Първия ми ГСМ, около 2 години бях на Мтел, минах после на Глобул, от там на Виваком и пак на Глобул. За Мтел и Виваком не искам да чуя!
Първия ми ГСМ, около 2 години бях на Мтел, минах после на Глобул, от там на Виваком и пак на Глобул. За Мтел и Виваком не искам да чуя!
@Lupus
Ми да си вземеш телефонен адаптер и да се вържеш на VoIP. Примерно този план на Нетфинити. Имаш разходи за адаптер около 60лв, ако искаш да си пренесеш номера май е 30лв. При положение, че не говорите, вероятно тези 50 минути ще са напълно достатъчни. А разликата в месечната тарифа е около 10лв, за една година излизаш на сметка дори при план Super Fix. Отделно удобството да ползваш телефона където ти е удобно - и като устройство (ATA, PC, Smartphone), и като географско понятие (у вас, в офиса, на вилата, при любовницата - стига да имаш нет). А може и да си спретнеш софтуер (asterisk, freeswitch), и да си вържеш и офиса, и домашния телефон към него.
@etg,
Мислил съм го това, но има един малък проблем - в къщи имам включена телефонна централа IPC100 на Philips и три апарата пръснати по стаите. Когато си проектирах комуникациите в апартамента преди 10г това беше най-удачното решение, защото имам изнесени вътрешни постове още в магазина и гаража. А виж това:
Месечен абонамент за PSTN интерфейс (за всеки втори 50% отстъпка) 8.00 лв
Може да включиш централата към адаптера и самите телефонни апарати да си работят както в момента, през централата.
Цената за PSTN интерфейс всъщност е цена за наем на аналогов телефонен адаптер, но ако си купиш адаптера, което ти препоръчах, тази цена я няма.
Имаш ли идея за читав адаптер? Трябва ли да имам статично IP? На мен цялата техника ми е в специален шкаф, където са ми и кабелите. Свързването ще ми отнеме само 10мин. В централата има слот за адаптер на Philips, но за него режат главата от кръста.Първоначално публикувано от etg
Не. Аз лично ползвам това: Vood 322 VoIP Gateway - 1 x WAN, 1 x LAN and 2 x FXS Ports, но за съжаление май са свършили. Най-разпространени са Linksys PAP2T, но дали са най-добри - не знам.Първоначално публикувано от Lupus
Мисля, че не е задължително, но е силно препоръчително Иначе ще има моменти, когато адаптерът ще се е регистрирал с едно IP към VoIP доставчика, но рутерът ти е предоговорил адреса с интернет доставчика, и до следващата заявка за регистрация на адаптера няма да имаш телефон. Може би рядко се случва смяната ти на IP, а и липсата на телефон ще е в рамките само на няколко минути (въпрос на настройка), но ще има такв момент. Има адаптери, които са и рутери, предполагам при тях този проблем е решен, но не знам доколко може да се разчита на такъв рутер - каква скорост на трансфер постигат, дали не забиват и т.н.Първоначално публикувано от Lupus
P.S. Сега видях, че във Видеомакс имат от другия модел, по-скъпия: Vood 342, разликата е, че има 3 ЛАН порта. И двата модела са рутери, но не съм ги ползвал като такива, а само като ATA.
Някой би ли споделил впечатления от оптиката на Виваком в гр.Варна?
Преди 5 месеца си поднових договора за АДСЛ 15М, защото ме увериха, че до месец ще имат мрежа и в нашият район /4-те стари блокове между Автогарата и сп.Патриарха/.
Комшията се похвали преди дни, че му обещали преминаване към оптичната им мрежа да стане до месец, което ми говори, че времевият интервал месец, при Виваком има някакви извънземни измерения.
Ако имаше друг доставчик, да съм приключил с тях, но за сега няма!
@etg,
При мен вече има един Wi-Fi (TL-WR741ND) рутер за интернета и като добавим и останалите техники и неясни моменти нещата стават съвсем непредсказуеми. Отделно аз силно се придържам към максимата да не се носят всички яйца в една кошница. Та за сега ще подпиша един едногодишен договор с БТК и ще разчитам в скоро време да се появи читаво решение Fiber to home за да интегрирам цялата система.
За този район ти препоръчвам "Рутил" - имат и комплeксна услуга с телефон, отскоро тестват и IP-TV 46 канала 11 от които HD. Трасетата им са оптични до сградата - след това по фтп. http://www.rutil.net/Първоначално публикувано от raziel66
Скоростите не са гарантирани но на практика са реални и през повечето време дори ги надвишават. При мен скоростта към БГ торент сайтовете е 10МБ/с.
"Рутил" са ми добре познати. Бях на кабелен лан при тях няколко години, преди да мина на Виваком.
Скоростите им бяха супер и винаги много над тези от съответният план.
Тогава още нямаха оптика, но и сега трасетата им май са същите. От клон на стълб на тераса, покрив и т.н. ...
до дома.
В район като нашия, с интензивно строителство на кооперации, почти всяка седмица за ден-два няма нет, заради скъсани кабели. Това беше единствената причина да се махна от тях.
Естествено пробвах и с Wi-fi достъп, но без успех.
Както е тръгнало с тези топове кабеляк, провиснали над улиците, ще настигнем румънците.
Да не говорим, че вече почнаха да ги режат от общината.
При мен (**********) идва по оптика. Нета ми за последните няколко години е прекъсвал не повече от 4-5 пъти, като последните два пъти за по няколко часа беше по вина на Е-он.Първоначално публикувано от raziel66
@Lupus
Първоначално публикувано от jonovСлед като дори и ти не рискуваш да промениш нещата какво остава за бабите!Първоначално публикувано от Lupus
Никога повече не бих бил на виваком, погрешно на всички останали съм доволен от Ментел и за сега не мърдам от тях А относно стационарния телефон никой не ми отговори ...защо са ви тея оферти, да не седите вкъщи по цял ден и да звъните на бабите си ?
Защото имаме близки които не ползват GSM и най-ефтино им е да ни търсят на стационарен телефон.Първоначално публикувано от Mario_83
Ок, де...ама това си е цяла оферта с тоя стационарен телефон?!?!?! За някои хора може да върши работа, но на мен лично не ми влиза в положение, защото съм активно работещ и не се застоявам вкъщи по цели дни - не познавам и кмои приятели, които имат стационарни телефони. сигурно е по-евтино, но дали не е насочено към по-възрастните хора, които си звънят по цял ден един на друг ...не знам!Първоначално публикувано от Pat