споделил впечатления от оптиката на Виваком в гр.Варна?
    Преди 5 месеца си поднових договора за АДСЛ 15М, защото ме увериха, че до месец ще имат мрежа и в нашият район /4-те стари блокове между Автогарата и сп.Патриарха/.
    Комшията се похвали преди дни, че му обещали преминаване към оптичната им мрежа да стане до месец, което ми говори, че времевият интервал месец, при Виваком има някакви извънземни измерения.
    Ако имаше друг доставчик, да съм приключил с тях, но за сега няма!
    За този район ти препоръчвам "Рутил" - имат и комплeксна услуга с телефон, отскоро тестват и IP-TV 46 канала 11 от които HD. Трасетата им са оптични до сградата - след това по фтп. http://www.rutil.net/
    Скоростите не са гарантирани но на практика са реални и през повечето време дори ги надвишават. При мен скоростта към БГ торент сайтовете е 10МБ/с.

12. Member
    Тук е от
    Jul 2011

"Рутил" са ми добре познати. Бях на кабелен лан при тях няколко години, преди да мина на Виваком.
    Скоростите им бяха супер и винаги много над тези от съответният план.
    Тогава още нямаха оптика, но и сега трасетата им май са същите. От клон на стълб на тераса, покрив и т.н. ...
    до дома.
    В район като нашия, с интензивно строителство на кооперации, почти всяка седмица за ден-два няма нет, заради скъсани кабели. Това беше единствената причина да се махна от тях.
    Естествено пробвах и с Wi-fi достъп, но без успех.
    Както е тръгнало с тези топове кабеляк, провиснали над улиците, ще настигнем румънците.
    Да не говорим, че вече почнаха да ги режат от общината.

13. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от raziel66

Тогава още нямаха оптика, но и сега трасетата им май са същите. От клон на стълб на тераса, покрив и т.н. ...
    до дома.
    В район като нашия, с интензивно строителство на кооперации, почти всяка седмица за ден-два няма нет, заради скъсани кабели. Това беше единствената причина да се махна от тях.
    При мен (**********) идва по оптика. Нета ми за последните няколко години е прекъсвал не повече от 4-5 пъти, като последните два пъти за по няколко часа беше по вина на Е-он.

14.  

15. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

@Lupus
    Цитат Първоначално публикувано от jonov
    Действително е много скъпа тая услуга за телефон 14 и нещо си за 50 минути в мрежата на БТК - е айде стига де , караме си със тия цени от когато бяха монопол . Че другите оператори това го дават за 5 лева или ние така сме научили да си плащат бабичките и си караме по старата тарифа
    Ами те бабите наистина карат по инерция, ама ние за какво сме?
    След като дори и ти не рискуваш да промениш нещата какво остава за бабите!

16. Тук е от
    May 2012

Никога повече не бих бил на виваком, погрешно на всички останали съм доволен от Ментел и за сега не мърдам от тях А относно стационарния телефон никой не ми отговори ...защо са ви тея оферти, да не седите вкъщи по цял ден и да звъните на бабите си ?

17. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Mario_83
    Никога повече не бих бил на виваком, погрешно на всички останали съм доволен от Ментел и за сега не мърдам от тях А относно стационарния телефон никой не ми отговори ...защо са ви тея оферти, да не седите вкъщи по цял ден и да звъните на бабите си ?
    Защото имаме близки които не ползват GSM и най-ефтино им е да ни търсят на стационарен телефон.

18. Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    Защото имаме близки които не ползват GSM и най-ефтино им е да ни търсят на стационарен телефон.
    Ок, де...ама това си е цяла оферта с тоя стационарен телефон?!?!?! За някои хора може да върши работа, но на мен лично не ми влиза в положение, защото съм активно работещ и не се застоявам вкъщи по цели дни - не познавам и кмои приятели, които имат стационарни телефони. сигурно е по-евтино, но дали не е насочено към по-възрастните хора, които си звънят по цял ден един на друг ...не знам!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 20 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Електролизни котли - внимавайте!
    От shrekky във форум Отопление
    Отговори: 39
    Последно: 07-04-12, 14:10
  2. Внимавайте каква храна пазарувате от ПИКАДИЛИ
    От dragomir7708 във форум Черен списък
    Отговори: 24
    Последно: 08-01-12, 21:00
  3. ВНИМАВАЙТЕ!!! PayPal крадци на пароли.
    От Vandal във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 22-05-10, 13:58
  4. Внимавайте във Варна !!!
    От izwerga във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 18-07-08, 17:27
  5. Внимавайте какво теглите от Windows Update
    От DeathKnight във форум Windows
    Отговори: 17
    Последно: 03-02-03, 14:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе